Tendens blogg

Alexanders minne!

Ungdommene i dag, ofte kalt generasjon Z, betegnes som uredde og revolusjonerende. De går i bresjen for det de tror på. De er opptatt av miljø, helse og jordklodens sårbarhet, bare for å nevne noe.

Fremtiden, med dens mange utfordringer, trenger ungdommer som lever ærlig og transparent. Det er forfriskende å lese om generasjon Z.

Parallelt med ovennevnte har det aldri vært større press mot de unge som det det er nå, og psykiske lidelser er et økende problem. Vi lever i et prestasjonssamfunn og de unge blir målt i prestasjoner i stedet for hvem de er. Å lære barn og unge fysiske oppgaver som fører til mestring er kanskje viktigere enn noen gang?

Mange sterke organisasjoner jobber for å gi unge livsglede og mestring i hverdagen. The Dale Oen Experience er en av dem. Det er en stor glede å offentliggjøre at all inntekt fra vår kommende Vestlandsbasar i Grieghallen 27. oktober uavkortet går til dem med Robin Dale Oen i spissen.

Les mer under bildet.

Sort hvit Glad Alex Foto Cornelius Poppe 2.jpg

Alexander Dale Oen var en av våre største idrettsutøvere, og tok Norges første Olympiske medalje i svømming. Han beskrives som en legende hvor kombinasjonen av styrke og sårbarhet gjorde han så spesiell. Han ble et viktig forbilde for mange unge.

Alexander døde dessverre av sykdom 30. april 2012 på treningsleir i Flagstaff i USA, bare 26 år gammel. The Dale Oen Experience er opprettet i Alexanders minne.

Robin Dale Oen_youexplore_logo.jpg

Drømmen til Alexander Dale Oen, og bror Robin, var å inspirere de unge til mestring og livsglede. Alexander skulle bare vinne OL-gull i London 2012 først! Dessverre gikk det ikke slik.

Dale Oen Experience er opprettet i Alexanders minne, og Robin (bildet over) står i føringen med brødrenes filosofi og visjon som grunnlag. Organisasjonen er et tilbud til barn og unge mellom 8 og 18 år i Norge. Siden starten i 2012 har tusenvis av barn blitt utfordret, stått på sammen og kjent på den herlige følelsen å få til noe en aldri trodde en kunne få til.

Som idrettsutøver var Alexander en gigant, som menneske var han enda større, forteller Robin.

Alexander ville at barn skal få muligheten til å oppleve det vakre havgapet på Vestlandet, de høye fjelltoppene i Lofoten og de store viddene på Hardangervidda. På samme måte som han hadde opplevd dem.

Robin Dale Oen gleder seg til å delta på vestlandsbasaren søndag 27. oktober i Grieghallen, og er takknemlig for det økonomiske bidraget som messen i samspill med designbransjen og publikum vil bringe inn. Basarvert, Eli Kari Gjengedal, vil lose oss gjennom en trivelig og meningsfylt stund med hjemmelagde årer og kaffislabberas.

Vet du egentlig hva basar er? Les gjerne om både det og kaffislabberas her:

https://www.tendensmesseogmagasin.com/designbasar-messe