Tendens blogg

KUNST PÅ MESSEN

Design og godt håndverk er etter hvert blitt begreper som de fleste snakker om på en naturlig måte når et hjem skal innredes. Men hvordan er det med kunst? Får den plass i planleggingen og i budsjettet?

Interiør & designmessen ønsker å bidra til å øke tilgangen på kunst for folk flest. Det er en stor glede å ha KUNSTGARASJEN som årets kurator for kommende messe 25.-27. oktober i Bergens storstue, Grieghallen. Det planlegges nå en gruppeutstilling hvor flere sterke kunstnernavn skal være med. Presentasjon og oversikt kommer i august.

Kunstgarasjen 5.jpg

Kunstgarasjen er Vestlandets største galleri for samtidskunst og representerer over 120 profesjonelle kunstnere som har sin base i Bergen eller i Hordaland. I galleriet i Møllendalsveien viser de kunst med stor spennvidde i uttrykk. I tillegg viser de mindre utstillinger på Lysverket restaurant og i kulturhotellet Opus XVI. Kunstgarasjen tilbyr kunstveiledning til private og offentlige, til store og mindre samlinger.

Trude og kunstgarasjen 2.jpg

Sammen med dyktige gallerister i Kunstgarasjen er det workshops og produksjonsmøter som står i sentrum når messens kunst skal planlegges. Gøy har vi det og!

Kunstgarasjen 4.jpg

Ved å invitere kunstnere inn på en messearena håper vi å kunne folkeliggjøre kunsten, og senke terskelen – og skuldrene – for folk som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne. 
Messen er inderlig opptatt av at kunst skal være en naturlig del i alle rom og hus. Møte mellom publikum og verk vil naturlig stå i sentrum hele messehelgen 25. - 27. oktober 2019, og vi er svært opptatt av at kunst skal formidles på et språk folk kan ha nytte av og forstå.

Grieghallens 1 etasje er et ypperlig visningsrom med rå betongflater, mørke steingulv og flommende dagslys gjennom store vindusflater. Vi gleder oss til å etablere en solid ramme for gode kunstopplevelser.