Tendens blogg

IKEA TENDENSER PÅ MESSEN

Jøril Korperud Johnsen og Karete Kristoffersen fra avdelingen Retail og Interiør design i IKEA Norge gleder seg over messedeltagelse i Grieghallen 21.-23. september. De ser ekstra frem til å være en positiv endringskaper i folks liv både i selve hjemmet, men og i samfunnet generelt. Med tilstedeværelse av sine beste interiørdesignere ønsker de å samhandle med besøkende på messen. Hjemmet skal fremfor alt være en arena for å bygge identitet og personlighet, sier dyktige Jøril og Karete. Dere kan lese et lengre intervju med dem ved senere anledning her på bloggen.

Hva er våre behov og hva er det vi nordmenn drømmer om egentlig?, undrer IKEA. I samhandling med besøkende messehelgen gjennom skal noen av de fremste av IKEAS interiørdesignere finne ut mer om nettopp dette. 

Ikea 1.jpg

Mennesker drømmer om rom, åpenhet og balanse i livet for å riste av seg stress fra utsiden. 

Synes du dette er spennende bør du sette av messedatoen 21.-23. september.  Klikker du på øverste bildet kommer du direkte inn til årets utstillerliste. 

Messens linjer i tråd med håndplukkede gjester.

Det er utrolig fint å se hvordan årets messe blir til rent visuelt sett. Det er helt klart at vi lar oss begeistre over alle de flotte utstillerne våre. I dag trekker vi spesielt frem tre aktører som vi har store forventinger til og som vi er overbevist om at kommer til å spille på lage med messehallens arkitektoniske linjer og nordiske fargepalett. Vi ønsker dem varmt velkommen: Fredrik Bull, Kirsten Visdal og Sundling Kicken. 

 Design: Fredrik Bull

Design: Fredrik Bull

 Styling: Sundling Kicken

Styling: Sundling Kicken

 Styling: Kirsten Visdal  Gå ikke glipp av den fantastiske utstillerlisten. Klikk på bildet øverst

Styling: Kirsten Visdal

Gå ikke glipp av den fantastiske utstillerlisten. Klikk på bildet øverst

KUNZT KOMMER PÅ MESSEN!

Kunzt er videobloggen som gir deg direkte innblikk i kunstverden. Den ble startet av Silje Sigurdsen i januar 2017. Silje er utdannet kunsthistoriker ved Universitetet i Bergen og København Universitetet. Ved siden av studier har Silje vært engasjert i Studentersamfunnet i Bergen sin kulturkomite, arbeidet i kunstgalleri, rammeverksted og skrevet for flere kunstmedier i Norden. Silje arbeidet som frilans kunstkritiker for Bergens Tidende og Aftenposten frem til januar 2018, hvor hun også brukte videoformatet. I august 2018 vant hun Arne Hestenes Journalistpris for sin nyskapende og engasjerende måte å formidle kunst -og kunstkritikk på. Silje popper opp på kommende Interiør & designmessen i Grieghallen 21.-23. september for å være tett på- og dokumentere årets kunstutstillinger kuratert av Kenneth G Wikdahl og Daniela Ramos Arias. 

  Silje fra Kunzt popper opp på årets Interiør & designmesse i Grieghallen 21.-23. september for å være tett på årets kunstutstillinger. Silje dokumenterer kunst på en lettforståelig måte, noe som matcher messefilosofien om å øke tilgangen på kunst til folket. Messens klare visjoner om å skape større rom for spennende møter mellom nysgjerrige kunstinteresserte og selve kunsten er også sammenfallende med det våre kunstkuratorer, Kenneth G Wikdahl og Daniela Ramos Arias, har som hovedmål. De ser begge frem til å synliggjøre to solide kunstsoner på en messearena med tusenvis av besøkende. 

Silje fra Kunzt popper opp på årets Interiør & designmesse i Grieghallen 21.-23. september for å være tett på årets kunstutstillinger. Silje dokumenterer kunst på en lettforståelig måte, noe som matcher messefilosofien om å øke tilgangen på kunst til folket. Messens klare visjoner om å skape større rom for spennende møter mellom nysgjerrige kunstinteresserte og selve kunsten er også sammenfallende med det våre kunstkuratorer, Kenneth G Wikdahl og Daniela Ramos Arias, har som hovedmål. De ser begge frem til å synliggjøre to solide kunstsoner på en messearena med tusenvis av besøkende. 

ÅRETS KUNSTUTSTILLINGER

I tillegg til design skal messen by på det beste innen kunst, sterke bransjepersoner og viktig fagkunnskap. I år jobber messen frem to solide soner som skal kurateres av dyktige Kenneth G Wikdahl fra tidligere Galleri s.e og Daniela Ramos Arias  fra Art+folk . Begge med klare visjoner om å stimulere til større kunstinteresse i Bergen. 

LOKALT + ÅRHUS

Kenneth ønsker å spille på vennskapsbyene Bergen og Århus og har derfor innledet et samarbeid med Galleri Jacob Bjørn til å vise noen av sine kunstnere. Daniela retter på sin side fokus lokalt og samarbeider med kunstnerorganisasjonen VISP og Kunstguide.no for å vise kunst.

I ukene fremover drypper vi mer om hvilke kunstnere som skal være representert på messen

 

Utestua på messen!

Det er ingen tvil om at Interiør & designmessen er begeistret over å ha Utestua med som utstiller 21.-23. september i Grieghallen. En til En Arkitekter produserer nyskapende arkitektur og gode rom for fremtiden i liten og stor skala. Det startet med TV2 serien "Tid for hjem" der arkitektene fikk i oppgave å erstatte et hønsehus med moderne bygg tilpasset kystpaletten og som kunne ha mange funksjoner som solbenk, uterom, innerom, kjøkken, stue, anneks osv

Et lysbetont rom som oppmuntrer til gode opplevelser ute og inne! Her kan man nyte utsikt, ettertanke, ro, fest, middag eller peiskos. Utestua byr på design i særklasse med gode arkitektoniske kvaliteter. Messen jobber for å ivareta Grieghallens visuelle palett. Utestua kunne ikke vært mer passende med sitt design og sine arkitektoniske linjer. Se gjerne hele den flotte utstillerlisten for årets messe ved å klikke på bildet. 

Shopping Bergen

Dagens shoppingtips i samarbeid med partnere kommer her. 

1. Produktene fra Ment er håndverk i særklasse. Denne skålen fås hos Nordisk Rom.

2. Har du sølvbestikk liggende i en skuff er tiden inne for å ta det frem til 17. mai feiringen. Arven inspirerer - her med klassisk Pariser sølvbestikk. Gå gjerne innom dem og få råd og tips om bruk av sølv på festbordet.

3. Blant vårens spennende nyheter finner du keramikkprodukter fra AEO by Anna Elzer Oscarson. Sjekk det fine utvalget hos Glass Thomsen. 

Nord rom ment 3.jpg
Arven pariser u 17 mai sløyfe.jpg
GT 2 AEO_autumn_green.jpg

MILANO SIRKUSET

Vi fikk ikke selv vært på designuken i Milano, men har skaffet oss en fin rapport fra Interiørarkitekt og møbeldesigner Nina Michelsen. Les hva hun skriver under bildet. Enjoy

Milano 2.jpg

Salone del mobili er en mangedagers showoff, tilstedeværelse, investering og konkurranse om oppmerksomhet og kunnskap. Det er en egen verden og vi lar oss bergta! Her finner man  glorete barbiekjøkken, fantastiske kokkeleringsverksted ala Orientekspressen, hightec mobilstyrte hvitevarer, kokeøyer som store IPad’s, grøntdyrkingsskap og ventilatorer med urteplantasje, bare for å nevne noe.

Milano 3.jpg

Når det gjelder møbler og tendenser er naturmaterialer skattet mer enn noen gang - heldigvis!

Japanere og asiatere begynner å vise mer av sine produkter, og produsenter dyrker generelt østen med sin enkelhet og renhet.

Vi så lekenhet i full blomst til en Indisk produsent - vakre møbelklassikere i 50-tallsstil får ny tilpasset drakt og funksjon. Litt elegant glamour er også deilig!

Brasil og Afrika med design gjesteopptredener introduserer sine materialer og håndverk i ny kontekst. 

Store produsenter lager installasjoner med vakre keramiske  og kunstneriske objekt. Planteinnslag er blitt mer ørken;  sand, palmer og mye store strittende kaktuser.

Luksus er også enkelhet, gir plass for ro og rene linjer med fin materialbruk. 

Plastprodusenter som har vært store i møbelindustrien i åresvis, fokuserer selvfølgelig mer rettet mot natur som tre og miljøriktige overflatebehandlinger

Når det gjelder farger og materialer ser vi nye steg fra grønt  og mer mot blått. Svarte beistyper, går nå mer i retning lyst og trestruktur med møbler i matte elegante farger eller brunt. Gjerne mer lekne kombinasjoner. Det vi likte som ensformig trestruktur - er nå mer mot ekte struktur, grovere og mer busy i uttrykk. Lilla og gult eller orange med brente toner er farger som stikker seg ut.

Det var mye bruk av stein, ikke bare marmor , men høytrykkspolert granitt. Vi så en del skinn i detaljer, malte metallhåndtak og den myke fine fløyelen holder stand - med høyder og draperinger.

Milano maximerer utstillingsløsninger og muligheter med investorer, donasjoner og samarbeid for å styrke posisjonen som en møbel og designmetropol - og fange oss besøkende sin oppmerksomhet. Det er mektig kost og vi beundrer!

Milano 4.jpg

Italienerne er definitivt leken, modige og selvsikre - de håner vår innebygde forsiktighet med jantelov i mente. Men - som et godt tegn, hver gang vi sier Norge eller Skandinavia blir de umiddelbart begeistret og beundring gjengjeldt.

Det er noe med den seige, mørke espressoen, maten, vinen og dette estetiske, mangfoldige, og ikke minst produktive folkeslaget - med dette enorme møbelsirkuset!

Nina Michelsen

NY I TEAMET!

Vi hare fått nok en dyktig fotograf med oss på laget! Møt vår nye interiørfotograf Dag Randen!

Dag har jobbet som interiørfotograf i Bergen de siste 10 årene og har en rekke interiørprosjekter å vise til. Sammen med bl a det spennende  stylistbyrået, Heem, har han bergtatt mange interiørelskere med unike foto. Han jobber til daglig som boligfotograf hos Eie Eiendomsmegling, samtidig som han tar oppdrag for forskjellige magasiner og arkitektfirmaer. Når han ikke tar bilder er han å finne på verkstedet eller i øvingslokalet som musiker. Dag skal også fremover ta bilder for vårt magasin og kommer til å bli godt synlig i utgavene fremover. Vi gleder oss stort over dette. Les gjerne om resterende messeteam ved å klikke på bildet.

Designsjefen

Messens designsjef heter Siw Haveland. Sammen med dyktige konsulenter utvikler hun, og har hovedregien for, alt det visuelle som utspiller seg på messens lounge- og vrimleområder. Nylig etablerte hun årets designpalett og har klare tanker om at tema for dette året ikke skal velges. I år er det Mindlessness som gjelder. Det er mye som skjer i samfunnet og vi har raske skifter, forteller hun. 

Siw har alltid hatt et glødende engasjement for hjemmeinnredning og design, hun var en av de første i Norge som startet interiørblogg, og vant en pris i magasinet Bo Bedre for innsatsen. 

I dag jobber Siw som 1. innreder for IKEA, samtidig som hun har spennende prosjekter på sidelinjen. Et av de mange prosjektene hun har vært med å starte er Bergen design story, et event som fremmer Bergen by som møteplass innenfor design/interiør etc

Siw mener vi må leke mer i hjemmene våre og understreker: Hvorfor ikke starte dagen med en blå parykk, eller blås opp noen ballonger en vanlig mandag? 

 

 Hvorfor ikke blåse opp noen ballonger en helt vanlig mandag?  Klikk på bildet for å lese om resten av messeteamet.

Hvorfor ikke blåse opp noen ballonger en helt vanlig mandag?

Klikk på bildet for å lese om resten av messeteamet.

Dagens shoppingtips!

Her kommer dagens tips i samarbeid med vår flotte partner  Nordisk Rom på Os. Vi er spesielt begeistret for putene øverst! Og har du sett en stund på de fine stolene fra &tradition og vurderer et kjøp så er det rabatter å hente akkurat nå.

1. Corduroy bredstripet cordfløyel fra Ferm Living 2. In between bord og stoler i røkt eik fra &tradition. Noter deg at stolene fps med 25% rabatt 3. Chambray kurver til skittentøy eller annen oppbevaring fra Ferm Living. 

No rom 1 ferm-fløyel 72.jpg
No rom 2 ANDTRADITION_SS_18_04_Light.jpg
 Klikk på bildet og les den inspirerende vårutgaven. Her er bøttevis med innredningstips og nyheter på designfronten. 

Klikk på bildet og les den inspirerende vårutgaven. Her er bøttevis med innredningstips og nyheter på designfronten. 

Kunstfestival i Bergen

B-Open er en årlig kunstfestival som i år går av stabelen 21.-22. april. Over 100 av Bergens profesjonelle kunstnere vil åpne atelierene sine for publikum med gratis inngang. Gå ikke glipp!

 Fra atelieret til Brit Bøhme på USF Verftet

Fra atelieret til Brit Bøhme på USF Verftet

 Fra atelieret til Torild Stray på Norsk Stålpress Artist Studios.

Fra atelieret til Torild Stray på Norsk Stålpress Artist Studios.

Er du nysgjerrig på kunst i byen skal du notere deg kommende kunstfestival 21.-22. september i regi av B-open.

Les hele programmet her: www.b-open.no

 Linda Soh Trengereid er prosjektleder og har hovedansvar for planlegging og gjennomføring. Klikk på bildet og lese hele pressesaken i vårutgaven av Tendens, s. 94 - 101.

Linda Soh Trengereid er prosjektleder og har hovedansvar for planlegging og gjennomføring. Klikk på bildet og lese hele pressesaken i vårutgaven av Tendens, s. 94 - 101.