NY STORSTUE

Fredag kveld var Tendens på den offisielle åpningen av Frescohallen med raus servering av mat og drikke. Vi gjorde oss opp en mening om interiøret og stemningen. Les under bildene.

Frescohallen: 1100 kvadratmeter med Axel Revolds (1887 – 1962) freskomalerier som bakteppe ( veggmaleri på våt mur).

Interiørdesign: Claesson Koivisto Rune. Restauranteier: Kjetil Smørås. Daglig leder: Yngve Hansen

En solid restaurering av Axel Revolds malerier kan nå oppleves i Frescohallen sammen med nydelig mat og et smakfullt interiør signert Claesson Koivisto Rune. Lune tekstiler og nedtonede farger passer byggets historie. Hallen er innredet klassisk tung, men med variasjonen mellom ordinære spisebord og komfortable loungesoner blir den aldri for tung. De transparente hyllene med vinflasker sentralt plassert er virkelig lekkert.

I motsetning til kunsthistoriker Gunnar Danbolt som tidligere i år uttalte i D2 at Frescohallen utelukkende burde være et lokale for kunst, synes vi tvert om at kombinasjon mat/kunst er et smart grep å gjøre i byen vår. Det mykner opp tilgangen på kunst for folk flest. Det er virkelig kult at freskomaleriene kan oppleves på denne måten sammen med et godt måltid mat. Tendens undrer seg noe over valget av spisestolene. Her stusser man over både farge og komfort når hallen ellers oser av myk, sober eleganse.

Maleriene til Revold skaper en helt spesiell stemning og fungerer som gledesrop i interiøret. Gjør du en visitt på barens tak kommer man tett på dem.

Av: Trude Vaaga. Foto: Dag Sandven