Tendens blogg

VISUELL JAKT?

Trender kommer og går, og stadig finnes det fristelser der ute. En blind trendforelskelse kan lett bringer oss inn i en evig jakt på det “perfekte”, en visuell strøkenhet som selvsagt ikke finnes.

Som sosiolog er jeg nok over gjennomsnittet opptatt av hvordan ytre strukturer påvirker oss som enkeltindivid.  Professor i sosialmedisin, Per Fuggeli, gav oss noen tankevekkere når han uttrykte at vi nordmenn til stadighet søker et liv fylt med lykke, glede, utfordringer og spenning. I jakten glemmer vi dimensjoner som nederlag, tap, sorg eller tomhet, sa han. Jeg tror at Fuggelis utspill også kan speile litt av det som skjer når vi skal innrede våre hjem. For med alle inspirasjonskanaler som finnes, Tendens inkludert, kan man lett havne i en evig jakt på noe som aldri blir godt nok. Midt oppi alt glemmer vi kanskje oss selv og den personlige nerven som burde være hjemmets absolutte midtpunkt.  For hvorfor skal man investere og investere i boligen hvis man glemmer å bo?

Trude nytt 13.jpeg

Positive tendenser! Selv om jeg tror alt for mange fremdeles lar seg forblinde av glansfulle interiørbilder, ser vi også en positiv dreining mot forbrukers behov til å innrede personlig og langsiktig. Vi investerer i møbler og objekter med kvalitet og som dermed kan gå i arv. Vi ønsker å vite noe om produktets historie og hvem designeren er. Disse tendensene må vi underbygge, og gleder oss over å gjøre det i våre ulike mediekanaler.

Fotokilde: Arven. Tradisjon møter det moderne. Lysestake designet av Andreas Engesvik.

Fotokilde: Arven. Tradisjon møter det moderne. Lysestake designet av Andreas Engesvik.

Et hjem må være et hjem, og selvsagt ikke en utstilling. Vi heier på et hjem i bevegelse med menneskene som bor der. Den personlige gløden og gleden ved det “å bo” må ivaretas gjennom en innredning som speiler hvem vi er.

Vi gleder oss til å se deg på Interiør & designmesse i Grieghallen 25.-27. oktober.

Det skal legges til rette for genuine møter mellom publikum og utstillere. Det er vårt hovedmål.

Vi skal vektlegge varige tendenser, fremfor forbigående trender. Utstillingene gir rom for interaktive tolkninger der og da, og frihet til å tolke det du møter står sentralt fremfor at du skal forholde deg til et estetisk rammeverk for hva som er “korrekt”.

Det er ingenting som er korrekt. Heldigvis.trude signatur.png