Tendens blogg

Glitrende nytt samarbeid for Arven

Vår dyktige partner, Arven, som er Norges eneste gull- og sølvvarefabrikk ble plukket ut til å delta i den renommerte utstillingen Wallpaper* Handmade under designuken i Milano. Nylanseringen Arched er laget i samarbeid med stjerneskuddet Guglielmo Poletti. Les mer under bildet.

Arven 4.jpg

Vi er ydmyke og stolte over å få være en del av dette prosjektet, som viser fantastiske samarbeider mellom designere og produsenter fra hele verden – alle håndplukket av Wallpaper*, sier Lilli-Anne Alver i Arven, som med stolthet viser til samarbeidet med Guglielmo Poletti. Sammen har de utviklet skulpturelle centerpiece Arched.

Det er 10. året på rad at det anerkjente magasinet kobler sammen noen av designverdenens fremste aktører til å delta i feiringen av kvalitet og kreativitet i forbindelse med Salone del Mobile som gikk av stabelen 9.–14. april, årets store begivenhet for design- og interiørbransjen internasjonalt.

Arven 1.jpg

De to halvdelene holder hverandre og gir en perfekt balanse både strukturelt og visuelt. Harmonien ligger i dualiteten, og er en tolkning av utstillingstemaet – kjærlighet er forholdet mellom to eller flere deler, sier Guglielmo Poletti.

Utforsker materialets grenser

Poletti er utdannet ved det anerkjente designakademiet i Eindhoven i Nederland, og er en stigende stjerne på den europeiske designhimmelen. Han vant den italienske nykommerprisen på Maison et Objet-messen i Paris i 2018, og ble nylig kåret til årets unge designer av Elle Decor Italia.

Arven 2.jpg

 Guglielmo ser ofte på hvordan han kan presse materialene lengst mulig for å skape arkitektoniske, og tilsynelatende enkle, strukturer. Å gi liv til hans visjon har vært en interessant og lærerik prosess. Sammen har vi utforsket grensen for hva som er mulig innenfor sølv og sølvsmedteknikker, sier Lilli-Anne Alver i Arven.

Arven 5.jpg

Arched er laget i sandblåst og håndpolert sterlingsølv, med enkle detaljer i messing. Navnet viser til den rene, lett bøyde strukturen, som er bygget opp av tynne, elegante runde stenger. At den arkitektoniske kreasjonen består av to deler speiler også temaet for årets Wallpaper* Handmade-utstilling: With Love.

Arched vil være tilgjengelig for salg via WallpaperSTORE*.

Foto: Dag Randen