Tendens blogg

NYE DESIGNTANKER

Design krever en konstant søken etter idealer, nytenkning og nyanser. I en tid med klimautfordringer er det viktigere enn noen gang at designere stiller seg spørsmålet: Hva kan design tilføre i en verden av overflod?

werkleben 2.jpg

Nylig deltok et knippe studenter og designere på workshop for å diskutere, leke og finne frem til nye idealer. Prosjektet fikk navnet WERKLEBEN, i regi av møbelgruppen NIL og Fylkesmannen i Bergen.

Utstillingen skal nå videre til Oslo for å vises frem på Designers Saturday.

Utstillingen skal nå videre til Oslo for å vises frem på Designers Saturday.

MANIFEST

I et samfunn preget av overflod vil det være nødvendig å utvikle et mer sirkulært samfunn for å vedlikeholde og sikre våre og fremtidige generasjoners muligheter. Fremtidens design bør ta hensyn til verdikjedetenking med fokus på ikke bare resirkulering, men sykliske prosesser. Dette var en del av et større manifest som ble utviklet under workshopen som møbelgruppen NIL nylig arrangerte her i Bergen for studenter og designere.

Tendens deltok på åpningen av Werkleben i slutten av juni.

Tendens deltok på åpningen av Werkleben i slutten av juni.

Werkleben 1.jpg

Philipp von Hase ( til venstre) var en av dem som deltok på sommerens workshop. Designeren holder foredrag under kommende publikumsmesse i Grieghallen 25.-27. oktober.

Foto: Dag Randen.