Messekunst

Det er Kunstgarasjen som er kurator for årets kunstutstilling messehelgen 25.-27. oktober i Grieghallen.

Det er Kunstgarasjen som er kurator for årets kunstutstilling messehelgen 25.-27. oktober i Grieghallen.

Kunstgarasjen er Vestlandets største galleri for samtidskunst og representerer over 120 profesjonelle kunstnere som har sin base i Bergen eller i Hordaland. I galleriet i Møllendalsveien viser de kunst med stor spennvidde i uttrykk. I tillegg viser de mindre utstillinger på Lysverket restaurant og i kulturhotellet  Opus XVI. Kunstgarasjen tilbyr kunstveiledning til private og offentlige, til store og mindre samlinger. Vi tok en prat med daglig leder Heidi Jaeger. Les under bildet.

Kunstgarasjen Heidi 2.jpg

Hvilke tanker har du for kunst på messen?

Det er viktig at kunst naturlig integreres i menneskers hverdag og liv. Denne filosofien vil vi ta med oss til messen. Kanskje kunsten ikke bare oppstår eller sees på de forventede arenaene? Kan det være usikkerhet rundt om noe faktisk er et kunstverk? Vi ønsker å samarbeide med flere av de andre utstillerne, og vise hvordan kunst kan bidra til å skape identitet og særegenhet i forskjellige sammenhenger. 

Hva kan publikum forvente seg?

Kunstgarasjen representerer en bredde av samtidskunsten på vestlandet. Det er så mange interessante og dyktige kunstnere som bor her - som kommer fra regionen, men og fra helt andre steder i verden. Publikum kan forvente seg å oppleve flere av disse kunstnerne, og gjerne nye sammensetninger av kunstnere og kunst-sjangere. Vi gleder oss til å vise frem noen av vår tids mest spennende kunstnere!

kunst til folket!

Ved å invitere kunstnere inn på en messearena håper vi å kunne folkeliggjøre kunsten, og senke terskelen – og skuldrene – for folk som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne. 
Messen er inderlig opptatt av at kunst skal være en naturlig del i alle rom og hus. Møte mellom publikum og verk vil naturlig stå i sentrum hele messehelgen 25. - 27. oktober 2019, og vi er svært opptatt av at kunst skal formidles på et språk folk kan ha nytte av og forstå.

Det er en stor glede å presentere KUNSTGARASJEN som årets kurator. Mer informasjon og oversikt over kunstnere vil komme på et senere tidspunkt.

Messeleder Trude Vaaga har tidligere samarbeidet med:

Gallerier:

Galleri Langegården, Galleri Giga, Kunstguide, ART + FOLK (Daniela Ramos Arias)

Kunstnere:

Ingri Egeberg, Bård Breivik, Tom Kosmo, Lillian Presthus, Åse Ljones, Magne Furuholmen, Torgrim Sund, Hedvig Thorkildsen, Gunvor Olsen, Klara Sofie Ludvigsen, Reinhard Haverkamp, Kamilla S Mathiesen, Magnar Moen og Egil Røed, Anne Sophie Blytt, Jiska Huizing,Vegard vindenes, Trudi Jaeger, Astrid Sleire, Vilde Salhus Røed og Linda Soh Trengereid.

Dette er Norges nye publikumsmesse. En messe med faglig påfyll og gode opplevelser. Det er en stor glede å legge til rette for spennende møter mellom kunstverk og folk
— Trude Vaaga, leder.