Messeteam

 Trude Vaaga Leder og messegründer

Trude Vaaga

Leder og messegründer

 Siw Haveland Designsjef

Siw Haveland

Designsjef

 Hilde Mork Grafisk designer

Hilde Mork

Grafisk designer

 Laurie Poast Filmdesigner og visuell konsulent

Laurie Poast

Filmdesigner og visuell konsulent

 Einar Nilsson Snekker og visuell konsulent  

Einar Nilsson

Snekker og visuell konsulent

 

 Dag Randen Fotograf

Dag Randen

Fotograf

 Kenneth G Wikdahl Kunstkurator  

Kenneth G Wikdahl

Kunstkurator

 

 Daniela Ramos Arias Kunstkurator

Daniela Ramos Arias

Kunstkurator

 Tove Lise Mossestad Fotograf

Tove Lise Mossestad

Fotograf


Trude Vaaga

Messens leder og gründer

Trude har Cand. Polit fra Universitetet i Bergen med vekt på organisasjon og ledelse. Hun har tidligere jobbet med prosjekter knyttet til omstilling og organisasjonsutvikling.  Nå bruker hun sin erfaring til å posisjonere Bergen som en viktig arena for formidling av design.

Gjennom magasin, konferanser, eventer og messer ønsker hun å speile lokal design og å skape en møteplass både for bransje og publikum. 

Trude elsker å være mamma til Joakim, Nikolas og Milo + drikke kaffe

 


Siw Haveland

Messens designsjef

Siw har alltid hatt et glødende engasjement for hjemmeinnredning og design, hun var en av de første i Norge som startet interiørblogg, og vant en pris i magasinet Bo Bedre for innsatsen. 

I dag jobber Siw som 1. innreder for IKEA, samtidig som hun har spennende prosjekter på sidelinjen. Et av de mange prosjektene hun har vært med å starte er Bergen design story, et event som fremmer Bergen by som møteplass innenfor design/interiør etc

Siw bor i hus på Eidsvåg sammen med kjæresten og to katter, Sia og Selma.  Hun mener vi må leke mer i hjemmene våre, hvorfor ikke starte dagen med en blå parykk, eller blås opp noen ballonger en vanlig mandag. 

 


Hilde Mork

Messens AD

Hilde Mork, grafisk designer med bakgrunn fra England, og 9 år som partner og senior grafsik designer i Oslo-byrået Commando Group. Utvidet horisont innen fotografi og storytelling. Frilanser med et bredt spekter av kunder innen foto og grafisk design, og har egen nettbutikk hvor hun selger bok, trykk og eget porselen design. Jobber for tiden tett med det økologiske bakeriet «Ikke bare brød» i Porsgrunn, og gav nylig ut bok med eier og baker Svolsbru. Boka er kortreist innerst til ytterst, noe som reflekterer Hildes livsstil. Urban sjel som elsker sjø, skog og en hage full av ville vekster. Kjærlig hustru og mor til to + en katt.

 


Laurie Poast

Messens filmdesigner og visuelle konsulent

Amerikanske Laurie Poast er bosatt i Bergen sammen med mannen Yves og datteren Leikney. Om ikke lenge blir familien fire, noe de gleder seg veldig til. Oppveksten i Wisconcin var svært forskjellig fra livet de lever i Bergen. Men med farens aner fra Luster har likevel den norske kulturarven vært tilstede i Lauries oppvekst.  Laurie jobber daglig med kunst og design i sitt verksted midt i Bergen sentrum, og er blitt godt kjent for sine skulpturelle former i materialet kompositt. Laurie er opptatt av rene og enkle former, noe som synes godt igjen de de populære produktene hun designer. Laurie tenker dette om livet i Bergen: «Livet her er mer tungvint, men mer sjarmerende og virkelig i tråd med de verdiene og det livet jeg ønsker for meg selv og familien min.”

 


Einar Nilsson

Messens snekker og visuelle konsulent

Einar Nilsson er kjent fra det populære oppussingsprogrammet "Tid for hjem" på TV2. Han har stoldilla og en glødende interesse for godt håndverk og elegant design. Han er utdannet typograf/grafiker og har i mange år jobbet med grafisk utforming av bøker, kunstkataloger o.l Ellers liker han å gjøre litt av hvert innen håndverksfaget og har en spesiell interesse for gamle håndverksteknikker. Han gikk forresten i lære hos en streng tapetmester i Florida, og selv kaller han seg muligmannen. Einar holder i dag en rekke foredrag også til glede for engasjerte mennesker rundt omkring i landet. 

 


Kenneth G Wikdahl

Messens kunstkurator

Kenneth har utdanning fra Kunstakademiet i Ålesund og Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han har de senere år vært leder og kurator ved Galleri S.E i Bergen, et galleri som regnes som et av landets største privateide. Kenneth har deltatt på flere internasjonale kunstmesser og laget utstillinger i bl a New York, København, Singapore og Venezia. Han skilter i dag med et internasjonalt nettverk av kunstnere, gallerier, samlere og folk fra forskjellige kunstinstitusjoner. Selv sier han dette om kunst:  «Jeg pleier å si at en dyr sofa sliter man ut, mens kunsten holder seg som oftest svært godt, både i verdi og i fasong».

 


Daniela Ramos Arias

Messens kunstkurator

Den costaricanske kunstneren, Daniela Ramos Arias, er i tillegg til å være kunstner også produsent og kunstkonsulent. Gjennom virksomheten ART + FOLK jobber Daniela for visjonen om å gjøre kunstfeltet mer tilgjengelig utenfor kunstmiljøet. 

ART + FOLK organiserer ulike aktiviteter gjennom hele året i samarbeid med kunstnere, visningssteder, gallerier og andre kulturelle agenter; alle med sikte på å vise arbeidet til lokale profesjonelle kunstnere og å presentere de forskjellige stedene som driver utstillinger og aktiviteter over hele byen.

 


Tove Lise Mossestad

Messefotograf

 

Tove Lise Mossestad er etter hvert en velposisjonert fotograf i Bergen og omegn, og har siden Tendens etableringsår fotografert nærmest samtlige reportasjer. Hun arbeider også mye med event og familiefotografering. Naturlig lys er viktig, og hun elsker fremfor alt å benytte naturen og utelivet som studio. Når været byr på utfordringer er det i Urdihuset og Lyst & Fryd på Damsgård at fotografen holder til. 

 


Dag Randen

Messefotograf

Dag har jobbet som interiørfotograf i Bergen de siste 10 årene og har en rekke interiørprosjekter å vise til. Sammen med bl a en av regionens beste stylistbyrå, Heem, har han bergtatt mange interiørelskere med unike foto.

Han jobber til daglig som boligfotograf hos Eie Eiendomsmegling, samtidig som han tar oppdrag for forskjellige magasiner og arkitektfirmaer. Når han ikke tar bilder er han å finne på verkstedet eller i øvingslokalet som musiker. Dag tar også bilder for Tendens nettutgaven og kommer til å bli godt synlig i utgavene fremover.

 


Trude og siw i prat.jpg
Laurie filmer.jpg
Laurie og Yves.jpg