KORTREIST DESIGN

Med formalistiske og bærekraftige ambisjoner har Lene og Kristian Notland Harnes fra Nuen mål om å ta plass i danskenes designhegemoni. Møblene som utvikles skal sees som en investering i livet for den som kjøper dem. Stilen er tidløs og av kvalitet i ypperste klasse. Og like viktig er det at transportarbeideren har gode arbeidsvilkår som at formen på buen blir riktig. Mer under bildet.

Nuen.jpg

Med et brennende engasjement for lokalmiljøet, solid håndverk og gode historier har Lene og Kristian et klart mål om å bidra positivt til mennesket og naturen i alle ledd. Alle valg er nøye gjennomtenkt når det kommer til bruk av lokale krefter på material- og produsentsiden. I sortimentet finnes blant annet villsauull fra Nordhordland, eiketømmer fra Halsnøy og Barkåker og nydelig søm fra syerske på Stord. Det er Njål som bøyer treet og Viktor som vever på Tingvoll, forteller Kristian, som ser frem til å effektuere stadig spennende planer for fremtiden.

IKKE ENTEN ELLER

For oss må både fargeblandingen i oljen være perfekt og tømmerhogsten ha et biologisk mangfold. Lene og Kristian jobber med kompakte produktreiser. Fjorårets debutkolleksjon, som ble vist på messen i Grieghallen, var utelukkende basert på lokale materialer og produsenter. Utstillingen viste for øvrig et vakkert design som fikk stor oppmerksomhet av presse.

Nuen 2.jpg

FREMTIDEN

I november 2020 åpnet Nuenhuset på Os. Dette skal være et designstudio for fremtidens møbel- og interiørproduksjon, forteller Lene og Kristian.

Ny kolleksjon er allerede i sikte i samarbeid med anerkjente designere. Målet er å skape en verdensnyhet.

For mer info: www.nuen.no

Foto: Dag Sandven / Styling: Cathrine Bækken / Tekst: Trude Vaaga