ARKITEKTUR + NATUR = SANT

Her er knapt en pyntegjenstand å skue. Gleden over å ha enkle rammer å forholde seg til er stor. Til tross for husets store bruksareal har Kaia og Tore Odfjell valgt en beskjeden innredning. Naturen får spille hovedrollen i selskap med arkitektoniske linjer og rikelig dagslys.

ODFJELL M.jpg

Vindusflatene avslører eiernes lidenskap for lyset. Her finner man ro i nærmest åpent landskap.

«For oss er natur viktig og vi ønsket å beholde mye av tomten som naturtomt med trær, blåbærlyng og svaberg»

oDFJELL A.jpg

Fra et nedtonet inngangsparti åpnes huset opp i det man kommer inn. Spilehimling i eik forflyttes sømløst fra rom til rom. Og gedigne fliser gir et rent preg. Eierne har bevisst valgt materialer som ikke skal gå av moten og kreve for mye vedlikehold.

ODFJELL FF.jpg

Fra gateplan kommer man inn til husets midtre del som er en mellomstue med utgang til et rommelig uteareale. Store glassdører skyves til side og visker ut skillet mellom inne og ute. Hovedrommene har terrazzofliser på gulv og spilehimling i eik, med innslag av eik på enkelte veggflater, trapp og fast innredning.

ODFJELL GG.jpg

Kvalitetsdesign fra Berle Møbel & Interiør: Spisebord, CH 338 fra Carl Hansen, design Wegner.

Stoler, ch 24 fra Carl Hansen, design Wegner. Lampe over spisebord, Heat fra Northern i messing, design Johanna Forsberg.

Odfjell 3 kjøkken HTH og panton lamper berle.jpg

EIK + HVITT: Fronter i eik fra HTH gir et lunt preg.  Hvit benkeplate, Silestone.

Lamper over kjøkkendisk, Panton Flowerpot i messing (Berle Møbler & Interiør). Kjøkkenet er et favorittrom og har nærhet til utestue under tak.

ODFJELL BB.jpg

Sofagruppe fra Slettvoll Bergen.

Peisen er spesialdesignet av interiørarkitekt, Karina Jensen, utført av Brødrene Foss.

Peis fra Luna Panorama 1600 DL levert av Din Flamme AS.

ODFJELL KK.jpg

SJØ OG HIMMEL: Åpenhet gir badet karakter og store vinduer slipper sjø og himmel inn.

Innredningen er spesialdesignet  av Brødrene Foss  (eik finér, hvit silestone benkeplate).

ODFJELL L.jpg

Steinmur + utedusj: Jondalstein levert av Myren grave og sprengningsservice AS. Duo utendørs dusj fra Shelby Teknikk AS.

ODFJELL R.jpg

«Vi fikk formidlet tidlig i prosessen at materialvalg og arkitektur som tar hensyn til naturtomten var viktig for oss. Huset skulle være tidløst og ha en diskret innredning».

«Arkitekt, interiørarkitekt og byggmester har vært lyttende i hele prosessen. De har også kommet med faglige innspill som har løftet hele prosjektet og som er av betydning for helheten»

Arkitekt: Lasse Nøstvold, Interiørarkitekt: Tønder AS, Interiørarkitekt MNIL Karina Jensen, Totalentreprenør: Brødrene Foss, Byggmester Frode Foss

Foto: Dag Sverre Sandven / Av: Trude Vaaga