FESTSPILLKUNST I BERGEN KUNSTHALL

ÅPNINGSDAG 27. MAI

Årets festspillkunstner, Elisabeth Haarr, er en av Norges mest innflytelsesrike kunstnere. En fellesnevner i Haarrs kunst er god kunnskap om tradisjonelt tekstilarbeid.

Foto: Eline MugaasÅpningsseremoni på nett: 27. mai 12:00 med disse til stede: Katrine Nødtvedt, byråd for kultur, mangfold og likestilling /Julie Andersland, styreleder Bergen Kunsthall / Axel Wieder, direktør Bergen Kunsthall.Den offisielle åpnings…

Foto: Eline Mugaas

Åpningsseremoni på nett: 27. mai 12:00 med disse til stede: Katrine Nødtvedt, byråd for kultur, mangfold og likestilling /Julie Andersland, styreleder Bergen Kunsthall / Axel Wieder, direktør Bergen Kunsthall.

Den offisielle åpningsseremonien vil foregå digitalt på Bergen Kunsthall sine nettsider, Facebook og Vimeo før utstillingen åpner for publikum 27. mai 13:00 – 20:00. Åpen utstilling med gratis inngang.

Med Elisabeth Haarr som årets Festspillutstiller får publikum innsyn i et unikt norsk kunstnerskap. Det er lett å ta for gitt i dag at “mye er lov” i samtidskunsten, med en generell aksept for ulike materialer og uttrykk. Men uten banebrytende kunstnere som Haarr, er det ingen tvil om at kunsthistorien ville vært preget av et mindre mangfold.

Foto: Elisabeth Romberg

Foto: Elisabeth Romberg

Haarr (født 1945) regnes for å være en av Norges mest sentrale og innflytelsesrike tekstilkunstnere. Hennes karriere som kunstner, pedagog og aktivist strekker seg over fem tiår, og gjennom hele karrieren har hun arbeidet for anerkjennelse av tekstilkunst innen samtidskunst.

Haar har fått mye medieoppmerksomhet for sin eksperimentelle og politisk engasjerte kunst og mottatt en rekke stipend og priser. Blant annet ble hun tildelt garantiinntekt i 1995, Ulrik Hendriksen minnestipend i 2000 og Rune Brynestad Minnestipend i 2014.

Tekstforfatter: Silje Sigurdsen / Kunzt.no / ovennevnte er utdrag fra artikkel publisert i Tendens 27. april som bilag i Bergens Tidende.

Foto: Elisabeth Romberg / Eline Mugaas