Tendens blogg

Klimaprat i messeformat?

Jeg ser frem til en innholdsrik helg 25.-27. okt. med fantastiske utstillere og et engasjert publikum. Visjonen om å posisjonere Bergen som en viktig arena for formidling av design har i lang tid stått sterkt i arbeidet med messen. Det er ingen ting på årets utstillerliste, ei heller i fagprogrammet, som tilsier at vi ikke kan innfri dette også i år. Utstillerne er formidable og i programmet står spennende bransjenavn som du garantert vil ha glede av. Pella Hedeby er en av dem jeg har store forventninger til. Til Bergen kommer hun med tog og har takket ja til å holde messens hovedforedrag lørdag 26. okt. med vekt på klima + trender. Jeg synes hun er modig, og jeg må innrømme at jeg gleder meg ekstra til å høre på henne.

Hvorfor har vi så klima på dagsorden? Går trender og miljøutfordringer egentlig i hop? Skal vi underbygge en salgsmesse med produktnyheter når vi lever i en verden av overflod?

Foto: Pella Hedeby

Foto: Pella Hedeby

Det handler bl a om å tenke sirkulært, sier designer Philipp von Hase, som har takket ja til å delta i den store klimapraten under messens åpningsfest. Designbransjen og messen som sådan kan nære klimadebatten på sin måte. Det jobbes daglig med materialvalg og gode produksjonsprosesser blant designere og produsenter. De viser seg i økende grad å være sitt ansvar bevisst. Kanskje kan bransjen være enda tydeligere?

Foto: Pella Hedeby

Foto: Pella Hedeby

Forbrukere viser økt bevissthet når det kommer til investering i kvalitetsmøbler som har lang levetid. Vi ønsker å innrede personlig, og vi velger møbler og produkter med omhu. Vi vil ta vare på tingene våre, og ser dem gjerne gå i arv.

Vi er på vei, og dette må vi favne om. Å skape genuine møter mellom utstillere og besøkende vil stå i sentrum messehelgen 25.-27. oktober. Nettopp for å kunne dvele, undre oss og dytte tankekraften litt.

Fredag 25. oktober er det duket for storslått åpningsfest i messehallens 2. etg hvor kafeer serverer gratis snacks. Et eminent fagpanel, med bl a Philipp von Hase, Mette Havre Nygård og Eli Kari Gjengedal, sitter klare for å innta den store klimasamtalen med Helle Tjaberg som debattleder.

Få oversikt over hele fagpanelet her:

https://www.tendensmesseogmagasin.com/messeprogram

trude signatur.png