Tendens blogg

MED SPOR AV UNIKT HÅNDVERK

Gull- og sølvvarefabrikken Arven feirer 150 års jubileum med lansering av et håndlaget jubileumsprodukt i sølv designet av en av Norges mest fremtredende designere, Andreas Engesvik. Den er laget i kun 150 eksemplarer og har fått navnet "LIV" oppkalt etter designerens datter. Lysestaken er laget av 925 sterlingsølv og veier 270 gram. Det tar 5 timer å lage en lysestake og den er innom ikke mindre enn 5 håndverkere med spesialkompetanse før den kan sies ferdigstilt. Hver lysestake  har derfor unike spor av små ulikheter. 

Engesvik selv.jpg

Andreas Engesvik er en av Norges mest fremtredende designere og har spilt en stor rolle i moderne skandinavisk design og det internasjonale omdømme det har i dag. Engesvik har siden 2010 hatt suksess med eget studio, Andreas Engesvik Oslo. Med fokus på langsiktige relasjoner samarbeider designeren med internasjonale merker som Ittala, Muuto, Hay, Georg Jensen Damask og Fogia.

 

Engesvik 2 Arven.jpg

Lysestaken har et formmotiv som i like stor grad er knyttet til natur som menneskeskapt kultur og teknikk.  Selve lysholderen leses formmessig som et floralt motiv. "Knoppen" består av frie linjer og skaper assosiasjoner til natur.

Engesvik 5 Arven.jpg

"Presisjonsformen og  formen på lysholderen har flere funksjoner. Lysestaken skal være en vakker og interessant gjenstand også utenom bruk - altså uten stearinlys. Med stearinlys skal lysholderen inngå i en formhelhet med lyset".

-Andreas Engesvik-

Engesvik 3 Arven.jpg

"Sølv er et fantastisk materiale, og med LIV har vi vist ulike måter å bearbeide og forme sølvet på".

- Andreas Egesvik - 

Klikk gjerne på bildet og les mer!   Foto av produkter: Øystein Klakegg. Foto av prosess: Dag Randen

Klikk gjerne på bildet og les mer! 

Foto av produkter: Øystein Klakegg. Foto av prosess: Dag Randen

Vi tar stadig pulsen på nyheter i byen. Følg oss derfor gjennom sommeren.