Vestlandets største basar.

VESTLANDETS STØRSTE BASAR SØNDAG 27. OKT. KL 15.00-16.30

-byens butikker bidrar med flotte designgevinster total verdi kr 150.000. Vert: Eli Kari Gjengedal.

Vi er veldig glade for å kunne kombinere design med omsorg! Messen relanserer også i år den vestlandske basartradisjonen med hjemmelagde årer og kaffislabberas.

Vi oppfordrer publikum til å komme tidlig for å sikre seg årer. Salg fra kl 12.30 - kl 14.30 og vil foregå i begge etasjer. Betaling: Vipps.

All inntekt går i år uavkortet til den frivillige organisasjonen, The Dale Oen Experience. Dette er en organisasjon som jobber for å løfte frem ungdommer, og vektlegger særlig de som har det ekstra slitsomt. Deres filosofi er at mestring - i form av friluftsliv og spennende utfordringer i naturen - skal hjelpe de unge til en bedre hverdag og livsglede. Tendens heier på dette, og er takknemlig for at Eli Kari Gjengedal har lovet å lose oss gjennom denne trivelige stunden i Bergens storstue. Er du nysgjerrig på hva BASAR og KAFFISLABBERAS egentlig betyr? Les mer under bildet.

Design i særklasse! Denne klassikeren av en Jetson-stol kan bli din, og er bare en av mange flotte gevinster som skal loddes ut under søndagens basar.  Takk til utstiller Duxiana Bergen som har donert den.

Design i særklasse! Denne klassikeren av en Jetson-stol kan bli din, og er bare en av mange flotte gevinster som skal loddes ut under søndagens basar.

Takk til utstiller Duxiana Bergen som har donert den.

VESTLANDET – SAMHOLD, DUGNAD OG STORSLÅTT NATUR!

Vi tror at Vestlandet, bl a med den storslåtte naturen, har gjort noe med oss vestlendinger.

Samhold og dugnadsvilje har stått sentralt i generasjoner, og basar og kaffislabberas har vært viktige samlingspunkter.

Vi gleder oss til basar, og vi håper at dere som tar turen også kjøper kaffe og søtt hos våre flotte messekafeèr før basarstart. Det er ingenting som kan slå den sosiale praten over et godt gammeldags kaffislabberas!

HVA ER BASAR

En basar er et marked og ordet kommer fra persiske bāzār. I Norge blir ordet basar brukt om lotteri til inntekt for frivillige organisasjoner, noen ganger tilknyttet loppemarked eller loddsalg til auksjon. Det var vanlig at kvinneforeninger jobbet frivillig og ulønnet over tid med håndarbeid som til slutt ble loddet ut på basar. I forkant var det vanlig å selge lodd på bok. Inntekten gikk gjerne til organisasjoner som Røde Kors, Redningsselskapet eller andre humanitære organisasjoner.

HVA ER KAFFISLABBERAS

Kaffislabberas er en sosial sammenkomst med servering av kaffi og kaker.

Variasjonene og tradisjonene er mange.I krigstiden var det lite mat å få fatt i, og kakene ble erstattet av en merkelig brødbakst med poteter og smør.

Senere oppdaget nordmenn sammalt hvete og finkornet hvitt rørsukker. En sukkerboom gikk over landet og kaffislabberas ble preget av bl a sjokoladekaker og bløtkake.

I dag kan kaffislabberas like gjerne være å treffes på kafè over en latte, enn å samles rundt bordet hjemme med hjemmebakst og nytraktet kaffe.