Tendens blogg

SANGEN HANDLER OM DRØMMER

Deg igjen

Å drømme har blitt en stor del av livet til Josefin Winther. Før var drømmer noe hun sporadisk bemerket seg. Nå har den verdenen hun har tilgang til i natten blitt viktig. Mandag 13. mai slapp Josefin sin første single fra det kommende albumet “Uendelig lys. Uendelig mørke”. Alt tekstmateriale er på norsk, noe som gir en tydelig ny retning for artisten.

bilde 2 web.jpg

Sangen er skrevet en morgen etter at hun hadde drømt. Igjen. Om et menneske som hun på den tiden drømte ubegripelig mye om. Jeg forstod ikke hva jeg skulle med disse drømmene, forteller Winther, og gjennom å skrive sangen kom hun nærmere en aksept av at drømmene var en del av henne, og som hun måtte ta imot.

bilde 1 web.jpg

“Jeg ser at jeg har noen sider som kommer mer til syne i natten. Og noe i meg lurer på om jeg kanskje er nærmere meg selv når jeg sover, drømmer eller bare er våken på den mørke siden av døgnet. Jeg ser at ting får komme til overflaten, som jeg i dagen ikke en gang vet at jeg holder nede”.

J roseblad tett på i farge.jpg

14. juni inviterer artisten, i samarbeid med Tendens og Hotel Norge By Scandic, til eksklusiv release konsert i hotellets 2 etg. Ronny Yttrehus, som er hennes produksjonsansvarlige agent, jobber i disse dager frem en helt spesiell sceneregi skreddersydd for Winther og de valgte låtene som skal fremføres den kvelden.

Det er også en stor glede at artisten skal spille på Raa festivalen lørdag 25. mai.

Publikum kan forvente seg en litt ny Josefin fremover.

sopp web.jpg

Følg gjerne artisten og hør hennes ferske låt som nå er tilgjengelig på alle digitale plattformer verden over!

Har du ikke hørt den enda, gjør du det her: https://orcd.co/degigjen

PREMIERE

Lørdag 11. mai blir det urpremiere på låta “Deg igjen” på NRK P1, når den presenteres av Norsk på norsk!

Vi snakker selvsagt om bergensbaserte Josefin Winther. Kommende mandag (13. mai) slippes låten og blir tilgjengelig på alle plattformer verden over.

Winther skal gjøre solide opptredener fremover, og i hjembyen Bergen vil publikum ha glede av å oppleve henne med nytt band flere ganger før sommeren, forteller Trude Vaaga, som har jobbet tett med artisten den siste tiden.

Les om hennes release show under bildet!

cover art deg igjen singel 1.jpg

!4. juni blir det urpremiere på Hotel Norge By Scandic. Team Josefin Winther inviterer til release show med fri adgang. Ronny Yttrehus, som er hennes produksjonsansvarlige agent, lover en skreddersydd opptreden med splitter nytt band. Visuelle tolkninger står sterkt i Winthers nye brand og med naturen som leker med hennes norske tekster, kan publikum forvente seg en gåsehudopplevelse hvor både musikk og visuell regi vil være i særklasse under showet.

Brand, regi: Trude Vaaga.   Art Director, Siw Haveland. Foto, Francisco Munoz som fotograf.

Brand, regi: Trude Vaaga.

Art Director, Siw Haveland. Foto, Francisco Munoz som fotograf.

JOSEFIN WINTHER MED NYTT BRAND

VISUELT SLIPP!

I vår rykende ferske sommerutgave får du en sneek peak på visuelle tolkninger som har vært arbeidet med de siste månedene for det kommende albumet til den bergensbaserte artisten, Josefin Winther.

Norske tekster, naken hud og organiske elementer fra naturen er stikkord å merke seg.

Josefin best.jpg

Til høsten gir Josefin Winther ut sitt første norskspråklige album, og allerede 13. mai slippes første singel.

Tekstene hennes har endre karakter og utgivelsen speiler artisten i en ny livsfase. Dette har de siste 3 månedene blitt tolket visuelt og i samspill med et knippe kompetansemennesker er hennes nye brand blitt til. I regi av Trude Vaaga er Siw Haveland hentet inn som Art Director i prosessen, og i tett samspill med fotograf Francisco Munoz har resultatet blitt en nært og annerledes promomateriell. Organiske elementer fra naturen har fått leke seg med det norske tekstmateriale.

J roseblad tett på i farge.jpg

Forskjellige elementer fra naturen er brukt for å speile det nye albumet på norsk. Det har vært spennende å utforske aspekter i naken natur opp mot artisten, forteller Siw Haverland, som har vært Art Director i prosessen med det visuelle arbeidet.

Josefin A.jpg

Utgivelsen speiler artisten i en ny livsfase, men bærer også preg av 14 år som utøvende musiker og artist.

J blad nært.jpg

Øvrige bidragsytere i det visuelle arbeidet:

Monarchy Studio, Lot333, Planterommet, Marthe Torsvik og Hotel Norge By Scandic.

Les om artisten i sommerutgaven som er ute NÅ!

A CONCEPTUAL APPROACH TO MENSWEAR

TRUTH!

Sannhet i det man driver med er veien til god design. Det sier T Michael - den etterhvert så verdenskjente designeren med base i Bergen.

T M 2.jpg

T Michael: Skredder og designer, aktuell med butikk i Tokyo og skokolleksjon i samarbeid med Ecco. Sammen med kreativ direktør og samarbeidspartner, Alexander Helle, overlates ingenting til tilfeldighetene.

T M 6.jpg

Mange tenker at alt skjer så fort i designbransjen, sier T Michael, men understreker at ting tar tid og krever grundig forarbeid. Designeren arbeider hardt hver dag og legger ikke skjul på at nettopp det har vært veien for å lykkes.

T M 1.jpg

Kolleksjonen til T Michael har sakte, men sikkert blitt utvidet med skjorter, bagèr, sko, briller, slips og prisbelønte T kimonoer. Bak hvert design ligger det en historie. Jeg liker å kalle det jeg driver med “ A conceptual approach to menswear”, sier designeren.

T M 5.jpg

Aktuelt nå: Nyåpning i Kanda Sudacho, Tokyo + skodesign i samarbeid med Ecco.

Japan er deres største marked, men hele tre år skulle gå med forarbeid før butikken ble klar til å åpnes. 13. april åpnet de dørene til butikken sin i Tokyo.

T Michael og Alexander Helle jobber med et nytt skodesign i samarbeid med Ecco. Målet er å revolusjonere oppfattelsen av hvordan en vanntett sko kan være.

“Sammen skal vi utvikle en skokolleksjon som pusher grenser, hvor teknologi og funksjon ligger skjult. Skoene ser fucking brilliant ut” - T Michael -

Les mer om det hele i vår sommerutgave som akkurat i disse dager florerer i markedet. Du finner det som billag i Bergens Tidende lørdag 4. mai eller hos alle våre annonsører. Selvsagt kan du titte innom T Michael midt i Bergen sentrum og sikre et rykende fersk eksemplar!

God fornøyelse!

Takk til Dag Randen for foto

INGIS + MARIE = SOMMER

Vi har vært på besøk hos grafisk designer og illustratør, Ingeborg Nyhammer og billedkunstner, Marie Storaas. I et raust og sjelfullt hus midt i Bergen sentrum fikk vi servert en nydelig sommerfrokost. En hyggelig prat om det å bo ble det også. En helt perfekt inngang til sommeren.

Marie og ingis 3.jpg

Med tre barn i hus og to kreative sjeler er det mye som skjer, forteller kunstnerparet, og gleder seg stort over at hjemmebasen rommer alles behov.

Hjemme hos 16.jpg

En perfekt start på sommersesongen. Vi ble servert et deilig og raust måltid hjemme hos Ingis og Marie.

Stuen har et gjennomgående lys fra alle de store vindusflatene.

Hjemme 7.jpg

Soverom med personlige detaljer.

Hjemme 6.jpg

Ingis favorittrom er soverommet.

Morgensol, kaffe og laptop i sengen før dagen starter for fullt er magisk, forteller hun.

Hjemme 4.jpg

På nattbordet. Små stilleben og personlige komposisjoner finnes overalt.

Hjemme 1.jpg

Velvære produkter i kunstnerhjemmet lekkert dandert i nyanser av jordfarger.

Hjemme hos 17.jpg

Parets uterom byr på god stemning. Bordet er omkranset av forskjellige stoler, og grønne planter og sommerlige kvaster pynter opp. Sammen med noen flasker musserende flyr tiden….

Få med deg mer av dette fantastiske kunstnerhjemmet i sommerutgaven. Du finner det som billag i Bergens Tidende 4. mai (gjelder Bergen Kommune), samt hos alle våre annonsører, bl a Hotel Norge By Scandic.

Takk til vår dyktige fotograf, Tove Lise Mossestad, for bilder!

Glitrende nytt samarbeid for Arven

Vår dyktige partner, Arven, som er Norges eneste gull- og sølvvarefabrikk ble plukket ut til å delta i den renommerte utstillingen Wallpaper* Handmade under designuken i Milano. Nylanseringen Arched er laget i samarbeid med stjerneskuddet Guglielmo Poletti. Les mer under bildet.

Arven 4.jpg

Vi er ydmyke og stolte over å få være en del av dette prosjektet, som viser fantastiske samarbeider mellom designere og produsenter fra hele verden – alle håndplukket av Wallpaper*, sier Lilli-Anne Alver i Arven, som med stolthet viser til samarbeidet med Guglielmo Poletti. Sammen har de utviklet skulpturelle centerpiece Arched.

Det er 10. året på rad at det anerkjente magasinet kobler sammen noen av designverdenens fremste aktører til å delta i feiringen av kvalitet og kreativitet i forbindelse med Salone del Mobile som gikk av stabelen 9.–14. april, årets store begivenhet for design- og interiørbransjen internasjonalt.

Arven 1.jpg

De to halvdelene holder hverandre og gir en perfekt balanse både strukturelt og visuelt. Harmonien ligger i dualiteten, og er en tolkning av utstillingstemaet – kjærlighet er forholdet mellom to eller flere deler, sier Guglielmo Poletti.

Utforsker materialets grenser

Poletti er utdannet ved det anerkjente designakademiet i Eindhoven i Nederland, og er en stigende stjerne på den europeiske designhimmelen. Han vant den italienske nykommerprisen på Maison et Objet-messen i Paris i 2018, og ble nylig kåret til årets unge designer av Elle Decor Italia.

Arven 2.jpg

 Guglielmo ser ofte på hvordan han kan presse materialene lengst mulig for å skape arkitektoniske, og tilsynelatende enkle, strukturer. Å gi liv til hans visjon har vært en interessant og lærerik prosess. Sammen har vi utforsket grensen for hva som er mulig innenfor sølv og sølvsmedteknikker, sier Lilli-Anne Alver i Arven.

Arven 5.jpg

Arched er laget i sandblåst og håndpolert sterlingsølv, med enkle detaljer i messing. Navnet viser til den rene, lett bøyde strukturen, som er bygget opp av tynne, elegante runde stenger. At den arkitektoniske kreasjonen består av to deler speiler også temaet for årets Wallpaper* Handmade-utstilling: With Love.

Arched vil være tilgjengelig for salg via WallpaperSTORE*.

Foto: Dag Randen

TRADISJONER FOR FREMTIDEN?

Interiør & designmessen, som går av stabelen 25.-27. oktober, får stadig nye spennende utstillere på lag.

Vi er svært glade for å ønske velkommen håndverker Matthew Coutts. Han vil sammen med flere bransjekollegaer vise frem håndverk i et moderne formspråk. Les mer under bildene.

Håndverker stvg 6.jpeg

Interiør & designmessen har en stadig tilbakevendende visjon om å arbeide med bevisstgjøring rundt verdien av det tradisjonelle håndverksfaget. Søknader til yrkesfaglig utdannelse har gledelig økt, og håndverk har en tydelig oppblomstring. Likevel er det et viktig spørsmål å stille: Er dette en forbigående trend, eller kan vi anse det som gode varige tendenser? Vi er veldig glad for at Matthew kommer for å inspirere besøkende under årets messe i Grieghallen.

Håndverker stvg 2.jpeg

Matthew Coutts kommer fra Sør England. Her studerte han Hand Crafted Furniture og festet røttene i tradisjonelt håndverk. I 2010 ble han overrumplet av kjærligheten og flyttet til Stavanger. Her bor han med kone og en datter.

Håndverker stvg 4.jpeg

“Jeg brenner for å skape utsøkte og unike møbler som preges av tidløs skjønnhet, med bruk av lokalt materiale når mulig” - Matthew -

Følg håndverkeren her: Insta, @matthewjohncoutts / Facebook, Matthew Coutts Funiture

NY AKTØR HOS OSS!

Hjertelig velkommen til Fitjar Islands som ny utstiller hos oss. De gleder seg til å delta på årets Interiør & designmesse i Grieghallen 25.-27. oktober.

FITJAR ISLANDS 1.jpeg

Navnet Fitjar Islands kommer av at all utvikling og produksjon foregår på Fitjar, omgitt av Fitjarøyene.

fITJAR iSLAND 2.jpeg

Fitjar Islands har en egen “duftsmed”. Enhver forandring i været, årstidenes gang, bringer nemlig ny duftinspirasjon til produktutviklingen. Salt sjøluft blandet med trauste nåletrær kan være et av flere viktige elementer i produksjonen.

Fitjar Island 14.jpeg

Fitjar har en natur som inspirerer til produktutvikling!

Produktene står for norsk enkelhet og friskhet.

fITJAR iSLAND 7.jpeg
fITJAR iSLAND 6.jpeg

Drømmen om å samle interiør og designforhandlere under et og samme urbane tak har resultert i Interiør & designmessen i Grieghallen. Vi gleder oss til å ta imot tusenvis av besøkende også i år.

Har du satt av dato 25.-27. oktober? Bra, da sees vi!

NORSK DESIGN I VINDEN

De bergensbaserte designerne, Knudsen Berg Hindenes, jobber hovedsakelig med objekt og møbeldesign for produsenter i Finland, Sverige, Danmark og Norge. De siste 2 årene har de også knyttet tette bånd til spennende produsenter i USA.

Nå er de aktuelle med “Norwegian Presence"  utstillingen i Milano som går av stabelen i april. Her stiller de ut møbelet HIVE.

Portrett KBH.0001.jpg

Designerne er godt kjent for interiørdesignet til Bien på Danmarksplass og den nyåpnede Bien Basar i Kjøttbasaren midt i Bergen sentrum.

kbh 2 HIVE.6121.jpg

HIVE er et oppbevaringsystem som består av løse enheter i 2 størrelser som kan stables / bygges som man vil. Designerne forteller at de har latt seg inspirere av vestlandspanel, bikuber og litt asiatiske pagoder..

KBH 1 HIVE0.6122.jpg

Knudsen Berg Hindenes har takket ja til å stille ut på Interiør & designmessens sone for Norsk Design.

De gleder seg til å vise HIVE i Grieghallen 25.-27. oktober.

Flere designere har takket ja til å delta på den norske design sonen. Disse vil presenteres fortløpende.

TIDLØST KJØKKENHÅNDVERK

Hos Multiform finner du kjøkkendrømmen om du er på jakt etter klassisk håndverk og arkitekttegnede linjer. Form 1 er tidløst, klassisk og elegant.

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Skreddersydd og kompromissløst kjøkkenhåndverk fra Multiform.

Form 1 ble designet i Danmark i 1982 og er resultatet av designer Carsten Michelsens visjon om å skape et klassisk og tidløst kjøkken av kompromissløse materialer. Form 1 er i dag en bestselger hos Multiform, og kjøkkenet fås i et veld af tresorter, laminater, malte overflater - og i utallige nyanser beis.

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Alle kjøkken fra Multiform blir designet og produsert i Kibæk, Danmark.

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Form 1 ble skapt ut fra en visjon om at det - på lik linje med 50 talls ikoniske arkitekttegnede møbler av bl a Wegner, Mogensen og Jacobsen, kunne vare i flere generasjoner.

På jakt etter nytt kjøkken og lyst til å vite mer? Kontakt vår dyktige partner Drømmekjøkkenet i Bergen!