Tendens blogg

MESSENS KLIMASAMTALE

Tendensmessen er aldri redd for å stille spørsmål, utfordre og invitere – uten noen gang å se på livet og andres meninger ovenfra og ned. Derfor er jeg selvfølgelig ikke overrasket over at den viktige samtalen om miljø, bærekraft og klima satt inn i designsammenheng ble tatt i forbindelse med årets messe. Det var en stor glede å kunne innlede messen med å snakke klima med et sterkt lag av mennesker med stor tyngde innen sine fagfelt. Dette sier vår tilreisende fagleder og dyktige mentor, Helle Tjaberg, som ledet den store klimasamtalen under messens åpningsfest forrige fredag. Les mer under bildene.

Monica Hannestad engasjerte med sine utspill og har en tydelig stemme i denne samtalen.

Monica Hannestad engasjerte med sine utspill og har en tydelig stemme i denne samtalen.

Interiør & designmessens visjon er å være en arena for folket, hvor vi sammen kan dvele og stille spørsmål ved viktige tendenser rundt oss. Vi har tro på at ny fagkunnskap kan hentes gjennom visuelle tolkninger og gode samtaler på scenen.

Doddo.jpeg

Oppsummert: Doddo (Eduardo Andersen) innledet med vakker protestsang. Live K Hjertholm fra Natur og Ungdom delte sine tanker om ungdommens forbruksvaner og hvordan møte polarisering og kritikk. Designeren Philipp von Hase og instituttleder for design ved universitetet i Bergen, Mona Larsen, snakket om designernes rolle i klimadebatten. Monica Hannestad fra Demos (bildet over) bød på engasjerte innspill om trippel bunnlinje og sirkulærøkonomi. Betina Haveland fra Emisoft snakket om klimaregnskap og bedrifters ansvar, Eli Kari Gjengedal understreket vannets verdi og Mette Nygård Havre inspirerte oss til å både redde og spise opp maten vår.

basar folk 2.jpeg

Vi opplevde at publikum ble berørt av disse sterke stemmene under den store klimasamtalen. Stemningen var lun og raus, til tross for tematikkens alvor.

Helle Tjaberg i en av flere samtaler. Her med matredder og daglig leder i Grønne verdier, Mette Nygård Havre.

Helle Tjaberg i en av flere samtaler. Her med matredder og daglig leder i Grønne verdier, Mette Nygård Havre.

En stor takk til fagpanelet og til vår egen Helle Tjaberg som gav messen en verdig og flott åpning.

Flere rapporter fra messen kommer etterhvert. Det har vært en helt fantastisk helg med gode opplevelser, både faglig og sosialt.

Takk til dere som tok turen. Messedato for 2020: 29. okt. - 1. nov.

Foto: Tove Lise Mossestad