Tendens blogg

PÅ HJEMMEBANE

Norsk design er blitt mer og mer synlig, også internasjonalt. Vi vender blikket i større grad «ut», og dette gir  god oppmerksomhet. Et stort hurra for at mange norske designtalenter hvert år får vist sine arbeider frem under både gigantmessen i Milano og den godt posisjonerte møbelmessen i Stokcholm.

trude collage.jpg

Parallelt med denne internasjonale boosten er det god grunn til å også vende blikket hjem.  En samarbeidspartner sa til meg en gang: «INTERNASJONAL DESIGN ER EN VIKTIG BIT AV KULTURLANDSKAPET I BERGEN». Han har selvsagt rett. For i lengre tid har Kunsthøgskulen i Bergen (Khib/ nå avd. design ved KMD) utdannet  toneangivende designere som vokser seg sterke internasjonalt, og som har knyttet seg til kjente produsenter.

Andreas Engesvik, Lars Beller Fjetland og Vera & Kyte er noen av flere sterke navn som gjør det godt der ute, men som har faglige røtter herfra. I Tendens gleder vi oss over denne veksten og ønsker å fremme byen vår som den gode arenaen den er for både utvikling og visning av design.

Å formidle design i samspill med dyktige lokale forhandlere står sentralt i arbeidet vårt med magasinet og messen. At vi også i større grad samspiller med designerne selv er både hyggelig og givende for de tendensene som vi nå ser vokser frem. Forbrukere ønsker nemlig å vite hvem designeren bak et objekt er. Innredningen blir slik sett mer personlig, og som resultat blir vi flinkere å “ta vare på” og la møbler og produkter leve videre gjennom arv.

Under kommende publikumsmesse 25.-27. oktober i Grieghallen vil publikum bli kjent med et knippe av våre lokalbaserte designere. Vi er skikkelig stolte over å få dette til. Det er Nina Grønn som skal kuratere sonen.

Mer om dem kommer!