PÅ LAG MED GRIEGHALLEN

Fra å arrangere den årlige publikumsmessen, som vi kanskje er aller mest kjent for, planlegges det nå for en gripende kunstutstilling med det viktige budskapet «Straff skader». Det hele i samarbeid med Foreningen Tryggere Ruspolitikk med leder Ina Roll Spinnangr i spissen og fotograf Pernille Sandberg.

Tirsdag 31. august ønsker vi nemlig velkommen til utstillingsåpning med fotografier tatt av danske Pernille Sandberg. Flere sterke karakterer har takket ja til å delta under åpningen. Vi er stolte av å være til for publikum og å få lov til å posisjonere Bergen som en arena for formidling av et så viktig budskap. Det er ingen tilfeldighet at valget på utstillingsarena falt på Grieghallen. Mer under bildet.

Trecollage__april2021_rusreform.jpg

Grieghallen - et viktig gallerirom for nettopp denne utstillingen

Grieghallen er et vakkert og historisk bygg som vil gi riktig stemning til  åtte sterke skjebner basert på virkelige hendelser og som konsekvens av dagens ruspolitikk. Vegger og søyler i betong sammen med et flommende dagslys vil spille på lag med de sterke sort hvitt fotografiene til Pernille Sandberg ( i bildet til høyre).

I tillegg er Grieghallen byens storstue og lett tilgjengelig for folk flest. Vi vil at så mange som mulig skal oppleve bildene – både ved å besøke utstillingen, men også ha mulighet til å få et glimt av dem gjennom de store vindusflatene som vender ut mot gaten. Tilgjengelighet er et viktig aspekt for dette prosjektet. Vi håper også at unge tar seg tid til å besøke oss.

 Kunst som formidlingskanal

Å kaste lys over et så viktig tema gjennom kunst gir mening. Leder i Tryggere Ruspolitikk Ina Roll Spinnangr (i bildet i midten) understreker at veldig få leser kronikker i aviser eller deltar på åpne møter om ruspolitikk. Ved å formidle budskapet gjennom fotografier og enkle tekster kan vi nå ut til langt flere, forteller hun, og gleder seg over at utstillingen flyttes fra Oslo til Bergen denne måneden.

Leder i Tendens Trude Vaaga (i bildet til venstre) og Ina Roll Spinnangr håper besøkende vil la seg engasjere til å tenke høyt om dagens ruspolitikk. Det er på tide å etablere en brei samfunnsmessig forståelse for at straff ikke er løsningen for å hjelpe mennesker med rusproblemer. Vi må tørre å løfte dette frem i ulike formater - igjen og igjen.

Følg oss videre. Program kommer, en av dagene vil også kunstneren selv være tilstede og delta i et større intervju.