JULEINSPIRASJON

Stylist Catrine Svellingen har bodd i en vakker leilighet på Grünerløkka i Oslo. Hun deler julestemningen derfra med oss. Selv er hun klar for nye huseventyr i Bergen. Hun har nemlig nylig kjøpt seg funkishus på Angeltveit. Vi gleder oss til å følge henne også her og til å dele inspirasjon med dere lesere.

svellingen 2.jpg

Gaver er sirlig pakket inn og lagt under juletreet.

svellingen 1.jpg

Julestemningen er vakker i den gamle bygårdsleiligheten på Grünerløkka.

svellingen 5.jpg

Det er ingen ting som er overlatt til tilfeldighetene når Catrine skal invitere til bords.

svellingen 4.jpg

Her kan gjestene kose seg lenge!

svellingen 6.jpg

Det er ingen tvil om at julen står for tur. Treet er pyntet og roen har senket seg.

svellingen 7.jpg

Catrine Svellingen driver interiørkontoen @mykindofstyling på Instagram og Facebook.

Nå gleder hun seg til nytt husprosjekt i Bergen. Vi skal følge henne i prosessen.

God jul alle sammen.

På ønskelista

Tendens redaktøren har rotet i arkivet og funnet noen favoritter. Noe nytt og noe godt posisjonert på designscenen. Se her:

vera & Kyte apparel 2.jpg

Vera & Kyte utviklet romdeleren Apparel til utstillingen på Salone Satelitte under møbelmessen i Milano våren 2014. Denne er vel verdt å kaste et ekstra blikk på og er like innbydende i dag som da den kom som en nyhet. Den krever liten plass og har høy visuell effekt. Love it. Denne forhandles av vår partner TiT Art & Design.

Laurie jul 3.jpg

Skjørt og nydelig håndverk laget i materialet kompositt, designet av Laurie Poast.

Pigmentet i materialet gir en tiltalende marmoreringseffekt med et unikt uttrykk.

Den kan brukes som en bolle til lys, eller en hylle til nøkler eller den søte juleplanten.

vipp lampe.jpg

Vipp er Vipp! Dette er en tidløs drømmelampe. Lampens uttrykk er stram, industriell og råkul i fargen sort. Bare må ha!

New Home 1.jpeg

Digg oppvasksåpe fra Savon Marseille, fås hos vår fine partner New Home. Duft av sitron. Hvem vil vel ikke ha det slik på kjøkkendisken?

Dette var dagens julegavetips fra redaktøren, ønsker du enda flere tips kan du skaffe deg vårt nyeste magasin som bugner av shoppingtips. Det ligger lett tilgjengelig hos alle våre partnere (byens interiør og møbelbutikker), samt Hoggorm Pizza og Hotel Norge by Scandic.

GODT Å VÆRE!

Velkommen til det flotte hjemmet til Lasse Moldestad, Marthe Preus Berg, sønnene Oskar og Gustav og hunden Jeppe i Fana. Siden den gang reportasjen ble laget, har de flyttet østover, og huset har fått nye lykkelige eiere.

Marthe 4.jpeg

Kjærlighet for gode kvaliteter varmer godt gjennom hele huset. Interiøret er satt sammen av bruktfunn, danske klassikere og norsk håndverk. Huset fra 80 tallet har fått nytt gulv, ny peis og et romsligere kjøkken.

Lampene heter Sponge up fra spanske POTT, og fås hos Norden og Verden. De samspiller godt med terra cottaen på gulvet.

Marthe 8.jpeg

Hele første etasjen er kranset rundt en kjerne bestående av en stor peis og trappen.

Marthe 3.jpeg

Hygge i fokus. Levende lys gir lun stemning.

Marthe 6.jpeg

“Det kan gjerne være vakkert, men det må kjennes godt! Godt for hjertet, godt i hånden, under føttene eller mot øyet”.

- Marthe Preus Berg -

Marthe 2.jpeg

Julekos med levende lys, bøker og deilig sjokolade. Foto: Tove Lise Mossestad

Av: Trude Vaaga Foto: Tove Lise Mossestad

MY KIND OF STYLING

Catrine Svellingen, utdannet visual merchandiser, jobber som interiørstylist, visual storyteller, og driver interiørkontoen @mykindofstyling på instagram.

Catrine19.jpgD.jpg

Catrine startet instagramkontoen for å vise oppussingsprosessen da de kjøpte hus på Grünerløkka. Kontoen ble veldig godt tatt imot og hun fikk fort mange følgere.

Catrine09.jpg A.jpg

Catrine har nå nylig kjøpt et funkishus på Angeltveit utenfor Bergen.

Hele prosessen vil bli dokumentert på medieplattformer: Instagram, facebook og blogg.

Catrine_profil.jpg selv.jpg

Foto: Anne Bråtveit

Hun ble bla 1 av 4 finalister i konkurransen “Norges vakreste hjem 2017”.

Ingri Haraldsen - Awareness

Kamuflasjedrakter, kråkesølv og flytende former

I utstillingen til Ingri Haraldsen, som åpner fredag 16. november i BLOKK visningsrom på Nordnes, møter publikum blant annet kamuflasjedrakter, kråkesølv og sirlig utførte tegninger.

Blokk5.jpg

Utstillingen, som har fått navnet Awareness, spiller på bevissthet, både det å være klar over hva som påvirker oss og hva som foregår rundt oss, men også det å være fanget i sin egen verden, i form av å være for selvsentrert.

ingri-haraldsen-montering-blokk-2018.jpg

Kunstneren viser for første gang arbeider i Bergen. Dette blir derfor også hennes første separatutstilling i byen. Ingri vil vise tegninger som spenner seg fra to meter til ti cm, samt skulptur video og lyd. Lydsporet i utstillingen er komponert av Thomas Strønen f.1972 (Norsk jazzmusiker (slagverk) og komponist, kjent fra mer enn 65 plateinnspillinger, samt internasjonale samarbeid).

Blokk 2.jpg

Ingri Haraldsen (f.1984, Sandnessjøen, Nordland). Utstillingen vil stå til 25. november.

DESIGN I VINDEN, HVA MED KUNST?

Visuell jakt

Trude alvorlig.jpg

Visuell jakt

Interiørbilder kan med sin flotte glans lede oss inn i jakten på en visuell «strøkenhet», noe som i realiteten selvsagt ikke finnes. Man glemmer av og til at bildene er forenklede utsnitt av en større og mer kompleks virkelighet. En virkelighet som inneholder personlige historier, ønsker og behov. Det finnes heldigvis ingen estetisk rammeverk, men et hav av inspirasjon.

Det er mye fornuftig i utsagnet «Et hjem skal være et hjem og ikke en utstilling». Det sier noe om at hjemmene skal «leve», og at menneskene som bor der skal sette sine avtrykk. Personlig glød gjør hjemmet til et trygt og godt fundament.

Design er i økende grad blitt «allemannseie».  Flere og flere ønsker å kjøpe møbler og designobjekter med kvalitet og varighet. Vi ønsker at møblene skal gå i arv, og å føres videre av våre kjære. Som forbrukere er vi også i større grad interessert i produktets historie, og vi vil gjerne vite hva designeren heter. Vi gjør bevisste valg i måten vi innreder våre hjem på og er i så måte blitt “flinkere” til å innrede personlig.

Men hvordan er det med kunst?

Tendens er inderlig opptatt av at kunst bør sees som en naturlig del i hjemmet. Bergen har et spennende kunstfelt det er verdt å bli bedre kjent med. I tillegg til sin visuelle funksjon kan kunst være det «rommet» som bidrar til å dytte oss inn i nye tankespor. Gjennom kunst kan vi bli flinkere til å reflektere, debattere og nyansere. Det trenger vi. Vi håper derfor å kunne formidle kunst på en måte som folk flest kan ha nytte av, og på den måten senke terskelen for de som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne.

Trude / Redaktør

KUNST TIL FOLKET?

Tendens Social ble nylig arrangert i Kunstgarasjen hvor en debatt om krysningspunktet design/kunst stod i sentrum. Daglig leder i Kunstgarasjen, Heidi Jaeger, hadde spilt ut følgende i forkant av debatten:

“ Hvorfor er design blitt allemannseie mens kunst fortsatt er litt på utsiden?”

I panelet var interiørpsykolog Tone Solli og tjenestedesigner, Anita Steinstad invitert til å delta sammen med Heidi Jaeger. Tendens redaktør Trude Vaaga ledet debatten. Under bildet finner du noen av refleksjonene.

Debatt 3 kunstgarasjen.jpg

Design er i vinden som aldri før. Nordmenn kjøper i dag møbler og designobjekter som i stor grad har solid kvalitet og som dermed kan gå i arv. Vi er opptatt av varighet og bærekraft, og vi ønsker gjerne å vite om objektets historie og hvem designeren er. Men hvor blir det av kunsten? Mens kjøp av møbler ofte er en naturlig del av budsjettet når man bygger hus eller pusser opp, kommer kunst til kort!

debatt 1 kunstgarasjen.jpg

Til tross for bevissthet rundt design, blir det for lite variasjon i de norske hjem, i følge Anita Steinstad (til venstre). Hun savner det unike som det f eks kunst kan tilføre et rom.

Tone Solli ( til høyre) jobber konsekvent med kunst i sitt arbeid hvor hun veileder kunder til gode personlige valg. Hun undret seg over at konsulenter og interiørarkitekter mulig undervurderer verdien av kunst når de jobber med innredningsprosjekter og mener det bør være en selvfølgelighet å integrere kunst.

Kunstgarasjen 5 henne.jpg

Det var en samlet enighet i panelet om forbrukers frykt for å være annerledes, og at det å måtte “forsvare” et unikt kunstkjøp kan sees som en utfordring for mange. Individuelt sett bør vi altså jobbe med viljekraften og evne å skape et personlig hjem uten at det skal være så “farlig”.

Kunsten har en vei å gå når det kommer til eksponering, forklarte Heidi Jaeger (bildet over), og er klar over at design i mye større grad evner å synliggjøre seg på en tydeligere måte. Trude Vaaga pekte på at interiørstylister i økende grad bruker kunst i sine utstillinger, men at kunsten selv må ta ansvar når det kommer til formidling i et mer lettfattelig språk. Ikke minst tror hun det er viktig at kunsten møter folk på andre arenaer enn i tradisjonelle gallerier. Interiør & designmessen er et godt eksempel på dette.

NYE IMPULSER I AMSTERDAM

Vi besøkte nylig vt wonen & design i Amsterdam, en messe med selvsikker fremtoning og kul attitude. Messen gav oss spennende forventningsbrudd, og vi likte det.

Med nysgjerrighet og respekt oppdaget vi at vår visuelle vurderingsevne måtte nullstilles 100%. Våre nordiske aner måtte legges på hylla for å klargjøres til nye impulser. Utstillingene utfordret oss til å bruke tid; tid til å se, berøre, kjenne etter og vurdere. Ikke nødvendigvis se på materialbruk, fargekombinasjoner eller møblers funksjonalitet. Men simpelthen kjenne etter hvilke følelser utstillingene gav.

En modig stilmiks preget mange av utstillingene, og gjerne med et teatralsk uttrykk. Noen var også overinnredet. Se bare her;

Amsterdam 8.jpg

Et overinnredet bad vil nok mange si, med lite funksjonelle løsninger. Sonen var likevel troverdig bygget opp og det hele hadde en rød tråd i “kaoset”.

Amsterdam 4.jpg

En renere sone med kule gullbelagte flasker. Et spennende blikkfang på en utstilling som denne

Amsterdam 3.jpg

Her var det mulig å senke skuldrene. Det gjorde messelederen vår.

Amsterdam 9.jpg

Et enkelt blikkfang…

Amsterdan 13.jpg

En del nostalgiske elementer var fremtredende flere steder på messen

Amsterdam 6.jpg

Messen hadde en kul sone hvor kunder fikk hjelp av dyktige konsulenter.

Amsterdam 7.jpg

Også her en del patina og nostalgi.

Amsterdam 2.jpg

En innbydende krok med spennende fargemiks.

Amsterdam 1.jpg

Messen hadde invitert flere magasin til å lage sine egne “hjem”. Her er et av mange!

Amsterdan 11.jpg

Sykkel. Et av mange blikkfang på messen

Amsterddam 11.jpg

Alle foto er signert Siw Haveland.

BILDEDRYSS MESSEN 2018

Kjære team, utstillere, øvrige bransje, leverandører og publikum. Helgen 21.-23. september ble en innholdsrik messehelg i Bergens storstue, Grieghallen. Det er takket være unike samspill mellom ovennevnte at vi kan skape en solid arena for formidling av design, godt håndverk og kunst. Tusen takk for engasjement, rause ord, heiarop og mot.

Her er bildedryss fra årets messe signert vår dyktige fotograf Dag Randen:

dsr-5.jpg

Det er ingen tvil om at messearenaen er vakker!

dsr-10.jpg

Huset Raa var en av mange flotte utstillere.

dsr-9.jpg

Designgevinster til den store basaren som skulle foregå søndagen ble stilt ut i en egen sone. Det var mulig for publikum å kjøpe årer gjennom hele helgen.

dsr-19.jpg

Et glimt fra standen til Fjord Moods

dsr-14.jpg

Et glimt fra standen til Kodebutikkene som virkelig utpekte seg som en design-godtebutikk!!

dsr-17.jpg

Berle Møbler & Interiør hadde den største standen på messen og gjorde en solid profilering av moderne overraskelser og klassiske godbiter.

dsr-16.jpg
dsr-15.jpg

Et glimt fra standen til Nordisk Rom som bugnet av designnytt.

dsr-20.jpg

Nok et glimt fra Fjord Moods, egenproduserte krakker med unikt preg.

dsr-12.jpg

fotoknudsen hadde hyret dyktige Lisa fra RoomDesign og Gunn Kristin Monsen for å utvikle standen sin. De gjorde en skikkelig fin profilering og ikke minst laget de liv og røre med ballongslipp i forbindelse med 60 års feiring. Dette kan de!

TENDENS TALK 2018

Interiør & designmessens fagfrokost, Tendens Talk, gikk av stabelen i Grieghallen lørdag 22. september før selve messen åpnet for publikum.
Smakfull frokost ble servert av Urdihuset og scenen var til enhver tid fylt med spennende bransjevenner. Tendens Talk gav rom for å dvele, lytte, reflektere og å senke skuldrene. Vår messefotograf Tove Lise Mossestad fanget noen fine øyeblikk synes vi:

messe 11 tendens talck scene.jpeg

Konferansen startet med en prat hvor det litt ukjente begrepet “Mindlesness” ble diskutert. Mindlesness betyr å gjøre uten å tenke. Å simpelthen tømme tankene.

Bakgrunnen for samtalen er at de fleste av oss kjenner på hverdagstress og at behovet for mestring på så mange nivåer står sterkt i vårt samfunn. Vi er veldig bevisste alle kravene som rettes mot oss, og kanskje har vi en tendens til å analysere det meste. Er vi kommet til et punkt hvor mindfulness må erstattes med litt mer mindlesness? Må vi tenke over alt i enhver situasjon? Analyserer vi for mye?

Redaktør i Bo Bedre, Cecilie Molvær Jørgensen, stilte til prat sammen med AD Hilde Mork, designer Laurie Poast og messens designsjef Siw Haveland. Konferansen ble ledet av Trude Vaaga.

messe 6 tendens talk.jpeg

Det ble servert deilig frokost fra Urdihuset. Og med bobler i glasset ble dette en trivelig morgenstund.

messe 12 tendens talk trude og hilde.jpeg

Tema mindlesness ble diskutert under årets Tendens Talk. Leder Trude Vaaga visste lite om begrepet på forhånd, men reflekterte høyt sammen med bransjevenner.

messe 20 tendens talk kirtsen scene.jpeg

Kirsten Visdal var en av dem som holdt et lengre innlegg om håndverk og betydningen av faget i moderne tid. Hun inviterte bl a til Vågå i juni 2019!

messe 3 trygve.jpeg

Det var utrolig stas å ha besøk av visesanger- og poet Trygve Skaug. Vi måtte selvsagt ta en prat om Sögne krusene som mange har et kjært forhold til.

messe 7 tendens talk 2.jpeg
messe 5 betina.jpeg

Betina er en av mange skjønne hjelpere på messen. Takk for at du holdt i trådene når alt skulle stemme med teknikk og tid!

messe 10 tendens talk sjampagne.jpeg
messe 15 tendens talk gunn.jpeg
messe 23 tendens talk elisabeth og trude.jpeg

Elisabeth Heier var godt fornøyd med å være i Bergen. Hun kjenner til messen fra tidligere, og stiller mer enn gjerne til prat.

messe 25 tendens talk PO.jpeg

Status Quo.

Per Olav Sølvberg var kanskje en av dem som overrasket mest under Tendens Talk. Han er etterhvert velkjent for sine vakre naturbilder og har opp gjennom årene favnet sterkt om det naturen har å by på av inspirasjon.

Lite visste vi om at stylisten nå skulle servere oss en rocka versjon av tidens tendenser. Kanskje et lite opprør? Bra jobba Per! Dette likte vi.

messe 16 tendens talk kim dolva.jpeg

Vi var også så heldige å ha besøk av designer og grunder Kim Dolva fra København Møbelsnedkeri. Han snakket om hvordan god design kan påvirke til god atferd. Både morsomt, lærerikt og inspirerende.

messe 9 tendens talk 4.jpeg
messe 8 tendens talk 3.jpeg
messe 13 tendens talk 4.jpeg

Det var fullt hus i Bergens storstue denne morgenen. Dagslyset kom krypende på og med Grieghallens dempede lyspærer, sjampagne i glasset og naturen inn gjennom de store vinduene kunne vi ikke annet enn å kjenne glede over denne gode stemningen.

messe 16 tendens talk fredrik og trude.jpeg

Det ble rett og slett en skål med designer Fredrik Bull.

messe 4 siw.jpeg

Takk for denne gang! Neste Tendens Talk blir 21. sept. 2019. Program og link til påmelding kommer. Men først skal vi utvikle messen i sin helhet. Vi gleder oss.