DET NÆRE

Tradisjonelle verdier, som i større grad gir rom for å stoppe opp og ta seg tid til å være kreativt skapende, har de siste årene vært i oppblomstring. Den økende populariteten til håndverksfaget er et godt eksempel på det. Som resultat av det moderne samfunnets «jag» har vi lært oss å verdsette det som kjennes nært og ekte.  Det er interessant å se dette i et covid-19 perspektiv. Mer under bildet.

collage 1 arkitekt.jpg

Det er interessant å trekke frem sosialantropolog, Thomas Hylland Eriksen, som ser kriser som et forstørrelsesglass på prosesser som allerede er i gang (A magasinet nr 30). For til tross for pandemiens innskrenking av vårt sosiale liv, hvor vi over natten ble påtvunget mer tid hjemme, har mange også uttrykt en glede over å få tid til å stoppe opp. Noen har bakt sitt første surdeigsbrød mens andre har snekret eller dyrket egne grønnsaker, bare for å nevne noe. Slik sett har pandemien forsterket en viktig trend som vi skatter høyt.  

DESIGNBYEN VÅR

Mange bransjer fikk seg en skikkelig tøff vår som følge av pandemiens utbrudd, interiør- og designbransjen intet unntak. Oppussingstrenden har imidlertid vist seg å vokse. Byggevarekjeder og hagesentre melder om god kundestrøm denne sesongen. Det er grunn til å tro at interiør- og møbelbutikker vil oppleve samme effekt når høstmørket faller på. Så er det vår oppgave å inspirere til gode møbelvalg.

MATBYEN BERGEN

Også restaurantnæringen har møtt utfordringer. Innovasjonsmuskler er blitt dempet og ambisjoner er ikke lengre forenlig med budsjett. Samtidig ser vi også en guts til å tenke nytt. Flere har utnyttet muligheten til å lage spennende konsepter tilpasset byens dagsform.

BYENS KUNSTROM

Vi kommer ikke utenom byens kunstrom. Samfunnsengasjement er utvilsomt retningsgivende for mange kunstnere, og slik sett reflekterer kunst det samfunnet vi lever i. Kanskje er det å oppsøke kunst viktigere enn noen gang? Finn den flotte oversikten som vi har laget over byens gallerier og visningssteder her: https://www.tendensmesseogmagasin.com/kunsguide

God fornøyelse!