BLOMQVIST

Norges eldste og største auksjonshus, Blomqvist, feirer i disse dager 150 år med samtidskunst. Les mer under bildene.

Hans Fredrik Gude, Aftenro i en norsk uthavn, 1862

Hans Fredrik Gude, Aftenro i en norsk uthavn, 1862

Auksjonshuset Blomqvist har hatt en sentral plass i norsk kunst- og kulturhistorie siden 1870. Blomqvist eies og drives i dag av 4. generasjon Vik, Elisabeth Vik Forsberg. Under hennes og ektemannens kyndige ledelse har Blomqvist vokst og utviklet seg både i størrelse og kvalitet. Datteren Andrea Forsberg er også kommet inn i ledelsen av auksjonshuset, som ansvarlig for 20 kunsteksperter. I tillegg til hovedkontor i Oslo, satses det nå på Bergen og Ålesund, med egne representanter.

Harald Sohlberg, Havfruen, 1897

Harald Sohlberg, Havfruen, 1897

Relevans er en ledetråd i arbeidet for Elisabeth Vik Forsberg; det å være forut for sin tid og forut for kundene. Et godt eksempel på det er da kunsthandleren i sin tid åpnet dørene for Edvard Munchs første store utstilling i 1895. De revolusjonerende bildene skapte ramaskrik langt inn i Christianias gode selskap. Likevel forble Blomqvist Edvard Munchs hovedarena for å stille ut og selge kunst, med hele 13 utstillinger gjennom sin karriere.

Edvard Munch, Furuskog, 1891-92

Edvard Munch, Furuskog, 1891-92

Alle de store norske kunstnere og formgivere har funnet veien til auksjonshuset, ofte igjennom utstillinger i sin samtid eller senere under hammeren på auksjon. I dag går årlig 25 000 kunstverk og verdifulle objekter under hammeren hos Blomqvist, enten på nettauksjonen, på de fire årlige klassiske auksjonene eller gjennom privat formidling. Omsetningen av kunst, designobjekter, antikviteter, glass og porselen, vintage, smykker og ur, samt vin og brennevin i samarbeid med Vinmonopolet, gjør auksjonshuset til Norges største aktør i markedet for kjøp og salg av kunst og verdifulle objekter.

Av: Trude Vaaga / Kilde: Pressemelding Blomquist