ET VINDU INN TIL SELVE LIVET?

Marcus Soddano og Elise Hisdal har vært i full sving hos oss i Mellomrommet i Kronstadparken denne uken og gjør nå sin siste finpuss på det gedigne verket de har viet vår kunstsamling øremerket veldedighet. Fredag 26. april kl 18 inviterer vil til vernissage for å feire dem sammen med kunstnerne PATimperfect og Lukas Klemsdal. De deltar alle fire i vårt prosjekt hvor vi spør: Hva skjer når to kunstnere må samspille om et lerret?

Marcus Soddano maler som han lever: I nuet. Han er i farta og ønsker at det han produserer på lerretet skal overraske betrakter. Marcus vil ikke låses fast i et spor eller bestemt stiluttrykk. Han drømmer stadig om utlandet, det er der han oftest henter inspirasjon. Hva skjer når han møter kunstner Elise Hisdal på felles lerret?

Elise Hisdal maler nydelige hverdagsfortellinger gjerne i en romantisert form, men likevel så jordnært og ekte. Hun henter inspirasjon fra Frankrike, og oftest maler hun på intuisjon og dagdrømming. Kunsten gir hodet fri. Kunst er et deilig fluktsted, her finner jeg ro, forteller hun. I prosjektet med Marcus har hun et mål: Gi slipp på detaljer og være i friere flyt.

Elise Hisdal og Marcus Soddano har overtatt hallen i Mellomrommet, Kronstadparken, denne uken. Og mon tro om de ikke har malt et vindu inn til selve livet? Nå ser de frem til vernissage sammen med kunstnerne Patimperfect og Lukas Klemsdal. Kunstnere vel verdt å feire - de respektive verkene bør sees. Velkommen til Inger Bang Lundsvei 16 fredag 26. april kl 18-22. Søtt+Salt har forfriskninger i baren så husk lommepenger. DJ Bryndii har lovet å spille for oss.

Kunstnerprosessen og vernissager vi holder er en del av et større prosjekt i samspill med Bara Eiendom. I sum skal det hele munne ut i høstutstilling med påfølgende auksjon. Alt overskudd går til et eller flere veldedige formål.

Trude Vaaga / Kunstsosiolog.