Tendens blogg

MESSEPROGRAM - NOE FOR ENHVER SMAK!

Årets messeprogram for Interiør & designmessen 21.-23. sept. i Grieghallen er spekket med gode opplevelser. Det er variert og faglig godt, og her er noe for enhver smak. Her får du noen solide hint:

Designer Lars Tornøe har i samarbeid med Arven laget et helt nytt produkt: Pinch. På messens første dag, fredag, sitter han i sofaprat sammen med innehaver Lilli-Anne Alvær for å lansere denne nyheten!

Pinch er et sett med små, personlige beger til salt og pepper som selvsagt også kan brukes til andre tilsetninger. De små skålene er formgitt med tanke på å bruke fingrene til å ta en klype (pinch) salt eller pepper og drysse over maten sin. Det jeg liker best med dette produktet er å holde skålen i hånden og kjenne tyngden av massivt metall, det gir en opplevelse av kvalitet og robusthet, forteller designeren.

Ryddedronninga Synnøve Skarbø gleder seg til å skape ryddemagi i Grieghallen! Hun er kjent fra TV-programmet “Norske rotehjem” TV Norge og driver også den populære podcasten “Synnøve og Vanessas podcast”. Men kan man virkelig rydde seg lykkelig? På messens andre dag, lørdag, er hun klar til å gi deg svaret!

Poesikrusene i samarbeid med Sögne Home har blitt en suksess for visesanger- og poet Trygve Skaug. Med sine 80.000 følgere på instagram er hans poetiske tilværelse også til stor glede for svært mange mennesker der ute. Nå inviterer han deg til lunsjpoesi på messens andre dag, lørdag, og kanskje har han laget noen strofer om Bergen? Husk å kjøpe deg deilig lunsj i en av messekafeene så skal alt ligge til rette for en herlig poesi stund med Skaug.

Ikea + snøhetta 2.jpeg

Sammen har IKEA og Snøhetta skapt STUA, et helt rundt bygg frigjort fra resten av huset, som skal inspirere folk til å innrede stuene sine etter det livet de faktisk lever. Nå er IKEA klar til å inspirere deg hele messehelgen i Grieghallen. Deres fremste interiørdesignere vil stå på standen hele helgen for å inspirere og veilede deg til et personlig godt hjem.

LIVET HJEMME!

Dyktige Karete Kristoffersen og Jørild K Johnsen fra IKEA Norge gleder seg til å holde et foredrag om hvordan du skal jobbe mer med å innrede stua di eller andre deler av hjemmet med et personlig blikk. På messens andre dag, lørdag, står de klar på scenen.

Fotoknudsen er kjent for alle, og nå feirer de sine velposisjonerte år i markedet; nemlig 60 år! På messens andre dag, lørdag, slipper de 200 ballonger til glede for publikum, og 60 av dem inneholder fantastiske premier. Gå ikke glipp!

Blomstershow med Finn Schjøll! Det ble tidlig klart at blomsterkongen Finn kommer på messen. Med sin morsomme og fantastiske personlighet kommer dette til å bli tidenes blomsterinspo!

Møllendal Fetevare gleder seg til å servere deg verdens beste PIZZA på messen. Selvsagt har de med en drøss med andre fristelser også! Kafeen er tilknyttet et fantastisk loungeområde, så her kan du virkelig hvile deg innimellom slaga!

basar 1.jpg

DESIGN + OMSORG!

Mia Åkerlund leder utviklings- og hjelpeorganisasjonen 4P For People. Sammen med messeleder Trude Vaaga satses det på å lage Vestlandets største designbasar. All inntekt går til Åkerlunds hjerteprosjekt Rejoice Village (Manila, Fillipinene). Samtlige utstillere bidrar med fantastiske gevinster. IKEA har lovet møbler til verdi 100 000! Basaren holdes kl 15.30 på messens siste dag, søndag, og det er ingen ringere enn Eli Kari Gjengedal som skal lose oss gjennom denne trivelige og meningsfylte seansen. Hovedsalget av basarårer foregår en time før basar start, men du kan også gjennom hele helgen forhåndskjøpe årer på Rejoice Village sin stand, eller hos messekafeen, Urdihuset.

Kaffemisjonen er en av byens fremste kaffeaktører! De har egen bar i messens 1. etg hele helgen og serverer akkurat den kaffen du ønsker deg.

PRISER OG BILLETTER:

Billetter kjøpes i døra, du kan velge mellom dagspass (125,-)eller helgepass (250,-), barn u 16 år er gratis. Klikker du på et av bildene over kan du se hele programoversikten.

Åpningstider: fre: 14 - 20 / lør: 11 - 18 / søn: 11 - 17

PERFORMANCE

Laurie Lax er en britisk kunstner som for tiden er basert på USF Verftet i Bergen. Hun ble uteksaminert fra mastergradsprogrammet ved KMD, Universitetet i Bergen tidligere i år.

Nylige lokale prosjekter: WORDS WHICH TOUCH EACH OTHER IN STRANGE PLACES på Joy Forum (august 2018) og Making a Mark på Hordaland Kunstsenter (juni 2018). Nå er hun klar for performance på kommende publikumsmesse i Grieghallen 21.-23. september.

Laurie ser frem til å invitere besøkende til å oppleve kunst med begrepet “mindlessness” som bakteppe. Å skape genuine møter mellom besøkende og kunsten, og å se hva som skjer “der og da” er noe hun vil vektlegge.

Kunst Vilde Salhus Røed.png

Vilde Salhus Røed har signert verket over. Hun er en av flere spennende kunstnere som gjør seg klar for årets publikumsmesse i Grieghallen 21.-23. september. Utstillingen skal kurateres av Daniela Ramos Arias i samspill med Kunstguide.

Grieghallen som visningsrom for kunst

Interiør & designmessens leder, Trude Vaaga, er inderlig opptatt av å integrere kunst som en naturlig del av messen og å inspirere besøkende til gode kunstopplevelser. Mange snakker om kunst, men er vi flinke nok til å besøke byens gallerier?, undrer hun. Kunst «dytter» oss. Vi trenger den debatten kunst gir, den kunnskapen og de nyansene den gir. Messen i Grieghallen mener hun er en ypperlig arena for nettopp det, og er både ydmyk og takknemlig over å ha sterke fagmennesker med på laget. Les mer under bildet.

 Foto: Roy Bjørge

Foto: Roy Bjørge

Det er på tide at kjøp av kunst blir sidestilt med  kjøp av møbler, mener Trude Vaaga, her avbildet i Grieghallens 2. etg, som er en av to messehaller. Interiørarkitekturen her er fantastisk og dagslyset effektfullt, understreker hun. Grieghallens formspråk gir en unik ramme for gode møter mellom publikum og kunstverk. Men det må skje profesjonelt og med tunge fagfolk med på laget. Daniela Ramos Arias er derfor hentet inn som årets kunstkurator.

Les mer under bildet.

Daniela collage profilering.jpg

Ved å invitere kunstnere inn på messen håper vi å kunne folkeliggjøre kunsten, og senke terskelen – og skuldrene – for folk som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne. Messen har fått med seg dyktige Daniela Ramos Arias fra ART + FOLK til å være årets kunstkurator. Sammen med Kunstguide ønsker hun å gi publikum spennende kunstmøter hele messehelgen. Bildet under er signert en av årets kunstnere, Klara Sofie Ludvigsen. Klikk på bildet og få oversikt over samtlige kunstnere som skal være med på messen.

OM TIDLIGERE KUNSTSAMARBEID

Trude Vaaga har tidligere samarbeidet med følgende gallerier og kunstnere i messesammenheng:

Gallerier: Galleri Langegården, Galleri Giga og Kunstguide.no

Kunstnere: Ingri Egeberg, Bård Breivik, Tom Kosmo, Lillian Presthus, Åse Ljones, Magne Furuholmen, Torgrim Sund, Hedvig Thorkildsen, Gunvor Olsen, Klara Sofie Ludvigsen, Reinhard Haverkamp, Kamilla S Mathiesen, Magnar Moen og Egil Røed.

Ingri Egeberg var den som inspirerte til å integrere kunst på den aller første messen Trude arrangerte i samarbeid med det tidligere eventselskapet Possibility i 2011.

DESIGNBASAR PÅ MESSEN!

Leder for Interiør & designmessen, Trude Vaaga, har til stor begeistring inngått et samarbeid hvor messemottoet "Messe med mening" virkelig får synlighet.Ved å invitere Mia Åkerlund og hennes team i "Designbasar by 4P" inn på messearenaen tas det nå sikte på å lage Vestlandets største designbasar hvor samtlige utstillere bidrar med de fineste designprodukter. Det er også nylig klarert at IKEA Åsane bidrar med møbelgevinster til en verdi av 100.000 kroner. All inntekt går uavkortet til Mias hjerteprosjekt, Rejoice Village, som styres av hjelpe- og utviklingsorganisasjonen 4P For People. Men hvem er Mia? Les om henne under bildet!

 Mia Åkerlund (til v) og Trude Vaaga (til h) i engasjerende prat utenfor messehallen. Nå skal Vestlandets største designbasar på kartet. Mens Mia og hennes team arrangerer selve basaren, legger messen til rette for designgevinster fra samtlige utstillere og stiller en fantastisk lokasjon, som det Grieghallen er, til disposisjon for den storslåtte begivenheten.  All inntekt går uavkortet til Mia hjerteprosjekt i Manila på Fillipinene. Som basarvert har man fått ingen ringere enn TV2`s Eli Kari Gjengedal. 

Mia Åkerlund (til v) og Trude Vaaga (til h) i engasjerende prat utenfor messehallen. Nå skal Vestlandets største designbasar på kartet. Mens Mia og hennes team arrangerer selve basaren, legger messen til rette for designgevinster fra samtlige utstillere og stiller en fantastisk lokasjon, som det Grieghallen er, til disposisjon for den storslåtte begivenheten.  All inntekt går uavkortet til Mia hjerteprosjekt i Manila på Fillipinene. Som basarvert har man fått ingen ringere enn TV2`s Eli Kari Gjengedal. 

HVEM ER MIA:

Mia er 31 år, er samboer og mamma til Stella på 6 år. Jobber som interiørarkitekt og er prosjektleder for Rejoice Village by 4P og arrangør av Designbasar. Har jobbet som frivillig i Manila, Filippinene i 4 år. 

Hva er ditt forhold til design?

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for god design og føler meg også utrolig priviligert som hver dag får jobbe med noe som inspirerer estetikeren i meg. Men etter flere år med humanitært arbeid i Manila, var jeg redd for at arbeidet som interiørarkitekt lett kunne bli overfladisk og materialistisk. Jeg ønsket derfor å bruke designer-yrket til å bidra til noe positivt. Gjennom engasjementet i Rejoice Village og Designbasar får jeg virkelig muligheten til det. Ved å utvikle et samfunn for sårbare barn og familier, der vi kan gi de en mulighet for en bedre fremtid er utrolig motiverende for meg. Jeg har stor tro på tverrfagelig samarbeid der vi kan komme opp med løsninger som kan løse store samfunnsproblemer.

Tanker om bærekraft?

Jeg er opptatt av bærekraft, og opplever at det på ingen måte trenger å gå på kompromiss med god design. Trender kommer og går, og det vil alltid være nye fine produkter. Derfor er det viktig å finne ens personlige stil og jeg mener interiør skal være en forlengelse av ens identitet. Ved å gjøre gjennomtenkte valg der man velger produkter med god kvalitet, noe man kan se for seg man kan ha gjennom årrekker, kan vi bidra til å skape et mer bærekraftig samfunn.

Om Designbasar by 4P:

Designbasar er et arrangement i Bergen med formål om å støtte hjelpeorganisasjonen 4PForPeople. Det gjøres en tvist på den tradisjonelle basaren, ved at en kan vinne flotte design-premier som er donert av kjente merker, designere og kunstnere. Designbasar ble for første gang arrangert på USF Verftet i 2017, og målet er at det skal bli et årlig arrangement.

Inntektene i år går uavkortet til prosjektet Rejoice Village.

Les gjerne mer:

Rejoice Village https://www.facebook.com/rejoicevillage/

4P for People http://4p.no

 Det ble nylig klart at IKEA Åsane, som er en viktig utstiller på messen sammen med IKEA sentralt, bidrar med møbelgevinster til en verdi av 100.000 kroner.   Messeleder Trude Vaaga er svært takknemlig for alle bidrag som utstillerne skilter med og understreker at visjonen nettopp er å lage en messe som er ekte, jordnær og levedyktig. Da må vi ut av den kommersielle boksen og tenke raust og inkluderende. Dette kommer til å engasjere både utstillere, publikum og oss som arrangør på en unik måte, understreker hun. 

Det ble nylig klart at IKEA Åsane, som er en viktig utstiller på messen sammen med IKEA sentralt, bidrar med møbelgevinster til en verdi av 100.000 kroner. 

Messeleder Trude Vaaga er svært takknemlig for alle bidrag som utstillerne skilter med og understreker at visjonen nettopp er å lage en messe som er ekte, jordnær og levedyktig. Da må vi ut av den kommersielle boksen og tenke raust og inkluderende. Dette kommer til å engasjere både utstillere, publikum og oss som arrangør på en unik måte, understreker hun. 

MIDT I BYEN BERGEN

Interiør & designmessen 21.-23. september skal tilby mer enn «bare» god design. Messen ønsker å tilby publikum opplevelser, morsomme sofadebatter og de beste smaker via gode kafeer. Med skreddersydde loungeområder skal publikum idéelt sett føle seg som hjemme. Nytt i år er at messen holdes i 1. og 2. etg i Grieghallens spiss og vil være ekstra  lys og trivelig  å besøke. Gjennom store vinduer fra tak til gulv vil dagslyset flomme inn, og utstillerne får lekre flater å vise seg frem på. Messen er mer urban og tilgjengelig enn noen gang!

 Messeleder, Trude Vaaga, digger Grieghallens beliggenhet og er takknemlig for å flytte til 1. og 2 . etg i spissen. Messen er urban og lett tilgjengelig for alle. Hun lover  publikum en spennende arena som er skreddersydd ihht Grieghallens formspråk. Det er messens designsjef, Siw Haveland, som har hatt regien på fargepalett og den visuelle utformingen som vil komme til syne på messen. Klikk gjerne på bildet for å lese mer om designhelgen.

Messeleder, Trude Vaaga, digger Grieghallens beliggenhet og er takknemlig for å flytte til 1. og 2 . etg i spissen. Messen er urban og lett tilgjengelig for alle. Hun lover  publikum en spennende arena som er skreddersydd ihht Grieghallens formspråk. Det er messens designsjef, Siw Haveland, som har hatt regien på fargepalett og den visuelle utformingen som vil komme til syne på messen. Klikk gjerne på bildet for å lese mer om designhelgen.

Helgen som er satt, 21.-23. september, er slett ikke tilfeldig. Bergen Design Festival sin designuke avslutter nemlig denne helgen, og messens tidspunkt blir derfor en perfekt avslutning på deres designuke. Sammen kan vi bidra til å skape gode opplevelser i byen, forteller Trude. 

Hvem tar du med deg i Grieghallen? Kom og flytt inn sammen med oss. Vær sosial!

Rolleskifte!

Samtidig som vi HEIER på Einar Nilsson som i dag debuterer med sin første dans på TV2 og "Skal vi danse", ønsker vi en ny  messesnekker med på laget! Han heter Rune Strandenes og er TV aktuell fra høsten. Les hele saken under bildet!

Rune H.jpeg

Hvem:

Rune Strandenes. Lykkelig gift med to søte tvillingjenter på 5 år. 

Utdannet byggmester med lidenskap for møbelsnekring. TV aktuell til høsten på Tid for Hjem.

Rune elsker utfordringer og er nå klar for å ta over Einar Nilssons rolle som messesnekker for Interiør & designmessen. Rune er allerede godt i gang med forberedelser til en travel rigguke i Grieghallen, og selvsagt vil du se mye til denne karen hele messehelgen gjennom. 

Rune D.jpeg

Vår nye messesnekker startet egen bedrift i 2017 for å drive med lidenskapen og å leve av den. Med ny firmabil og helt fersk reklame, kjørte han en dag forbi produksjonslederen i Tid for hjem, noe som skulle føre til at han til høsten er TV aktuell med nettopp dem!

Vi er strålende fornøyd over å ha fått Rune med oss i messeteamet. Han er sammen med messens designsjef, Siw Haveland, i full gang med produksjon av både praktiske og visuelle detaljer. Hvem tar du med deg på messen 21.-23. sept. i Grieghallen?

Foto: Tove Lise Mossestad

NORSK DESIGN

Norsk design er i vinden som aldri før, og flere unge designere er i ferd med å gjøre seg gjeldende også på den internasjonale designscenen. Studio Føy er bl a duoen som vi virkelig har fått øynene opp for. De kommer for å stille ut på kommende Interiør & designmesse 21.-23. september i Grieghallen. Dette bør du notere deg, og ta turen! Les mer om dem under bildet.

Studio Føy 2 sort hvit.jpg

Høsten 2016 etablerte de sitt eget designkontor, Studio Føy, etter å ha jobbet sammen på hvert prosjekt siden andre klasse bachelor. Designerne streber etter å skape levende, autentiske produkter som gir en verdi for brukeren. Produktene blir skapt med en nysgjerrighet og lekenhet for form, materiale og uttrykk. Å fortelle en historie gjennom produktene er noe Studio Føy ser stor verdi i. Brukerne kan bygge videre på historiene hjemme, og glede seg over å sette sammen nye komposisjoner og uttrykk. Designerne jobber tett for å skape design som vil holde seg i mange år. Våren 2017 var de i internship hos det norske designfirmaet Anderssen & Voll, og august samme år ble de kåret til ”Årets nykommer” av det norske magasinet Bo Bedre."

Studio Føy produkt d.jpeg

Å skape levende, autentiske produkter med en verdi for brukeren er målet til Studio Føy. Design duoen bestående av Guro Sørbø Midtun (fd. 1992) og Siri Line (fd. 1992), er basert i Oslo. I 2016 gikk de ut med en bachelor i produktdesign ved Oslo Metropolitan Storbyuniversitet og fullførte i 2018 sin mastergrad (OsloMet). 

 

Studio Føy produkt c.jpeg

Det har vært krevende å kombinere både bedrift og studier, men også veldig gøy og lærerikt, sier de dyktige designerne. Vi har fått erfare både prosessen med å stå for produksjon og salg av et produkt selv (benken Pusle), og det å inngå kontrakt på et produkt med en større produsent (lysestaken Stack som kommer hos danske Warm Nordic)". - Studio Føy - 

Studio Føy produkt g.jpeg

"Vi har fått erfare både prosessen med å stå for produksjon og salg av et produkt selv (benken Pusle), og det å inngå kontrakt på et produkt med en større produsent (lysestaken Stack som kommer hos danske Warm Nordic)"  - Studio Føy - 

Designerduoen gjør seg nå klar for Bergen og gleder seg til å møte et engasjert publikum i Grieghallen 21.-23. september. Du vil finne dem på standen i messens 1. etg.

EINAR DA!!!!!

Jo da! Det er nå offentliggjort at Einar Nilsson, vår kule og morsomme messesnekker, stikker til Oslo for å danse seg inn i høsten! Les hele saken under bildet! 

Einar skal vi danse 1.jpg

HJÆÆÆÆÆÆLP! Interiør & desingnmessen i Grieghallen trenger en ny messesnekker. Einaren stikker til Oslo for å trene beinhardt på dans. Hele messeteamet går for gull. Vi heier! 

Vi snakker om det velkjente programmet "SKAL VI DANSE" på TV2. Dette er så morro altså, men messen trenger en ny snekker snarest. Følg saken videre for vi er i full gang med å finne den beste erstatter.

Einar skal vi danse a.jpg

Jo da; vi mister snekkeren vår, men dette til fordel for en heidundrende TV-høst med denne muligmannen i spissen. Vi heier på deg Einar!! 

tendens talk lørdag 22. september

Nå nærmer det seg! Designfesten i Bergen er like rundt hjørnet og listen over programdeltagere for messens lukkede fagkonferanse er  helt overveldende. Vi er selvsagt svært stolt over å toppe det hele med designer Kim Dolva fra københavn Møbelsnedkeri. Du har fortsatt mulighet til å melde deg på, send mail snarest: trude@conseptnord.no

Les mer under bildet!

Kim Dolva nytt a.jpg

Kim Dolva er utdannet gitarbygger, grafisk designer og møbelsnekker. For 12 år siden startet han København Møbelsnedkeri som i dag skilter med 25 ansatte (møbelsnekkere, arkitekter og designere). Kim gleder seg til å holde foredrag i Bergen og har nyttige problemstillinger han ønsker å ta opp: Hvordan kan god design ha positiv innvirkning på vår atferd? Verden har nok møbler, så hvorfor produsere flere? Hva hvis et kjøkken kan få en familie til å spise sunnere, redusere sløsing med mat og ikke minst forbruke mindre? Dette er spennende spørsmål Kim reflekterer over i sitt foredrag på kommende Tendens Talk lørdag 22. september i messehallen.

Vil vil gjerne ha deg med også. Kommer du? Påmelding sendes snarest: trude@conseptnord.no (begrenset med plasser / pris 1250,- inkl helgepass til messen, frokost, kaffe og musserende)

For mer informasjon  og oversikt over de andre programdeltagerne klikk på bildet under. 

 Verden har nok møbler, så hvorfor produsere flere?, spør Kim Dolva. Vi er skikkelig begeistret over at han velger å ta turen til Bergen på kommende Interiør & designmesse!

Verden har nok møbler, så hvorfor produsere flere?, spør Kim Dolva. Vi er skikkelig begeistret over at han velger å ta turen til Bergen på kommende Interiør & designmesse!

Et av de nyeste prosjektene til Kim er innredningen på Hoggorm Pizza som på kort tid har rukket å bli Bergens hotte utested.

 Hoggorm Pizza ligger like ved Grieghallen, så her anbefaler vi en tur innom i løpet av messehelgen 21.-23. sept!

Hoggorm Pizza ligger like ved Grieghallen, så her anbefaler vi en tur innom i løpet av messehelgen 21.-23. sept!

IKEA INVITERER TIL ENDRING!

IKEA ønsker å være en positiv endringsskaper i folks liv i hjemmet og i samfunnet forøvrig. På Interiør & designmessen 21.-23. september gleder de seg til å inspirere besøkende til å skape et hjem som reflekterer hvem de er og hvordan de vil leve. Hele messehelgen vil de med sine beste interiørdesignere være nysgjerrig på mennesker og hvordan de lever i sine hjem, hvilke behov de har og hva de drømmer om. De vil inspirere, overraske og samarbeide med besøkende for å skape bedre hjem til folk flest. 

 Hva er menneskers behov og hva er det Nordmenn drømmer om egentlig, spør IKEA. De gleder seg til å etablere en stand slik at publikum aktivt kan ta del i denne spennende diskusjonen. 

Hva er menneskers behov og hva er det Nordmenn drømmer om egentlig, spør IKEA. De gleder seg til å etablere en stand slik at publikum aktivt kan ta del i denne spennende diskusjonen. 

 På messen vil IKEA ha med seg sine beste designere og aktivt invitere til spennende tolkninger sammen med publikum. Hvordan kan du la IKEA hjelpe deg til å la livet ditt innrede din stue og ditt hjem slik at du kan skape deg en sfære på din måte?

På messen vil IKEA ha med seg sine beste designere og aktivt invitere til spennende tolkninger sammen med publikum. Hvordan kan du la IKEA hjelpe deg til å la livet ditt innrede din stue og ditt hjem slik at du kan skape deg en sfære på din måte?

 Ved å klikke på bildet kan du lese mer om hele messen som går av stabelen i Grieghallen 21.-23. september. Vi håper å se deg med venner og bekjente!

Ved å klikke på bildet kan du lese mer om hele messen som går av stabelen i Grieghallen 21.-23. september. Vi håper å se deg med venner og bekjente!