MARCUS OG ELISE I STUDIO

Han tilstreber en kunstnerisk frihet og ønsker ikke å bli plassert i et fast gjenkjennende uttrykk. Elise maler med akryl, men har store planer om å teste ut oljemaleri. Hva skjer når disse to skal samspille om et og samme lerret? 24.-26. april inntar de hallen vår i Inger Bang lundsvei 16, og du er herved invitert til å komme innom og ta pulsen! Vi har som alltid kaffe på kanna.

Å låse seg fast i en kategori er ikke noe for meg. Det kan rett og slett være et hinder for kunsten min, forteller 25 årige Marcus Soddano, som er mer opptatt av å skape et slags forventningsbrudd hos betrakter enn å gjengi noe forventende. Nå gjør han seg klar for å treffe 29 år gamle Elise Hisdal, opprinnelig fra Bergen, men bosatt i Oslo. Sammen skal de skape et felles verk i Mellomrommet på oppdrag for Trude Vaaga og Bara Eiendom. Verket blir en del av årets høstutstilling med påfallende auksjon. Overskuddet skal gå til et eller flere veldedige formål som vi skal skrive mer om på et senere tidspunkt.

Elise er opprinnelig fra Bergen, men bosatt i Oslo. Der selger hun prints hos Too Many Prints, som er en koselig lokal print-butikk på Majorstua. Hun har malt store veggmalerier på Oslos kjente barer og kan til tross for sin unge alder skilte med flere utstillinger.

Elise har malt og tegnet siden hun var liten, men plukket opp igjen kunsten etter en lengre pause da Norge stengte ned under pandemien. Siden har hun hatt flere utstillinger, malt store veggmalerier på Oslo-barene Angst og Hammerhai, og selger prints hos Too Many Prints som er en koselig lokal print-butikk på Majorstua i Oslo.

Marcus vil fri seg fra forventninger om hva kunsten skal bringe og er mer opptatt av å være i bevegelse. Jeg har ingen fast arbeidsoppskrift, forteller han, og vil gjerne være den kunstneren som skaper et umiddelbart «wow».

Mobile tilværelse: For Marcus er det like naturlig å pakke malerutstyr i kofferten for å dra utenlands og arbeide, som det er å dra på atelieret her hjemme i Bergen. Men Covid 19 kom brutalt, også for Marcus. Etter restriksjonene ble opphevet har han derfor utnyttet godt hva gjelder utenlandsopphold. Lisboa, Barcelona, Berlin, Vilnius og Firenze er noen av de stedene som har gjort dypt inntrykk og gitt kunstnerisk påfyll.

Fredag 26. april inviterer vi til vernissage kl 18-22 med de respektive kunstnerparene Marcus Soddano og Elise Hisdal / Patrik G. Vik og Lukas H. Klemsdal. Søtt+Salt selger forfriskninger i baren hele kvelden og DJ Bryndii, kjent fra NATT, har lovet å spille. Ta med venner og bekjente. Disse modige kunstnere fortjener at vi gir dem oppmerksomhet. Vi gleder oss!

Trude Vaaga, Kunstsosiolog.

På vegne av Bara Eiendom.