FARGERIK ELEGANSE

Anne Djupvik bor i utkanten av Bergen sammen med sin mann Marius og katten Sofie. Huset som ble bygget av hennes besteforeldre på 50-tallet er nå totalrenovert med et sterkt ønske om å ta vare på husets sjel og historie. Fargemessig har hun gått «all-in», som hun selv uttrykker det, og med gode materialvalg utstråler interiøret en helt spesiell eleganse. Vi tok en interiørprat med henne.

Anne Djupvik / Interiørdesigner og grafisk designer / Gift med Marius. Hun har kontor og atelier hjemme. Hyller fra String og bildet på veggen er et loppefunn. «Jeg er glad i å skape og har alltid vært kreativ. Dette gjenspeiler seg både i utdanningen min og i min hobby som er kunstvev”

Anne Djupvik / Interiørdesigner og grafisk designer / Gift med Marius. Hun har kontor og atelier hjemme. Hyller fra String og bildet på veggen er et loppefunn.

«Jeg er glad i å skape og har alltid vært kreativ. Dette gjenspeiler seg både i utdanningen min og i min hobby som er kunstvev”

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

Stilen min er personlig og fargerik, men harmonisk. Den er moderne, men med innslag av gamle skatter. Jeg elsker å blande bruktfunn, nytt og gammelt, og synes at det skaper et spennende hjem. Jeg mikser materialer for å skape et levende interiørmiljø og liker når ulike teksturer får spille sammen.

Hva er ditt beste tips til god innredning?

Ikke vær redd for å bruke farger! Om du synes det er litt skummelt så begynn i det små som for eksempel en fargerik blomsterbukett, en frodig pute eller gardiner i gode farger. Da finner du raskt ut hva du trives med eller ikke. Innred med det du liker, ikke hva du tror andre ville valgt, og bland gjerne forskjellige materialer og teksturer for å skape et mer levende og interessant interiør.

Hva er ditt favorittmøbel?

Det er så mange! Jeg har noen herlige bruktfunn som jeg er så glad i, og så må jeg si meg veldig fornøyd med baderomsinnredningen som vi har laget selv av deler fra Ikea-kjøkken.

Hva er ditt favorittrom?

Det er vanskelig å trekke frem ett favorittrom, men badet kommer ihvertfall høyt opp på listen. Det er et behagelig rom å være i, og som vi har planlagt og gjennomført ned til minste detalj. Rosa vegger, baderomsmøbel i røkt eik, messingdetaljer og lysekrone skaper en god atmosfære! Samtidig er grønne planter, gardiner og bilder på veggene med på å myke opp rommet og gjøre det personlig.

Hva er en god sommerdag hjemme for deg?

Det er hagetid! Gjerne litt luking og ordning i bed, og så et glass iskaldt hvitvin, en deilig caprese og en god bok i solen!

Kjøkkeninnredningen er laget av deler fra IKEA og Reform CPH. Designet med de runde integrerte  håndtakene er inspirert fra 50-60 talls kjøkken. Benkeplate i røkt eik fra Reform.

Kjøkkeninnredningen er laget av deler fra IKEA og Reform CPH. Designet med de runde integrerte håndtakene er inspirert fra 50-60 talls kjøkken. Benkeplate i røkt eik fra Reform.

Veggfarge: Deco Pink fra Jotun. Bildet er et litografi av Eser Afacan.

Veggfarge: Deco Pink fra Jotun. Bildet er et litografi av Eser Afacan.

Følg Anne: @huset_i_djupviken/ @weave_me_away på Instagram

Av: Trude Vaaga Foto: Gunn Kristin Monsen