Tendens blogg

Messe med mening

Interiør & designmessen 25.-27. oktober skal gjøre mer enn å “bare” spotte trender. Messen skal antyde tendenser i fremtiden og bidra til å underbygge god vekst og nyanserte spor for folk flest. Messen skal fenge bredt blant publikum – alle skal føle seg hjemme på arenaen og ha mulighet til å lære om design, innredning og kunst. For flere år siden hadde messen som hovedtema “Håndverk i fremtiden “. Som messearrangør opplever vi dette temaet som stadig tilbakevendende og essensielt å holde fast ved. Hvorfor? Les mer under bildet.

kull og miljo og kryss.jpg

Å lære barn og unge gamle håndverkteknikker og fysiske oppgaver som fører til mestring og produkter de er stolt av, vet vi alle er vesentlig og nødvendig for fremtiden. Kirsten Visdal, stylist og kulturarvforkjemper, har inspirert messen gjennom flere år på dette feltet, og gjør det fremdeles. Messens formål har vært, og vil være, å underbygge denne tankekraften. Dette er derfor et fagfelt, som uavhengig av “årets tema” kommer til å stå sentralt på høstens messe 25.-27. oktober i Grieghallen.

hettebilde.jpg

Messen har tidligere samarbeidet med flere sterke designere som mener at vi i dag har et tettere forhold til materialer, objekter og kvalitet. Det opplever også Tendens i dialog med markedet. Jørgen Platou Willumsen og Stian Korntvedt Ruud var bl a noen av dem som bidro sterkt for noen år siden hvor de inspirerte besøkende til å se hele prosessen bak et produkt, til å kjenne produktets historie og til å tenke bærekraft. Under fjorårets messe opplevde vi tilsvarende med den nytenkende designeren Fredrik Bull.

BB2R8626-1.jpg

Tema og designere for årets messe vil bli publisert på et senere tidspunkt. Det er veldig kjekt hvis du følger oss på reisen så lover vi å dryppe deilig inspirasjon som gir næring utover vinter og vår.

Hei så lenge!