Tendens blogg

LEDER ÅRETS JURY

MONA LARSEN, instituttleder ved Institutt for design ved Fakultet for kunst, musikk og design, UiB, har takket ja til å lede årets jury når den beste lokale designer skal kåres under Interiør & designmessen 25.-27. oktober i Grieghallen.

KMD Mona 2.jpg

Mona Larsen har vært dekan ved Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen siden mars 2012. Larsen er utdannet klesdesigner fra Milano, og har i tillegg praktisk pedagogisk utdanning fra Høgskolen i Bergen. Hun har sin yrkesbakgrunn som klesdesigner, både som leder for designfirma, selvstendig næringsdrivende og i stillinger innenfor motefirma og designbyrå i inn og utland. I tillegg har hun lang erfaring fra undervisning og ledelse  ved videregående skolen innenfor tekstil/design/studiespesialiserende med formgiving og flere års undervisningserfaring fra Kunsthøgskolen i Oslo. Om fremtidens design sier hun:

“Fremtidens design handler om å skape endring, realisere potensialer og gjøre en forskjell, gjerne på tvers av sine fagfelt.  Morgendagens designere er like mye mulighetskapere som designere, like mye problemanalytikere som problemløsere som er i stand til å utvikle både designobjekter, metoder og kan være aktiv i enhver forretningsutvikling”.

KMD Mona 15.jpg

Med seg i juryen har hun to andre personer fra bransjen, og allerede nå samles de for å starte arbeidet med å vurdere de nominerte kandidatene. Det er velposisjonerte designere som er nominert, og de skal alle være representert på messens designersone, PH7, kuratert av, Nina Grønn.

KMD1.jpg

Det nye bygget til Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) er tegnet av det internasjonalt renommerte arkitektkontoret Snøhetta. Hensikten har vært å knytte institusjonen både mentalt og fysisk til dagens bysentrum.

Tomten ligger i bydelen Møllendal med Store Lungegårdsvann som midtpunktet i det store landskapsrommet dannet av fjellene Fløyen, Ulriken og Løvstakken.

Fakultetets nye bygg gir med sin funksjon og sin arkitektur et særpreget bidrag, og er en generator i den pågående utviklingen av den nye bydelen. Vi fikk en hyggelig omvisning av Mona Larsen.

Mer om jury, designere og prisdryss på bloggen senere.