GEORGE COSTEA I STUDIO!

Endelig kan vi røpe at den genuint engasjerte billedkunstneren George Costea inntar Mellomrommet i Kronstadparken for å skape et helt spesielt verk til vår høstutstilling med auksjon. Costea er opprinnelig fra Romania, og har hatt prestisjetunge utstillinger internasjonalt. Det er på tide å gjøre mer ut av kunsten her i Bergen, bedyrer George, og vi kunne ikke vært mer enig! Vi er takknemlig for hans deltagelse hos oss.

“Bookface”: Et av George Costeas tidligere arbeider, olje på lerret. Du er velkommen innom Mellomrommet for å oppleve arbeidsprossesene 15, 16 og 19 april. Følg kunstneren på instagram for spennende nytt i prosessen: @g.costea

Billedkunstner George Costea har hatt flere tunge internasjonale utstillinger de senere årene, bl a Group Exhibition, Marin Preda Library - Alexandria, ArtDubai (art fair), Madrid Exhibitions at Van Gogh Gallery, Paris Art Fair - for å nevne noe.

Jordklodens store utfordring – klimakrisen - vil reflekteres i kunstverket som George planlegger å skape her hos oss. Et treffende tema som stadig har en tilbakevendende aktualitet.

Levesettet vårt er ikke forenlig med en trygg og bærekraftig fremtid. Den offentlige klimadebatten er stor og til tider fagtung. Å speile samfunnets sårbarhet gjennom det visuelle kan være et viktig bidrag til tradisjonell debattform. George skriver bl a dette i en pressemelding: I konteksten av det moderne samfunnet har overdreven forbruk og ukontrollert byutvikling ført til ødeleggende konsekvenser for miljøet. Søppel, som blir et fremtredende element i verket, er en visuell metafor for overforbruk og manglende ansvar i avfallshåndtering.

“Revenge” - et av George Costeas tidligere arbeider. Olje på lerret. Costea (født 27. juli 1987 i Siliștea-Gumești) er en rumensk samtidsmaler som for tiden bor og arbeider i Norge. Han ble tidlig lærling hos en kirkemaler i Sibiu, Gurau Ioan, og i en alder av 18 flyttet han til Bucuresti og gikk på Gheorghe Asachi High School, samt at han tok kurs i maleri ved School of Byzantine Art i Bucuresti. Han fortsatte å male i flere ortodokse kirker i Romania, men ble mer tiltrukket av staffelimaling. Han ble påvirket av renessansemalerier. Et møte med billedhuggeren Panaite Chifu endret hans oppfatning og syn på kunst. Billedhuggeren påvirket Costea til å utvikle en større interesse for moderne kunst. Costea jobber i dag bl a som kunstlærer for barn og voksne i det rumenske samfunnet i Bergen.

George arbeid inngår som del av vårt kunstsosiologiske prosjekt hvor vi utforsker verdibegrepet dialog og ønsker å ta pulsen på samfunnets dagsform gjennom kunstprosesser.

Vi inviterer til vernissage søndag 12. mai kl 17.00 hvor flere andre kunstnere også er involvert med sine respektive verk. Vel verdt å besøke oss i Kronstadparken, Inger Bang Lundsvei 16.

Prosjektet er muliggjort av- og i samspill med Bara Eiendom. Overskudd fra høstens auksjon vil gå til et eller flere veldedige formål.

Trude Vaaga, Kunstsosiolog