Tendens blogg

KURATOREN

Interiør & designmessen satser på å løfte frem lokale designere og gjøre design enda mer tilgjengelig for folk flest. Dyktige Nina Grønn er kurator for utstillingen som har fått navnet «Det bergenske rom».  Vi tok en prat med henne. Les mer under bildet.

Nina 2.jpeg

Hva vektlegger du som kurator for messens designersone?

 Først og fremst er dette en publikumsmesse og jeg jobber med vekt på det. Grieghallen er et fantastisk rom å utforske og vi skal skape et forum for dialog om og forståelse av design for publikum.

Hvilke opplevelser kan publikum forvente seg?

 Identitet og stolthet. Dette er en utstilling med internasjonalt anerkjente bergenske designere. Vi har bevisst valgt produkter alle har et forhold til, men et bord er ikke bare et bord.

Det finnes en balanse mellom funksjon og estetikk. Dette skaper en emosjon som tiltrekker vår oppmerksomhet mot produktet. Atmosfæren i utstillingen vil gi rom for å dvele over dette. 

 Særtrekk ved designerne?

 Det har vært spennende møter med designerne. Til felles vil jeg si at de er drevet av en iboende nysgjerrighet og en konstant observasjons/refleksjons prosess. Jeg er takknemlig for å kunne ta del i disse berikende samtalene. Under bildet kan du se kuratorens egne beskrivelser av hvert enkelt designer.

Fra venstre: Stine Aas, Vera & Kyte, Berg & Hindenes, Lars Beller og Philipp von Hase. Alle er godt anerkjente på den internasjonale designscene.

Fra venstre: Stine Aas, Vera & Kyte, Berg & Hindenes, Lars Beller og Philipp von Hase. Alle er godt anerkjente på den internasjonale designscene.

STINE AAS:

Menneskets forhold til objektet er fokuset på Stines minimalistiske, presise og organiske uttrykk. Hennes nysgjerrighet brakte henne til Berlin der hun i ett år har latt seg inspirere i kreativitetens Mecca. Resultatet presenteres på årets designmesse.

VERA & KYTE:

Ved analytiske og fargerike uttrykk forankrer konseptene til Vera & Kyte seg i materiell forståelse. Deres samtidig eksperimentelle prosjekter i regi av «Furnishing Utopia» er en berikende innflytelse på de kreative prosessene til designerduoen.

BERG & HINDENES:

Kvalitet og karakter kjennetegner enhver av Berg&Hindenes sine stilrene og markante design, være seg produkt, møbel eller interiør. Ergonomi, bærekraftig materialbruk og tette samarbeid med produsent ligger alltid til grunn i de skapende prosessene.

LARS BELLER:

Bærekraftig eleganse er Beller sin røde tråd. Han gir nytt liv til materialene han velger, med en tidløs ånd. Hans nøye analyse av estetisk form samt funksjon forenes med taktil sans og rene, naturlige linjer.

PHILIPP VON HASE:

Innovativ, poetisk kunsthåndverker med lidenskap for treverket som skaper skulpturelle og funksjonelle møbler. I denne prosessen er han bevisst og trofast til miljøet og kaster nødig noe som kan forvandles til noe nyttig og vakkert. Han inspireres av vår kulturarv og optimalisering av materialets naturlige kvaliteter.

 Designerne er nominert til prisdryss for årets etablerte designer. Lørdag 26. oktober kåres en vinner.

Les mer om prisdryss og jury her: https://www.tendensmesseogmagasin.com/prisdryss-2019