Tendens blogg

Grieghallen som visningsrom for kunst

Interiør & designmessens leder, Trude Vaaga, er inderlig opptatt av å integrere kunst som en naturlig del av messen og å inspirere besøkende til gode kunstopplevelser. Mange snakker om kunst, men er vi flinke nok til å besøke byens gallerier?, undrer hun. Kunst «dytter» oss. Vi trenger den debatten kunst gir, den kunnskapen og de nyansene den gir. Messen i Grieghallen mener hun er en ypperlig arena for nettopp det, og er både ydmyk og takknemlig over å ha sterke fagmennesker med på laget. Les mer under bildet.

Foto: Roy Bjørge

Foto: Roy Bjørge

Det er på tide at kjøp av kunst blir sidestilt med  kjøp av møbler, mener Trude Vaaga, her avbildet i Grieghallens 2. etg, som er en av to messehaller. Interiørarkitekturen her er fantastisk og dagslyset effektfullt, understreker hun. Grieghallens formspråk gir en unik ramme for gode møter mellom publikum og kunstverk. Men det må skje profesjonelt og med tunge fagfolk med på laget. Daniela Ramos Arias er derfor hentet inn som årets kunstkurator.

Les mer under bildet.

Daniela collage profilering.jpg

Ved å invitere kunstnere inn på messen håper vi å kunne folkeliggjøre kunsten, og senke terskelen – og skuldrene – for folk som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne. Messen har fått med seg dyktige Daniela Ramos Arias fra ART + FOLK til å være årets kunstkurator. Sammen med Kunstguide ønsker hun å gi publikum spennende kunstmøter hele messehelgen. Bildet under er signert en av årets kunstnere, Klara Sofie Ludvigsen. Klikk på bildet og få oversikt over samtlige kunstnere som skal være med på messen.

OM TIDLIGERE KUNSTSAMARBEID

Trude Vaaga har tidligere samarbeidet med følgende gallerier og kunstnere i messesammenheng:

Gallerier: Galleri Langegården, Galleri Giga og Kunstguide.no

Kunstnere: Ingri Egeberg, Bård Breivik, Tom Kosmo, Lillian Presthus, Åse Ljones, Magne Furuholmen, Torgrim Sund, Hedvig Thorkildsen, Gunvor Olsen, Klara Sofie Ludvigsen, Reinhard Haverkamp, Kamilla S Mathiesen, Magnar Moen og Egil Røed.

Ingri Egeberg var den som inspirerte til å integrere kunst på den aller første messen Trude arrangerte i samarbeid med det tidligere eventselskapet Possibility i 2011.