NYTT SCENEFORMAT MED SONGBIRD AGENCY

Savner du teater? Velkommen til Scenekunst digitalt.

Kommende torsdag inviterer musiker og komponist , Julian Berntzen, til digital teateropplevelse med direktesending fra eget forlagshus, Songbird Agency. Publikum savner teater nå i en tid med pandemi og restriksjoner, forteller initiativtakeren og er ydmyk over samarbeidet med Den Nationale Scene og eminente skuespillere.

julian scenekunst u kryss.jpg

Julian Berntzen har gitt ut fire egne album og skrevet musikken til fem store musikaler, bla Hellemyrsfolket og Kristin Lavransdatter på Den Nationale Scene. Nå gleder han seg over Scenekunst med premiere kommende torsdag.

Scenekunst har i denne sammenhengen teater som fortegn, med dette mener vi monologer, mindre teaterstykker med få personer, opplesninger av scenetekst og konseptuelle og intime musikalske forestillinger.

Første Scenekunst: Torsdag 30 april, kl 20.00 - 21.00

Nestor i Bergensk skuespill - legenden Helge Jordal - leser noen nydelige tekster, og Erik Del Barco Soleglad skal gjøre kjente monologer. Forestillingen blir delt opp i bolker og korte skift, så det blir spennende å se hvordan dette blir i praksis, forteller Julian. Link til arrangementet:

https://www.facebook.com/events/511759739701420/

“Jeg tror teater er sårt savnet hos publikum nå. Markedet flyter over av gode og mindre gode konsertopplevelser digitalt, men teater - som kanskje også har et litt eldre publikum - mangler gode tilbud.

Vi er derfor glad for at Den Nationale Scene ønsker å bidra i vårt prosjekt og ser frem til at også de skal benytte dette fremover mot sommeren”. - JULIAN -

SONGBIRD AGENCY

Julian er initiativtaker til Norges første og eneste forlag for sceniske rettigheter - Teaterforlaget Songbird AS / Songbird Agency som har base i Bergen. Songbird er en gründerbedrift i vekst som har tre ansatte og totalt fem som arbeider med forlagsdriften. I 2019 hadde forlaget kontrakter / premierer på 80 verk i 12 land.