Prisdryss, messe

DOBBELT PRISDRYSS I BERGEN HØST 2019

I høst kan du fråtse i 2 solide designarrangementer i Bergen som nå samarbeider om dobbelt prisdryss til lokale designere. Interiør & designmessen har nemlig inngått et samarbeid med Bergen Design Festival v/Elizabeth Bovoli, adm.sjef i Design region Bergen, for å løfte frem- og fronte lokale designere på beste måte.

Første arrangement ut er vår egen Interiør & designmesse som arrangeres 25.-27. oktober. Så avsluttes det hele med Bergen Design Festival 4.-10. november (www.bergendesignfestival.no)

Vi har valgt å dele høstens prisdryss slik:

Årets etablerte skal kåres under publikumsmessen.

Årets nykommer skal kåres under festivalen.

Mer info om samarbeidet følger.

Under bildet får du oversikt over de nominerte for messen.

Berg & Hindenes stiller ut møbelet HIVE på publikumsmessen. De er nominert sammen med et knippe veletablerte designere.

Berg & Hindenes stiller ut møbelet HIVE på publikumsmessen. De er nominert sammen med et knippe veletablerte designere.

De nominerte for Årets etablerte designer er:

Berg & Hindenes, Lars Beller, Phillip Von Hase, Stine Aas og Vera & Kyte.

Mona Larsen, instituttleder ved Institutt for design ved Fakultet for kunst, musikk og design, UIB, har takket ja til å lede årets jury. Om fremtidens design sier Larsen:

“Fremtidens design handler om å skape endring, realisere potensialer og gjøre en forskjell, gjerne på tvers av sine fagfelt.  Morgendagens designere er like mye mulighetskapere som designere, like mye problemanalytikere som problemløsere som er i stand til å utvikle både designobjekter, metoder og kan være aktiv i enhver forretningsutvikling”.

Mona Larsen har vært dekan ved Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen siden mars 2012. Hun er utdannet klesdesigner fra Milano, og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Bergen. Hun har sin yrkesbakgrunn som klesdesigner, både som leder for designfirma, selvstendig næringsdrivende og i stillinger innenfor motefirma og designbyrå i inn og utland. I tillegg har hun lang erfaring fra undervisning og ledelse ved videregående skolen innenfor tekstil/design/studiespesialiserende med formgiving og flere års undervisningserfaring fra Kunsthøgskolen i Oslo.    Hun gleder seg til prisdryss i oktober og mener det er viktig for fagfeltet generelt og designerne spesielt at design løftes frem i egen hjemby.  Foto: Tove Lise Mossestad

Mona Larsen har vært dekan ved Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen siden mars 2012. Hun er utdannet klesdesigner fra Milano, og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Bergen. Hun har sin yrkesbakgrunn som klesdesigner, både som leder for designfirma, selvstendig næringsdrivende og i stillinger innenfor motefirma og designbyrå i inn og utland. I tillegg har hun lang erfaring fra undervisning og ledelse ved videregående skolen innenfor tekstil/design/studiespesialiserende med formgiving og flere års undervisningserfaring fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Hun gleder seg til prisdryss i oktober og mener det er viktig for fagfeltet generelt og designerne spesielt at design løftes frem i egen hjemby.

Foto: Tove Lise Mossestad