Tendens blogg

Tendens nye designprofil. Intervju med AD Hilde Mork

Tendens logoen bygger videre på en allerede etablert profil. Magasinet har nemlig allerede hatt krysset som et støtteelement i flere år, og det er derfor ikke tilfeldig at vi nå fremhever det ytterligere. Krysset er løftet frem som et hovedelement for magasinet, Interiør & designmessen og Tendens Social. Under bildet  kan du lese et lengre intervju med vår AD, Hilde Mork, som har hatt hovedansvar for det hele.

Hilde Mork i sitt rette element. Fotoapparat + natur er viktige ingredienser hver dag.

Hilde Mork i sitt rette element. Fotoapparat + natur er viktige ingredienser hver dag.

Hilde om krysset:

Et kryss er et universelt og klassisk symbol. Det ligger grafisk godt for øyet og er et samlende symbol for det Tendens står for. Det er også et symbol for et ønske om stadig utvikling, nyskaping og innovative, inkluderende veivalg. Messe, magasin og Tendens Social faller altså nå under en felles logo formet som et stempel og med det inkluderende krysset i midten. Logoen er på den måten svært fleksibel, favner hele Tendens universet og kan brukes år etter år.

Messe, magasin og social samles inn under en felles logo.

Messe, magasin og social samles inn under en felles logo.

Hilde har gjennom flere år arbeidet med Tendens magasinet. Dette tenker hun om arbeidet med messen?

Jeg har nå jobbet flere år med Trude siden jeg overtok stafettpinnen etter Jeanette Lunde, og fikk dermed gleden av å sette Tendens magasinet. Å kunne utforme en større helhet for Tendens, som også inkluderer messen, har vært en spennende oppgave. Jeg har veldig respekt for det arbeidet Trude har lagt i messen og det er en glede å være del av et slikt kompetent team. Det å kunne gi messen en grafisk profil som kan gi frihet til å skape et unikt uttrykk år etter år har vært mitt hovedfokus. En grafisk profil kan fort stå i veien for resten av det visuelle landskapet, men her synes jeg at profilen med hell lander en uttrykksform som kan favne nye paletter i fremtiden. Siw har gjort en fantastisk jobb med palett og fotomanèr.

Fontene brukt i profilen er også nøye utvalgt. Logoen er tildelt en moderne geometrisk sans serif, "Gordita" designet i 2016 av den australske designeren Thomas Gilett. «Gordita» står støtt sammen med krysset til Tendens. Utvalgte ord blir derimot satt i en font med det beskrivende navnet "filosofia". Fonten er en serif med god leservennlighet og med sin bløte fremtoning hever den de utvalgte ordene for messen med et, ja - filosofisk preg. Funksjon og estetikk hånd i hånd.

til 2 hilde intervju.jpg
Fontene brukt i profilen er nøye utvalgt, forteller Hilde. Funksjon og estetikk hånd i hånd.

Fontene brukt i profilen er nøye utvalgt, forteller Hilde. Funksjon og estetikk hånd i hånd.

Og til slutt: Hva tenker Hilde om storytelling:

Storytelling er for meg en kunst i å kunne gi folk en egen fortelling - et univers med kun få, men veldig gode og velvalgte ingredienser. Hvis vi snakker om fotografi som er meg veldig kjært,  handler det om at man skal høre pusten av et menneske som man ikke ser i fotografiet, man skal kunne kjenne saltet på tungen av den ramsalte sommerdagen som ligger servert på et dekket sommerbord. Og man skal kunne kjenne hårrøttene fryse av frosten som klemmer livet ut av oktobers siste rose. Ekte. Nærhet. Råskap.

Håper dette gav næring og forståelse i Tendens nye verden hvor magasin, messe og social er samlet under et designunivers. Vi er ydmyk og begeistret over å ha Hilde med på laget!

Hildes storytelling: Et univers med kun få, men veldig gode velvalgte ingredienser.

Hildes storytelling: Et univers med kun få, men veldig gode velvalgte ingredienser.

Ekthet. Nærhet. Råskap. Hilde Mork: www.hildemork.bigcartel.com

Ekthet. Nærhet. Råskap. Hilde Mork: www.hildemork.bigcartel.com