Tendens blogg

DODDO BLIR ÅRETS MESSEARTIST

Det er ingen ringere enn Eduardo Andersen, best kjent som Doddo, som blir årets artist for Interiør & designmessen 2019 i Grieghallen. Dette betyr at han fredag 25. oktober står i Bergens storstue og “åpner” hele det fantastiske interiørshowet.

De fleste kjenner Doddo fra bandet Unge Frustrerte Menn, men han har også fått en kjent posisjon som fast skribent i Bergens Tidendes nettutgave hvor han blogger om alt som vedrører fotballklubben Brann.

Vi tok en sommerprat med artisten, les under bildet.

BB2R8679-1.jpg

Interiør & designmessen har valgt klima med vekt på miljøutfordringer som årets tema.

Hvilke tanker gjør du deg om dette?

 Alle fagfelt bør legge vekt på disse hyperaktuelle utfordringene. Jeg er glad for at dere har valgt det som tema og håper at det kan skape en større bevisstgjøring rundt menneskets overforbruk av jordkloden.

 Hva tenker du om din rolle som årets messeartist?

Det er jo en ære, tenker jeg. Og det passer siden jeg har sanger som belyser årets tema.

Hvilke forhold har du til interiør, design og kunst?

-Jeg er levende opptatt av alle typer kunstneriske uttrykk. Det beriker min verden.  

BB2R8685-1.jpg

For messen og hele teamet er det en stor glede å ha Doddo med på lag. Vi tror publikum vil elske dette, og håper selvfølgelig at bergenserne går mann av huse for å få med seg åpningen.

Han har bl a lovet oss sangen Himmelen griner - en sang som speiler årets messetema og samfunnets dyptgripende sårbarhet.

LITT MER OM

Doddo har utenom bandet Unge Frustrerte Menn samarbeidet med Odd Nordstoga om å skrive revyen Kjærlighet er best på pinne .

Han ga i 2018 ut sitt første soloalbum, La oss ta en idealist. For albumet vant han Spellemannprisen 2018 i klassen årets tekstforfatter.

Doddo har gitt ut fem bøker. Høsten 2012 kom Mitt Haukeland - En nær livet-opplevelse ut. Boken handler om Haukeland universitetssykehus, og er gitt ut i forbindelse med sykehusets hundreårsjubileum.

Foto: Tove Lise Mossestad