MMA FIGHTER OG GRAFITTIKUNSTNER TIL KRONSTADPARKEN.

Den 25 år gamle graffitikunstneren og MMA-fighteren, Marie Paulsen fra Ytre Arna, er klar for å overta Mellomrommet i Kronstadparken sammen med den anerkjente og erfarne billedkunstneren Ingri Egeberg. Vi spør: Hva skjer når to vidt forskjellige kunstnere må samarbeide på ett og samme lerret? Knekker de koden på felles lerret til tross for aldersforskjell og ulike stilkategorier?

Dette er noe av det vi tar pulsen på når verdibegrepet Dialog skal utforskes i Kronstadparken denne våren. Et knippe kunstnere er involvert i prosjektet - og i sum skal det hele munne ut i høstutstilling med påfølgende auksjon. Underveis inviteres du til vernissager, kunstnerpresentasjoner og delanalyser av eksperimentet. Mer om Marie under bildet.

Mandag 22. april kl 13 - 18 har vi åpent atelier i Inger Bang Lundsvei 16. Velkommen innom på kaffe og for å observere Marie Paulsen og Ingri Egeberg ta fatt på samarbeidet.

KUNST = FRIHET “Jeg har alltid elsket å tegne, men aldri hatt roen til å sitte, graffiti ble redningen da denne kunstformen krever at man bøyer seg helt ned i knær, opp på tå, raske bevegelser samt klatre. Jeg elsker farger og store volum, derav ble artistnavnet CLASH”. Foto: Stian Hogstvedt.

Marie har drevet med graffiti siden 2011 og kampsport siden 2009. Til tross for sin unge alder har hun holdt utallige workshop i graffiti for barn og ungdom siden 2014 i tillegg til flere engasjement innen ungdomsarbeid/forebygging. Begge hobbyene (kampsport og graffiti) har gjennom årene tatt en såpass stor plass i hjertet hennes at utdannelse ikke ble et alternativ. Derimot er hobbyene etterhvert blitt omgjort til arbeid, noe hun elsker. Hun har hatt flere veggdekorasjons-oppdrag deriblant for Bane-Nord, Bjørgvin fengsel, Toppe Akuttmottak, Røde Kors, Vestbo mm, forteller Marie som nå er begeistret over å få samarbeide med en erfaren kunstner.

FIRST SHOWING: Vi holder åpen vernissage søndag 12. mai kl 17.00 hvor flere andre kunstnere også er involvert med sine respektive verk. Direkte link til arrangementet: HER.

Dette blir en første visning av verkene før de pakkes og lagres til høstutstillingen vår i oktober.

Prosjektet er muliggjort av- og i samspill med Bara Eiendom. Overskudd fra høstens auksjon vil gå til et eller flere veldedige formål. Dette skal vi skrive mer om etterhvert.

Trude Vaaga, Kunstsosiolog