Tendens blogg

I MARKEDET

En rykende fersk papirutgave av Tendens er nå i markedet. Vi er ekstra stolt ettersom dette er den første papirutgaven vi relanserer. Tusen takk til partnere som bidrar til 4 årlige utgivelser. Ekstra stas er det at magasinet er gratis og lett tilgjengelig for folk flest. Les under bildet hvor du kan få tak i magasinet.

Cover gjeldende.jpg

Tilgjengelighet:

*Som billag i BT lørdag 17. november ( abonnenter og løssalg i Berge Kommune)

*Hos alle våre partnere ( 27 av byens interiør- og møbelbutikker)

*Hotel Norge by Scandic

*Hoggorm Pizza

God fornøyelse!

Ingri Haraldsen - Awareness

Kamuflasjedrakter, kråkesølv og flytende former

I utstillingen til Ingri Haraldsen, som åpner fredag 16. november i BLOKK visningsrom på Nordnes, møter publikum blant annet kamuflasjedrakter, kråkesølv og sirlig utførte tegninger.

Blokk5.jpg

Utstillingen, som har fått navnet Awareness, spiller på bevissthet, både det å være klar over hva som påvirker oss og hva som foregår rundt oss, men også det å være fanget i sin egen verden, i form av å være for selvsentrert.

ingri-haraldsen-montering-blokk-2018.jpg

Kunstneren viser for første gang arbeider i Bergen. Dette blir derfor også hennes første separatutstilling i byen. Ingri vil vise tegninger som spenner seg fra to meter til ti cm, samt skulptur video og lyd. Lydsporet i utstillingen er komponert av Thomas Strønen f.1972 (Norsk jazzmusiker (slagverk) og komponist, kjent fra mer enn 65 plateinnspillinger, samt internasjonale samarbeid).

Blokk 2.jpg

Ingri Haraldsen (f.1984, Sandnessjøen, Nordland). Utstillingen vil stå til 25. november.

LEDER

Relansering

Tendens vil inspirere deg til god innredning, og i disse dager relanserer vi den lekre papirutgaven vår etter noen år med nettutgivelser. Magasinet er tilgjengelig lørdag 17. november som billag i Bergens Tidende (abonnenter + løssalgsaviser i Bergen Kommune).

Den er også lett tilgjengelig hos alle våre partnere i tiden fremover.

Gjennom 4 årlige utgaver skal vi speile lokale saker knyttet til interiør, design og kunst.

Men hva er god innredning? Les mer under bildet.

Trude alvorlig.jpg

Visuell jakt

Interiørbilder kan med sin flotte glans lede oss inn i jakten på en visuell «strøkenhet», noe som i realiteten selvsagt ikke finnes. Man glemmer av og til at bildene er forenklede utsnitt av en større og mer kompleks virkelighet. En virkelighet som inneholder personlige historier, ønsker og behov. Det finnes heldigvis ingen estetisk rammeverk, men et hav av inspirasjon.

Det er mye fornuftig i utsagnet «Et hjem skal være et hjem og ikke en utstilling». Det sier noe om at hjemmene skal «leve», og at menneskene som bor der skal sette sine avtrykk. Personlig glød gjør hjemmet til et trygt og godt fundament.

Design er i økende grad blitt «allemannseie».  Flere og flere ønsker å kjøpe møbler og designobjekter med kvalitet og varighet. Vi ønsker at møblene skal gå i arv, og å føres videre av våre kjære. Som forbrukere er vi også i større grad interessert i produktets historie, og vi vil gjerne vite hva designeren heter. Vi gjør bevisste valg i måten vi innreder våre hjem på og er i så måte blitt “flinkere” til å innrede personlig.

Men hvordan er det med kunst?

Tendens er inderlig opptatt av at kunst bør sees som en naturlig del i hjemmet. Bergen har et spennende kunstfelt det er verdt å bli bedre kjent med. I tillegg til sin visuelle funksjon kan kunst være det «rommet» som bidrar til å dytte oss inn i nye tankespor. Gjennom kunst kan vi bli flinkere til å reflektere, debattere og nyansere. Det trenger vi. Vi håper derfor å kunne formidle kunst på en måte som folk flest kan ha nytte av, og på den måten senke terskelen for de som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne.

Den “første” utgaven

I utgaven som kommer i markedet fra lørdag 17. november finner du stemningsfulle reportasjer med snert av klassisk og ny design. Vi har vært tett på flere kunstnere og ikke minst er nye konsepter i byen sjekket ut. I magasinet finner du også rause shoppingsider som vi har laget i samarbeid med våre partnere. Her finner du garantert den perfekte julegaven.

Riktig god fornøyelse når du har magasinet i hende!

Trude / Redaktør

Claus Meyer

Han kaller seg selv en “hjemlig kokk”, og er relativt beskjeden i måten å beskrive sin posisjon på. Han er ikke så veldig opptatt av sosiale medier, og mener folk legger for mye i det å følge andre. Tendens fikk en hyggelig prat med ingen ringere enn Claus Meyer som er en av mennene bak bl a velkjente Noma, før selve mestermøtet mellom han og Chef Advisor på hotellet og Bocuse d’Or-vinner, Ørjan Johannessen, fant sted i restaurant Nova på Hotel Norge By Scandic

 Claus Meyer avbildet på Hotel Norge By Scandic: Grunnleggeren av det moderne nordiske kjøkkenet Foto: Dag Randen  Claus Meyer er en av verdens fremste restaurantører og han har for alvor satt nordisk mat på kartet internasjonalt. I tillegg til Noma er han mannen bak bl a Great Northern Food Hall (NYC), Bolivias beste restaurant Gustu, og Michelin-stjernerestaurantene Studio (CPH) og Agern (NYC).

Claus Meyer avbildet på Hotel Norge By Scandic: Grunnleggeren av det moderne nordiske kjøkkenet Foto: Dag Randen

Claus Meyer er en av verdens fremste restaurantører og han har for alvor satt nordisk mat på kartet internasjonalt. I tillegg til Noma er han mannen bak bl a Great Northern Food Hall (NYC), Bolivias beste restaurant Gustu, og Michelin-stjernerestaurantene Studio (CPH) og Agern (NYC).

Hva tenker du om formidling av mat og det å jobbe med nordisk mat?

Å formidle mat handler fremfor alt om smak, og det visuelle posisjonerer seg gjennom ærlighet, forteller Claus. En kokk må stole på smakens egen integritet, og at det finnes skjønnhet i det enkle.

Å jobbe ut fra samlebetegnelsen nordisk mat handler om å ha en felles plattform for kokker og matglade mennesker på tvers av nordiske land og å inspireres av de råvarer og den rike kulturen vi er omgitt.

Beskriv en god dag

En god dag for meg er samvær med andre mennesker, og den starter gjerne med en frokost med gode kollegaer. Dagen må gjerne være helt fri fra e-mails.

Hvilke inspirasjon er det Norge kan skilte med tenker du?

Norge har en storslått natur og Vestlandet har unike råvarer, ikke minst fra havet, som er fantastisk å utforske

 Foto: Evan Sung

Foto: Evan Sung

Mestermøte

Første november var det duket for nordisk mestermøte i idylliske restaurant Nova på Hotel Norge By Scandic i Bergen. Bak grytene stod Chef Advisor på hotellet og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen, og på besøk var altså velkjente Claus Meyer. Sammen utformet de en spesialkomponert nordisk meny som kun ble servert denne kvelden.

På menyen stod bl a sprø rugchips med krem på lille aske og syltede beter, samt råmarinerte kamskjell fra Hitra med peppeot perler, eple og agurk salat, toppet med eplesider vinaigrette.

Mer om det hele i vår rykende ferske utgave som kommer i markedet fra lørdag 17. november.

Velbekomme!

SNART PÅ PAPIR

Tendens vil inspirere deg til god innredning, og vi ønsker å styrke Bergen som en viktig inspirasjonsarena for interiør, design og kunst. For i tillegg til å lage publikumsmesse i Grieghallen, relanserer vi nå magasinet på papir. Det har lenge vært et tydelig ønske fra bransje og lesere at magasinet må tilbake til sin opprinnelse, nemlig papirutgaven, og det er vi glade for å kunne gjøre noe med. Gled deg til utgivelse lørdag 17. november. Du finner det som billag i Bergens Tidende + løssalgsaviser. Våre partnere vil også ha magasinet lett tilgjengelig i sine butikker.

Marthe stue mot sjø.jpeg

Bildet over er et glimt fra en av sakene som kommer i utgaven. Her er klassisk design, blandet med bruktfunn og nye overraskelser.

Huset Raa6.jpeg

Vi gleder oss til å spre god stemning i utgaven, og håper du får stor glede av å holde det i hendene.

Foto: Tove Lise Mossestad

Design i vinden - hva med kunst?

Tendens Social ble nylig arrangert i Kunstgarasjen hvor en debatt om krysningspunktet design/kunst stod i sentrum. Daglig leder i Kunstgarasjen, Heidi Jaeger, hadde spilt ut følgende i forkant av debatten:

“ Hvorfor er design blitt allemannseie mens kunst fortsatt er litt på utsiden?”

I panelet var interiørpsykolog Tone Solli og tjenestedesigner, Anita Steinstad invitert til å delta sammen med Heidi Jaeger. Tendens redaktør Trude Vaaga ledet debatten. Under bildet finner du noen av refleksjonene.

Debatt 3 kunstgarasjen.jpg

Design er i vinden som aldri før. Nordmenn kjøper i dag møbler og designobjekter som i stor grad har solid kvalitet og som dermed kan gå i arv. Vi er opptatt av varighet og bærekraft, og vi ønsker gjerne å vite om objektets historie og hvem designeren er. Men hvor blir det av kunsten? Mens kjøp av møbler ofte er en naturlig del av budsjettet når man bygger hus eller pusser opp, kommer kunst til kort!

debatt 1 kunstgarasjen.jpg

Til tross for bevissthet rundt design, blir det for lite variasjon i de norske hjem, i følge Anita Steinstad (til venstre). Hun savner det unike som det f eks kunst kan tilføre et rom.

Tone Solli ( til høyre) jobber konsekvent med kunst i sitt arbeid hvor hun veileder kunder til gode personlige valg. Hun undret seg over at konsulenter og interiørarkitekter mulig undervurderer verdien av kunst når de jobber med innredningsprosjekter og mener det bør være en selvfølgelighet å integrere kunst.

Kunstgarasjen 5 henne.jpg

Det var en samlet enighet i panelet om forbrukers frykt for å være annerledes, og at det å måtte “forsvare” et unikt kunstkjøp kan sees som en utfordring for mange. Individuelt sett bør vi altså jobbe med viljekraften og evne å skape et personlig hjem uten at det skal være så “farlig”.

Kunsten har en vei å gå når det kommer til eksponering, forklarte Heidi Jaeger (bildet over), og er klar over at design i mye større grad evner å synliggjøre seg på en tydeligere måte. Trude Vaaga pekte på at interiørstylister i økende grad bruker kunst i sine utstillinger, men at kunsten selv må ta ansvar når det kommer til formidling i et mer lettfattelig språk. Ikke minst tror hun det er viktig at kunsten møter folk på andre arenaer enn i tradisjonelle gallerier. Interiør & designmessen er et godt eksempel på dette.

Debatten er startet og definitivt ikke slutt. Vi fortsetter med spennende debattanter i panelet i 2019.

Vil du bli medlem i Tendens Social? Kontakt: trude@conseptnord.no

TENDENS SOCIAL 23. OKT. I KUNSTGARASJEN

TETT PÅ CATHRINE BÆKKEN, HEEM

Heem drives av Cathrine Bækken, interiørarkitekt og stylist. Hun gleder seg til en liten prat under kommende Tendens Social samling 23. oktober i Kunstgarasjen.

Og så er vi jo litt nysgjerrig da på hvilke forhold hun som stylist og interiørarkitekt har til kunst.

Les mer om Cathrine under bildet.

Cathrine Heem.jpg

Utdannet Interiørarkitekt fra Kunst og designhøgskolen i Bergen, KHiB

Cathrine har studert og jobbet i Bergen i 12 år. Hun driver Heem og jobber tett sammen med eiendomsmeglerfirmaet Eie Bergen og fotografene Dag Randen og Kristian Pletten. Sammen utvikler de boliger til salgs på estetisk og visuelt innbydende vis. Heem jobber også med innredning og planløsning av hjem: Nybygg, ombygging og renovasjon

dsr-12.jpg

Tendens Social vil gjennom hele medlemsåret trekke frem personer fra bransjen som utmerker seg på en positiv og inspirerende måte. Cathrine Bækken er den som er valgt for kommende samling i Kunstgarasjen tirsdag 23. oktober. Samlingen er åpen for alle/fri adgang.

Tendens inviterer til sofaprat i Kunstgarasjen

Tendens Social inviterer til debatt i Kunstgarasjen kommende tirsdag 23. okt kl 19.00 og vil gjerne ha deg med. Fri adgang!

Dette er garantert et tema som du vil finne av interesse. For hvorfor er det slik at design i større grad er blitt allemannseie, mens kunst fremdeles henger litt etter? Har vi vilje nok til å møte kunst? Blir vi for lite eksponert for kunst? Vi tar debatten med spennende deltagere i sofaen. Les mer under bildet

Kunstgarasjen 5 henne.jpg

I samarbeid med daglig leder i Kunstgarasjen, Heidi Jaeger, inviterer Tendens til sofaprat.

Sammen med Anita Steinstad fra Knowit og Interiørpsykolog Tone Solli skal vi undre oss over ulike problemstillinger knyttet til design/kunst og innredning i hjemmet.

kodebutikkene.png

Hva kan kunstbransjen lære av designbransjen og motsatt?

Bildet er lånt fra Kodebutikkene.

hjemme hos 31 tone stående.jpg

Interiørpsykolog Tone Solli er klar for sofaprat i Kunstgarasjen. En egen atmosfære på tvers av nyheter og trender preger sveitservillaen i Kalfaret fra slutten av 1800 tallet. Hjemme hos interiørpsykologen får rommene bevege seg i takt med personlige ønsker og behov. Tone Solli jobber praktisk med psykologien hvor rom og mennesker står sentralt. Hun elsker å iscenesette situasjoner og lager gjerne hjemmet om til et teater dersom en fest krever det. Men hva synes hun egentlig om kunst? Hvilke tanker gjør hun seg om kunst i innredningen?

Anita_Steinstad_farge.jpg

Anita Steinstad er klar for sofaprat i Kunstgarasjen.
Hun har jobbet som grafisk designer og senere kreativ leder innenfor merkevarebygging i ulike design byråer i England og Norge, samt fire år i en interesseorganisasjon.
I 2013 skiftet hun fokus og ble mer opptatt av behovene til mennesker man designer for og har siden jobbet med fagdisiplinert tjenestedesign og design thinking prosesser. Vi gleder oss til å ha Anita med oss i sofaprat!

Kunstgarasjen 6.jpg

Denne kvelden kan du også få med deg utstillingen til Unn Fahlstrøm.

Vurderer du medlemskap i Tendens Social, er dette en ypperlig anledning til å bli kjent!

VELKOMMEN.

BREAKING NEWS!

Tendens skal tilbake til sin opprinnelse. Nå relanserer vi papirutgaven.

Magasinet skal distribueres i Bergens Tidende, og valgt utgivelsesdag er fredag.

Medieplan for 2019 er satt, men allerede i år, 16. november, kommer første utgave.

Les mer under bildet

 Fotokilde: Heem

Fotokilde: Heem

Det har lenge vært et tydelig ønske fra bransje at Tendens må tilbake på papir, og ikke minst har mange lesere etterspurt papirutgaven. Redaktør Trude Vaaga er enig og gleder seg over relanseringen.

Opplevelsen av å ta på papir, kjenne lukten, bla i, rive ut en god oppskrift, lese om og om igjen, er unik. Dette kan vi ikke frata våre lesere og gleder oss over å gi dem denne opplevelsen tilbake.

 KVALITET

Magasinet vil holde høy kvalitet og skal være på høyde med nasjonale og internasjonale magasin. Tendens skal være en del av menneskers hjem og hverdagsliv. Vi skal produsere et inspirerende magasin som kan ligge lenge på stuebordet!

Vil du annonsere? Ta kontakt: trude@conseptnord.no / M: 980 16 296

 

NYE IMPULSER I AMSTERDAM

Vi besøkte nylig vt wonen & design i Amsterdam, en messe med selvsikker fremtoning og kul attitude. Messen gav oss spennende forventningsbrudd, og vi likte det.

Med nysgjerrighet og respekt oppdaget vi at vår visuelle vurderingsevne måtte nullstilles 100%. Våre nordiske aner måtte legges på hylla for å klargjøres til nye impulser. Utstillingene utfordret oss til å bruke tid; tid til å se, berøre, kjenne etter og vurdere. Ikke nødvendigvis se på materialbruk, fargekombinasjoner eller møblers funksjonalitet. Men simpelthen kjenne etter hvilke følelser utstillingene gav.

En modig stilmiks preget mange av utstillingene, og gjerne med et teatralsk uttrykk. Noen var også overinnredet. Se bare her;

Amsterdam 8.jpg

Et overinnredet bad vil nok mange si, med lite funksjonelle løsninger. Sonen var likevel troverdig bygget opp og det hele hadde en rød tråd i “kaoset”.

Amsterdam 4.jpg

En renere sone med kule gullbelagte flasker. Et spennende blikkfang på en utstilling som denne

Amsterdam 3.jpg

Her var det mulig å senke skuldrene. Det gjorde messelederen vår.

Amsterdam 9.jpg

Et enkelt blikkfang…

Amsterdan 13.jpg

En del nostalgiske elementer var fremtredende flere steder på messen

Amsterdam 6.jpg

Messen hadde en kul sone hvor kunder fikk hjelp av dyktige konsulenter.

Amsterdam 7.jpg

Også her en del patina og nostalgi.

Amsterdam 2.jpg

En innbydende krok med spennende fargemiks.

Amsterdam 1.jpg

Messen hadde invitert flere magasin til å lage sine egne “hjem”. Her er et av mange!

Amsterdan 11.jpg

Sykkel. Et av mange blikkfang på messen

Amsterddam 11.jpg

Alle foto er signert Siw Haveland.