Tendens blogg

LEDER

Relansering

Tendens vil inspirere deg til god innredning, og i disse dager relanserer vi den lekre papirutgaven vår etter noen år med nettutgivelser. Magasinet er tilgjengelig lørdag 17. november som billag i Bergens Tidende (abonnenter + løssalgsaviser i Bergen Kommune).

Den er også lett tilgjengelig hos alle våre partnere i tiden fremover.

Gjennom 4 årlige utgaver skal vi speile lokale saker knyttet til interiør, design og kunst.

Men hva er god innredning? Les mer under bildet.

Trude alvorlig.jpg

Visuell jakt

Interiørbilder kan med sin flotte glans lede oss inn i jakten på en visuell «strøkenhet», noe som i realiteten selvsagt ikke finnes. Man glemmer av og til at bildene er forenklede utsnitt av en større og mer kompleks virkelighet. En virkelighet som inneholder personlige historier, ønsker og behov. Det finnes heldigvis ingen estetisk rammeverk, men et hav av inspirasjon.

Det er mye fornuftig i utsagnet «Et hjem skal være et hjem og ikke en utstilling». Det sier noe om at hjemmene skal «leve», og at menneskene som bor der skal sette sine avtrykk. Personlig glød gjør hjemmet til et trygt og godt fundament.

Design er i økende grad blitt «allemannseie».  Flere og flere ønsker å kjøpe møbler og designobjekter med kvalitet og varighet. Vi ønsker at møblene skal gå i arv, og å føres videre av våre kjære. Som forbrukere er vi også i større grad interessert i produktets historie, og vi vil gjerne vite hva designeren heter. Vi gjør bevisste valg i måten vi innreder våre hjem på og er i så måte blitt “flinkere” til å innrede personlig.

Men hvordan er det med kunst?

Tendens er inderlig opptatt av at kunst bør sees som en naturlig del i hjemmet. Bergen har et spennende kunstfelt det er verdt å bli bedre kjent med. I tillegg til sin visuelle funksjon kan kunst være det «rommet» som bidrar til å dytte oss inn i nye tankespor. Gjennom kunst kan vi bli flinkere til å reflektere, debattere og nyansere. Det trenger vi. Vi håper derfor å kunne formidle kunst på en måte som folk flest kan ha nytte av, og på den måten senke terskelen for de som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne.

Den “første” utgaven

I utgaven som kommer i markedet fra lørdag 17. november finner du stemningsfulle reportasjer med snert av klassisk og ny design. Vi har vært tett på flere kunstnere og ikke minst er nye konsepter i byen sjekket ut. I magasinet finner du også rause shoppingsider som vi har laget i samarbeid med våre partnere. Her finner du garantert den perfekte julegaven.

Riktig god fornøyelse når du har magasinet i hende!

Trude / Redaktør