Tendens blogg

NORSK DESIGN

Norsk design er i vinden som aldri før, og flere unge designere er i ferd med å gjøre seg gjeldende også på den internasjonale designscenen. Studio Føy er bl a duoen som vi virkelig har fått øynene opp for. De kommer for å stille ut på kommende Interiør & designmesse 21.-23. september i Grieghallen. Dette bør du notere deg, og ta turen! Les mer om dem under bildet.

Studio Føy 2 sort hvit.jpg

Høsten 2016 etablerte de sitt eget designkontor, Studio Føy, etter å ha jobbet sammen på hvert prosjekt siden andre klasse bachelor. Designerne streber etter å skape levende, autentiske produkter som gir en verdi for brukeren. Produktene blir skapt med en nysgjerrighet og lekenhet for form, materiale og uttrykk. Å fortelle en historie gjennom produktene er noe Studio Føy ser stor verdi i. Brukerne kan bygge videre på historiene hjemme, og glede seg over å sette sammen nye komposisjoner og uttrykk. Designerne jobber tett for å skape design som vil holde seg i mange år. Våren 2017 var de i internship hos det norske designfirmaet Anderssen & Voll, og august samme år ble de kåret til ”Årets nykommer” av det norske magasinet Bo Bedre."

Studio Føy produkt d.jpeg

Å skape levende, autentiske produkter med en verdi for brukeren er målet til Studio Føy. Design duoen bestående av Guro Sørbø Midtun (fd. 1992) og Siri Line (fd. 1992), er basert i Oslo. I 2016 gikk de ut med en bachelor i produktdesign ved Oslo Metropolitan Storbyuniversitet og fullførte i 2018 sin mastergrad (OsloMet). 

 

Studio Føy produkt c.jpeg

Det har vært krevende å kombinere både bedrift og studier, men også veldig gøy og lærerikt, sier de dyktige designerne. Vi har fått erfare både prosessen med å stå for produksjon og salg av et produkt selv (benken Pusle), og det å inngå kontrakt på et produkt med en større produsent (lysestaken Stack som kommer hos danske Warm Nordic)". - Studio Føy - 

Studio Føy produkt g.jpeg

"Vi har fått erfare både prosessen med å stå for produksjon og salg av et produkt selv (benken Pusle), og det å inngå kontrakt på et produkt med en større produsent (lysestaken Stack som kommer hos danske Warm Nordic)"  - Studio Føy - 

Designerduoen gjør seg nå klar for Bergen og gleder seg til å møte et engasjert publikum i Grieghallen 21.-23. september. Du vil finne dem på standen i messens 1. etg.