Tendens blogg

DESIGNBASAR PÅ MESSEN!

Leder for Interiør & designmessen, Trude Vaaga, har til stor begeistring inngått et samarbeid hvor messemottoet "Messe med mening" virkelig får synlighet.Ved å invitere Mia Åkerlund og hennes team i "Designbasar by 4P" inn på messearenaen tas det nå sikte på å lage Vestlandets største designbasar hvor samtlige utstillere bidrar med de fineste designprodukter. Det er også nylig klarert at IKEA Åsane bidrar med møbelgevinster til en verdi av 100.000 kroner. All inntekt går uavkortet til Mias hjerteprosjekt, Rejoice Village, som styres av hjelpe- og utviklingsorganisasjonen 4P For People. Men hvem er Mia? Les om henne under bildet!

Mia Åkerlund (til v) og Trude Vaaga (til h) i engasjerende prat utenfor messehallen. Nå skal Vestlandets største designbasar på kartet. Mens Mia og hennes team arrangerer selve basaren, legger messen til rette for designgevinster fra samtlige utstillere og stiller en fantastisk lokasjon, som det Grieghallen er, til disposisjon for den storslåtte begivenheten.  All inntekt går uavkortet til Mia hjerteprosjekt i Manila på Fillipinene. Som basarvert har man fått ingen ringere enn TV2`s Eli Kari Gjengedal. 

Mia Åkerlund (til v) og Trude Vaaga (til h) i engasjerende prat utenfor messehallen. Nå skal Vestlandets største designbasar på kartet. Mens Mia og hennes team arrangerer selve basaren, legger messen til rette for designgevinster fra samtlige utstillere og stiller en fantastisk lokasjon, som det Grieghallen er, til disposisjon for den storslåtte begivenheten.  All inntekt går uavkortet til Mia hjerteprosjekt i Manila på Fillipinene. Som basarvert har man fått ingen ringere enn TV2`s Eli Kari Gjengedal. 

HVEM ER MIA:

Mia er 31 år, er samboer og mamma til Stella på 6 år. Jobber som interiørarkitekt og er prosjektleder for Rejoice Village by 4P og arrangør av Designbasar. Har jobbet som frivillig i Manila, Filippinene i 4 år. 

Hva er ditt forhold til design?

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for god design og føler meg også utrolig priviligert som hver dag får jobbe med noe som inspirerer estetikeren i meg. Men etter flere år med humanitært arbeid i Manila, var jeg redd for at arbeidet som interiørarkitekt lett kunne bli overfladisk og materialistisk. Jeg ønsket derfor å bruke designer-yrket til å bidra til noe positivt. Gjennom engasjementet i Rejoice Village og Designbasar får jeg virkelig muligheten til det. Ved å utvikle et samfunn for sårbare barn og familier, der vi kan gi de en mulighet for en bedre fremtid er utrolig motiverende for meg. Jeg har stor tro på tverrfagelig samarbeid der vi kan komme opp med løsninger som kan løse store samfunnsproblemer.

Tanker om bærekraft?

Jeg er opptatt av bærekraft, og opplever at det på ingen måte trenger å gå på kompromiss med god design. Trender kommer og går, og det vil alltid være nye fine produkter. Derfor er det viktig å finne ens personlige stil og jeg mener interiør skal være en forlengelse av ens identitet. Ved å gjøre gjennomtenkte valg der man velger produkter med god kvalitet, noe man kan se for seg man kan ha gjennom årrekker, kan vi bidra til å skape et mer bærekraftig samfunn.

Om Designbasar by 4P:

Designbasar er et arrangement i Bergen med formål om å støtte hjelpeorganisasjonen 4PForPeople. Det gjøres en tvist på den tradisjonelle basaren, ved at en kan vinne flotte design-premier som er donert av kjente merker, designere og kunstnere. Designbasar ble for første gang arrangert på USF Verftet i 2017, og målet er at det skal bli et årlig arrangement.

Inntektene i år går uavkortet til prosjektet Rejoice Village.

Les gjerne mer:

Rejoice Village https://www.facebook.com/rejoicevillage/

4P for People http://4p.no

Det ble nylig klart at IKEA Åsane, som er en viktig utstiller på messen sammen med IKEA sentralt, bidrar med møbelgevinster til en verdi av 100.000 kroner.   Messeleder Trude Vaaga er svært takknemlig for alle bidrag som utstillerne skilter med og understreker at visjonen nettopp er å lage en messe som er ekte, jordnær og levedyktig. Da må vi ut av den kommersielle boksen og tenke raust og inkluderende. Dette kommer til å engasjere både utstillere, publikum og oss som arrangør på en unik måte, understreker hun. 

Det ble nylig klart at IKEA Åsane, som er en viktig utstiller på messen sammen med IKEA sentralt, bidrar med møbelgevinster til en verdi av 100.000 kroner. 

Messeleder Trude Vaaga er svært takknemlig for alle bidrag som utstillerne skilter med og understreker at visjonen nettopp er å lage en messe som er ekte, jordnær og levedyktig. Da må vi ut av den kommersielle boksen og tenke raust og inkluderende. Dette kommer til å engasjere både utstillere, publikum og oss som arrangør på en unik måte, understreker hun.