Det bergenske rom, messe

Interiør & designmessen satser på å løfte frem lokale designere og gjøre design enda mer tilgjengelig for folk flest.

Et knippe lokale designere er derfor blitt håndplukket til å stille ut sine objekter i en egen utstilling kalt “det bergenske rom” kuratert av Nina Grønn.

DOBBELT PRISDRYSS

Messen har inngått et samarbeid med Bergen Design Festival om 2 spennende prisdryss for lokale designere.

Første prisutdeling skjer under vår egen Interiør & designmesse 25.-27. oktober. Så avsluttes det hele med Bergen Design Festival 4.-10. november (www.bergendesignfestival.no)

Vi har valgt å dele prisene slik:

Årets etablerte skal kåres under publikumsmessen. Mer om det hele under bildet.

Årets nykommer skal kåres under festivalen. Mer info her: https://www.bergendesignfestival.no/nykommere

Collage designerne.jpg

De nominerte for Årets etablerte designer er designerne som stiller ut på messen i det bergenske rom:

Bildet over fra venstre: Stine Aas, Vera & Kyte, Berg & Hindenes, Lars Beller og Philipp von Hase.

Instituttleder for design Mona Larsen leder juryen og har med seg møbeldesigner Hanne Kari Ravndal fra Asplan Viak, konstituert adm.sjef i Design Region Bergen Elizabeth Bovoli og messens praktiske leder Einar Nilsson.

Jury A godkjent.jpeg

Det bergenske rom

Kurator Nina Grønn har jobbet tett med designerne den siste tiden. Hun gleder seg til å ønske velkommen til en utstilling hvor dialog mellom besøkende og designerne står i sentrum. Les mer om hennes refleksjoner under bildet.

Nina 2.jpeg

Som kurator for messens designerutstilling vektlegger Nina Grønn et publikumsrettet fokus. Hun inviterer til den gode praten om design, og ikke minst er det et mål å skape rom for en spennende dialog mellom besøkende og designerne. Grønn har brukt sommeren til å bli kjent med hver og en designer. Her er hennes egne tolkninger av designerne:

PHILIPP VON HASE:

Innovativ og poetisk kunsthåndverker med lidenskap for treverket som skaper skulpturelle og funksjonelle møbler. I denne prosessen er han bevisst og trofast til miljøet og kaster nødig noe som kan forvandles til noe nyttig og vakkert. Han inspireres av vår kulturarv og optimalisering av materialets naturlige kvaliteter.

VERA & KYTE:

Analytiske og fargerike i sitt uttrykk forankrer konseptene til Vera & Kyte seg i materiell forståelse. Deres samtidig eksperimentelle prosjekter i regi av «Furnishing Utopia» er en berikende innflytelse på de kreative prosessene til designerduoen.

LARS BELLER:

Bærekraftig eleganse er Beller sin røde tråd. Han gir nytt liv til materialene han velger med en tidløs ånd. Hans nøye analyse av estetisk form, samt funksjon, forenes med taktil sans og rene, naturlige linjer.

STINE AAS:

Menneskets forhold til objektet er fokuset på Stines minimalistiske, presise og organiske utrykk. Hennes nysgjerrighet brakte henne til Berlin der hun i ett år har latt seg inspirere i kreativitetens Mecca.

BERG & HINDENES:

Kvalitet og karakter kjennetegner enhver av Berg & Hindenes sine stilrene og markante design, være seg produkt, møbel eller interiør. Ergonomi, bærekraftig materialbruk og tette samarbeid med produsent ligger alltid til grunn i de skapende prosessene.