Tendens blogg

TENDENS TALK 2018

Interiør & designmessens fagfrokost, Tendens Talk, gikk av stabelen i Grieghallen lørdag 22. september før selve messen åpnet for publikum.
Smakfull frokost ble servert av Urdihuset og scenen var til enhver tid fylt med spennende bransjevenner. Tendens Talk gav rom for å dvele, lytte, reflektere og å senke skuldrene. Vår messefotograf Tove Lise Mossestad fanget noen fine øyeblikk synes vi:

messe 11 tendens talck scene.jpeg

Konferansen startet med en prat hvor det litt ukjente begrepet “Mindlesness” ble diskutert. Mindlesness betyr å gjøre uten å tenke. Å simpelthen tømme tankene.

Bakgrunnen for samtalen er at de fleste av oss kjenner på hverdagstress og at behovet for mestring på så mange nivåer står sterkt i vårt samfunn. Vi er veldig bevisste alle kravene som rettes mot oss, og kanskje har vi en tendens til å analysere det meste. Er vi kommet til et punkt hvor mindfulness må erstattes med litt mer mindlesness? Må vi tenke over alt i enhver situasjon? Analyserer vi for mye?

Redaktør i Bo Bedre, Cecilie Molvær Jørgensen, stilte til prat sammen med AD Hilde Mork, designer Laurie Poast og messens designsjef Siw Haveland. Konferansen ble ledet av Trude Vaaga.

messe 6 tendens talk.jpeg

Det ble servert deilig frokost fra Urdihuset. Og med bobler i glasset ble dette en trivelig morgenstund.

messe 12 tendens talk trude og hilde.jpeg

Tema mindlesness ble diskutert under årets Tendens Talk. Leder Trude Vaaga visste lite om begrepet på forhånd, men reflekterte høyt sammen med bransjevenner.

messe 20 tendens talk kirtsen scene.jpeg

Kirsten Visdal var en av dem som holdt et lengre innlegg om håndverk og betydningen av faget i moderne tid. Hun inviterte bl a til Vågå i juni 2019!

messe 3 trygve.jpeg

Det var utrolig stas å ha besøk av visesanger- og poet Trygve Skaug. Vi måtte selvsagt ta en prat om Sögne krusene som mange har et kjært forhold til.

messe 7 tendens talk 2.jpeg
messe 5 betina.jpeg

Betina er en av mange skjønne hjelpere på messen. Takk for at du holdt i trådene når alt skulle stemme med teknikk og tid!

messe 10 tendens talk sjampagne.jpeg
messe 15 tendens talk gunn.jpeg
messe 23 tendens talk elisabeth og trude.jpeg

Elisabeth Heier var godt fornøyd med å være i Bergen. Hun kjenner til messen fra tidligere, og stiller mer enn gjerne til prat.

messe 25 tendens talk PO.jpeg

Status Quo.

Per Olav Sølvberg var kanskje en av dem som overrasket mest under Tendens Talk. Han er etterhvert velkjent for sine vakre naturbilder og har opp gjennom årene favnet sterkt om det naturen har å by på av inspirasjon.

Lite visste vi om at stylisten nå skulle servere oss en rocka versjon av tidens tendenser. Kanskje et lite opprør? Bra jobba Per! Dette likte vi.

messe 16 tendens talk kim dolva.jpeg

Vi var også så heldige å ha besøk av designer og grunder Kim Dolva fra København Møbelsnedkeri. Han snakket om hvordan god design kan påvirke til god atferd. Både morsomt, lærerikt og inspirerende.

messe 9 tendens talk 4.jpeg
messe 8 tendens talk 3.jpeg
messe 13 tendens talk 4.jpeg

Det var fullt hus i Bergens storstue denne morgenen. Dagslyset kom krypende på og med Grieghallens dempede lyspærer, sjampagne i glasset og naturen inn gjennom de store vinduene kunne vi ikke annet enn å kjenne glede over denne gode stemningen.

messe 16 tendens talk fredrik og trude.jpeg

Det ble rett og slett en skål med designer Fredrik Bull.

messe 4 siw.jpeg

Takk for denne gang! Neste Tendens Talk blir 21. sept. 2019. Program og link til påmelding kommer. Men først skal vi utvikle messen i sin helhet. Vi gleder oss.