Tendens blogg

BREAKING NEWS!

Tendens skal tilbake til sin opprinnelse. Nå relanserer vi papirutgaven.

Magasinet skal distribueres i Bergens Tidende, og valgt utgivelsesdag er fredag.

Medieplan for 2019 er satt, men allerede i år, 16. november, kommer første utgave.

Les mer under bildet

Fotokilde: Heem

Fotokilde: Heem

Det har lenge vært et tydelig ønske fra bransje at Tendens må tilbake på papir, og ikke minst har mange lesere etterspurt papirutgaven. Redaktør Trude Vaaga er enig og gleder seg over relanseringen.

Opplevelsen av å ta på papir, kjenne lukten, bla i, rive ut en god oppskrift, lese om og om igjen, er unik. Dette kan vi ikke frata våre lesere og gleder oss over å gi dem denne opplevelsen tilbake.

 KVALITET

Magasinet vil holde høy kvalitet og skal være på høyde med nasjonale og internasjonale magasin. Tendens skal være en del av menneskers hjem og hverdagsliv. Vi skal produsere et inspirerende magasin som kan ligge lenge på stuebordet!

Vil du annonsere? Ta kontakt: trude@conseptnord.no / M: 980 16 296

 

NYE IMPULSER I AMSTERDAM

Vi besøkte nylig vt wonen & design i Amsterdam, en messe med selvsikker fremtoning og kul attitude. Messen gav oss spennende forventningsbrudd, og vi likte det.

Med nysgjerrighet og respekt oppdaget vi at vår visuelle vurderingsevne måtte nullstilles 100%. Våre nordiske aner måtte legges på hylla for å klargjøres til nye impulser. Utstillingene utfordret oss til å bruke tid; tid til å se, berøre, kjenne etter og vurdere. Ikke nødvendigvis se på materialbruk, fargekombinasjoner eller møblers funksjonalitet. Men simpelthen kjenne etter hvilke følelser utstillingene gav.

En modig stilmiks preget mange av utstillingene, og gjerne med et teatralsk uttrykk. Noen var også overinnredet. Se bare her;

Amsterdam 8.jpg

Et overinnredet bad vil nok mange si, med lite funksjonelle løsninger. Sonen var likevel troverdig bygget opp og det hele hadde en rød tråd i “kaoset”.

Amsterdam 4.jpg

En renere sone med kule gullbelagte flasker. Et spennende blikkfang på en utstilling som denne

Amsterdam 3.jpg

Her var det mulig å senke skuldrene. Det gjorde messelederen vår.

Amsterdam 9.jpg

Et enkelt blikkfang…

Amsterdan 13.jpg

En del nostalgiske elementer var fremtredende flere steder på messen

Amsterdam 6.jpg

Messen hadde en kul sone hvor kunder fikk hjelp av dyktige konsulenter.

Amsterdam 7.jpg

Også her en del patina og nostalgi.

Amsterdam 2.jpg

En innbydende krok med spennende fargemiks.

Amsterdam 1.jpg

Messen hadde invitert flere magasin til å lage sine egne “hjem”. Her er et av mange!

Amsterdan 11.jpg

Sykkel. Et av mange blikkfang på messen

Amsterddam 11.jpg

Alle foto er signert Siw Haveland.

BILDEDRYSS MESSEN 2018

Kjære team, utstillere, øvrige bransje, leverandører og publikum. Helgen 21.-23. september ble en innholdsrik messehelg i Bergens storstue, Grieghallen. Det er takket være unike samspill mellom ovennevnte at vi kan skape en solid arena for formidling av design, godt håndverk og kunst. Tusen takk for engasjement, rause ord, heiarop og mot.

Vi har fornyet de fleste avtaler for neste år når det kommer til utstillere, hvilke betyr at vi kan glede oss over messens fremtid og skreddersy messen 2019. Dato er satt til 25.-27. oktober.

Her er bildedryss fra årets messe signert vår dyktige fotograf Dag Randen:

dsr-5.jpg

Det er ingen tvil om at messearenaen er vakker!

dsr-10.jpg

Huset Raa var en av mange flotte utstillere.

dsr-9.jpg

Designgevinster til den store basaren som skulle foregå søndagen ble stilt ut i en egen sone. Det var mulig for publikum å kjøpe årer gjennom hele helgen.

dsr-19.jpg

Et glimt fra standen til Fjord Moods

dsr-14.jpg

Et glimt fra standen til Kodebutikkene som virkelig utpekte seg som en design-godtebutikk!!

dsr-17.jpg

Berle Møbler & Interiør hadde den største standen på messen og gjorde en solid profilering av moderne overraskelser og klassiske godbiter.

dsr-16.jpg
dsr-15.jpg

Et glimt fra standen til Nordisk Rom som bugnet av designnytt.

dsr-20.jpg

Nok et glimt fra Fjord Moods, egenproduserte krakker med unikt preg.

dsr-12.jpg

fotoknudsen hadde hyret dyktige Lisa fra RoomDesign og Gunn Kristin Monsen for å utvikle standen sin. De gjorde en skikkelig fin profilering og ikke minst laget de liv og røre med ballongslipp i forbindelse med 60 års feiring. Dette kan de!

Flere bilder kommer! Hold ut:)

TENDENS TALK 2018

Interiør & designmessens fagfrokost, Tendens Talk, gikk av stabelen i Grieghallen lørdag 22. september før selve messen åpnet for publikum.
Smakfull frokost ble servert av Urdihuset og scenen var til enhver tid fylt med spennende bransjevenner. Tendens Talk gav rom for å dvele, lytte, reflektere og å senke skuldrene. Vår messefotograf Tove Lise Mossestad fanget noen fine øyeblikk synes vi:

messe 11 tendens talck scene.jpeg

Konferansen startet med en prat hvor det litt ukjente begrepet “Mindlesness” ble diskutert. Mindlesness betyr å gjøre uten å tenke. Å simpelthen tømme tankene.

Bakgrunnen for samtalen er at de fleste av oss kjenner på hverdagstress og at behovet for mestring på så mange nivåer står sterkt i vårt samfunn. Vi er veldig bevisste alle kravene som rettes mot oss, og kanskje har vi en tendens til å analysere det meste. Er vi kommet til et punkt hvor mindfulness må erstattes med litt mer mindlesness? Må vi tenke over alt i enhver situasjon? Analyserer vi for mye?

Redaktør i Bo Bedre, Cecilie Molvær Jørgensen, stilte til prat sammen med AD Hilde Mork, designer Laurie Poast og messens designsjef Siw Haveland. Konferansen ble ledet av Trude Vaaga.

messe 6 tendens talk.jpeg

Det ble servert deilig frokost fra Urdihuset. Og med bobler i glasset ble dette en trivelig morgenstund.

messe 12 tendens talk trude og hilde.jpeg

Tema mindlesness ble diskutert under årets Tendens Talk. Leder Trude Vaaga visste lite om begrepet på forhånd, men reflekterte høyt sammen med bransjevenner.

messe 20 tendens talk kirtsen scene.jpeg

Kirsten Visdal var en av dem som holdt et lengre innlegg om håndverk og betydningen av faget i moderne tid. Hun inviterte bl a til Vågå i juni 2019!

messe 3 trygve.jpeg

Det var utrolig stas å ha besøk av visesanger- og poet Trygve Skaug. Vi måtte selvsagt ta en prat om Sögne krusene som mange har et kjært forhold til.

messe 7 tendens talk 2.jpeg
messe 5 betina.jpeg

Betina er en av mange skjønne hjelpere på messen. Takk for at du holdt i trådene når alt skulle stemme med teknikk og tid!

messe 10 tendens talk sjampagne.jpeg
messe 15 tendens talk gunn.jpeg
messe 23 tendens talk elisabeth og trude.jpeg

Elisabeth Heier var godt fornøyd med å være i Bergen. Hun kjenner til messen fra tidligere, og stiller mer enn gjerne til prat.

messe 25 tendens talk PO.jpeg

Status Quo.

Per Olav Sølvberg var kanskje en av dem som overrasket mest under Tendens Talk. Han er etterhvert velkjent for sine vakre naturbilder og har opp gjennom årene favnet sterkt om det naturen har å by på av inspirasjon.

Lite visste vi om at stylisten nå skulle servere oss en rocka versjon av tidens tendenser. Kanskje et lite opprør? Bra jobba Per! Dette likte vi.

messe 16 tendens talk kim dolva.jpeg

Vi var også så heldige å ha besøk av designer og grunder Kim Dolva fra København Møbelsnedkeri. Han snakket om hvordan god design kan påvirke til god atferd. Både morsomt, lærerikt og inspirerende.

messe 9 tendens talk 4.jpeg
messe 8 tendens talk 3.jpeg
messe 13 tendens talk 4.jpeg

Det var fullt hus i Bergens storstue denne morgenen. Dagslyset kom krypende på og med Grieghallens dempede lyspærer, sjampagne i glasset og naturen inn gjennom de store vinduene kunne vi ikke annet enn å kjenne glede over denne gode stemningen.

messe 16 tendens talk fredrik og trude.jpeg

Det ble rett og slett en skål med designer Fredrik Bull.

messe 4 siw.jpeg

Takk for denne gang! Neste Tendens Talk blir 21. sept. 2019. Program og link til påmelding kommer. Men først skal vi utvikle messen i sin helhet. Vi gleder oss.

MESSEKUNSTEN 2018

Under årets Interiør & designmesse forrige helg opplevde vi at Grieghallens 1 etasje var et ypperlig visningsrom for kunst - sammen med møbler og designprodukter.  Visuelle linjer sammen med flommende dagslys gjennom store vindusflater skapte en god ramme for spennende møter mellom nysgjerrige mennesker og selve kunsten.

Kunst messe 4.jpeg

Messen hadde invitert Daniela Ramos Arias fra ART + FOLK som kurator for årets utstilling. I tett samarbeid med Kunstguide presenterte hun et knippe lokale kunstnere til begeistring for mange besøkende.

Kunst messe 1.jpeg

Messefotograf, Dag Randen, fanget noen fine øyeblikk under årets utstilling.

Kunst messe 2.jpeg

Disse kunstnerne var representert under utstillingen i Grieghallen:

Anne Sophie Blytt

Jiska Huizing

Vegard vindenes

Trudi Jaeger

Astrid Sleire

Klara Sofie Ludvigsen

Vilde Salhus Røed

Linda Soh Trengereid

OM ART + FOLK:

En formidlings plattform som jobber med å gjøre kunstfeltet mer tilgjengelig for folk utenfor kunstmiljøet i Bergen. Det skal bli en ressurs for både kunstfeltet og for folk som ønsker å komme nærmere, eller er interessert i å kjøpe kunst. ART + FOLK drives av Daniela Ramos Arias, en costaricansk kunstner og kunstformidler som bor i Bergen. Prosjektet er støttet av Bergen Kommune og Kulturrådet. www.art-folk.com

 

KUNSTNERLIV PÅ STORETVEIT

I forbindelse med høstutgaven var vi så heldige å besøke kunstner Cecilie Galtung Døsvig på hjemmebane.

Hjemme hos Cecilie og familien er det god energi. Huset fra 1972 er tegnet av arkitekt Peter Helland-Hansen. Selv om huset er modernisert, har Cecilie og ektemannen valgt å beholde flere originale detaljer som f eks dører og panelvegger i gangen. Det gir interiørarkitekturen et helt spesielt særpreg. Les mer under bildet.

riktig bilde hjemme hos.jpg

På Cecilies atelier hvor hun jobber daglig. Her jobber Cecilie med sitt siste bilde “ Motstrøm.” 

Teknikk: Akryl på lerret. 

“Arbeidsdagen min starter om morgenen når alle er ute av huset. Da går jeg inn i atelieret og finner frem maling og pensler. En god arbeidsdag har jeg når jeg kommer inn i en god flow med 100% fokus på maleriet foran meg. Alle penselstrøkene sitter og det er ingen avbrytelser. Da flyr tiden! “ - Cecilie -

hjemme hos 10.jpeg

Perfekt inneliv!

Endelig ble det peis på kjøkkenet da de nylig pusset opp.

 Fargen på veggen heter Raw Canvas og er fra Jotun.

Hjemme hos 6.jpeg

Bildet på veggen er Cecilies eget maleri ”Kraft” malt i 2010. 

Skulpturen av keramiker Vibeke Harild betyr mye for Cecilie. Hun kjøpte dem i forbindelse med en utstilling de hadde sammen, der Cecilie hadde malerier og Vibeke skulpturer

Cecilie og ektemannen valgte å beholde panelet som har mørknet naturlig med årene.

 Maleri til venstre er Cecilies eget bilde og uttrykker en lek med farger. “Thank God it´s friday.” (Ble ferdig med dette maleriet en fredag)

 Bilde i midten, bakerst i gangen. Et tidlig D.G.A. (Digital Graphic Artwork) trykk av Push Wagner “Life”. 

Bilde til høyre: Trykk signert Ingebjørg Støyva. 

Lyst til å se mer av Cecilie hjem? Klikk på bildet over og kom direkte til høstutgaven.

God lesning!

SAMTIDSKUNST

Bergen har et spennende kunstfelt du bør titte nærmere på.

Kunstgarasjen er en av dem som besitter en solid kompetanse på samtidskunst på Vestlandet, og i tillegg skilter de med et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk.

Daglig leder, Heidi Jaeger, har etterhvert mange års erfaring som kurator og kunstveileder.

Sammen med kollega Magdeli Fosse og Marianne Morild tilbys kunstveiledning hjemme hos folk privat, eller på arbeidsplassen. Flere og flere oppdager oss, og vi forsøker å gjøre oss godt tilgjengelig for folk flest via gode samarbeidspartnere som bl a Kvänum Bergen og Berle Møbler & Interiør, forteller Heidi.

Kunstgarasjen 4.jpeg

Daglig leder Heidi Jaeger på hjemmebane: Kunstgarasjen.

Kunstgarasjen 1.jpeg

Vestlandets største galleri for samtidskunst

 I galleriet selges det kunst fra 120 profesjonelle kunstnere i Hordaland. Kunstnerne er fra 17 land, noen unge og ferske, andre med lang erfaring og anerkjente kunstnerskap. Flere av kunstnerne er representert ved de største museene og kjente private samlinger i Norge. Noen kunstnere er også innkjøpt av store internasjonale museer som MoMa i New York og V&A i London.

Kunstgarasjen holder til i Møllendalsveien 15, langs Store Lungegårdsvann. I tillegg vises salgsutstillinger i restaurant Lysverket (KODE 4) og det nye kulturhotellet OPUS XVI. Klikk på bildet over for å lese hele saken i vår ferske høstutgave.

Foto: Tendens / Tove Lise Mossestad

 

 

NY POSISJON I BERGEN

Interiør & designmessen har lagt bak seg en innholdsrik helg med svært fornøyde utstillere og et engasjert publikum. Visjonen om å posisjonere Bergen som en viktig arena for formidling av interiør og design har stått sterkt i arbeidet, og det ser ut til at publikum favner om en messe som er faglig spisset og som holder høy kvalitet når det kommer til visuell utforming. Vi er uendelig takknemlig for denne tilbakemeldingen -  som selvsagt - bidrar til å styrke vår visjon om å lage gode messer også de neste årene.

Dato for messe i Grieghallen 2019: 20.- 22. september. Les mer under bildet.

Nytt 7 arr bilde.jpg

I tillegg til å formidle design, ønsker vi også å inspirere til at kunst skal være en naturlig del i mennesker liv. Årets kunstutstilling var definitivt noe som bidro til ny kunnskap om kunstfeltet blant mange av de besøkende. Messen ønsker å være en tilrettelegger for å nå ut til flere; og å skape rom for spennende møter mellom mennesker og kunstverk. Kunst utfordrer, nyanserer og dytter. Det trenger vi. Neste års kunstutstilling er allerede på skisseblokken i samarbeid med fagfolk fra kunstfeltet. Dette er spennende!

Trude betongvegg.jpg

Sentrumsnært

Å kunne benytte Bergens storstue, nemlig Grieghallen, har vært et viktig trekk ettersom vi ønsker å være sentrumsnære, fortelle leder Trude Vaaga.

Slik kan vi være urbane og lett tilgjengelige for folk flest.  

Etter flere års erfaring med messearbeid var det med stor iver at arenaen i år ble lagt til 1. og 2. etg i Grieghallens spiss. Utstillerne fikk en unik flate å vise produkter på - hvor både godt dagslys og røffe betongvegger spilte en sentral rolle.

Vi er nå i full gang med å selge standplasser for 2019, ta snarest kontakt hvis interesse: trude@conseptnord.no / M: 980 16 296

“Vi ser helt klart at publikum er engasjert i god design, kvalitet og varighet. Man ønsker å handle møbler og objekter som er bærekraftige og som kan gå i arv. Forbruker legger mer penger i innredning og ser helt klart verdien av godt håndverk. Vi er glade for å være den arenaen som kan bidra med inspirasjon og ny fagkunnskap” - Trude Vaaga -

Til informasjon:

Tendens er en felles samleplattform for alle de som er interessert i interiør, kunst og design. I tett samarbeid med byens bransje blogges det ukentlig og i tillegg lages det nettmagasin flere ganger i året. Følg oss her: www.tendensmesseogmagasin.com

Alle blogginnlegg og nettmagasin utgis på Facebook - følg oss gjerne der og få med deg alle oppdateringer.

 

MULTIBRAND PÅ NESTTUN

Ane Blich House er etterhvert blitt godt kjent som et multibrand i Bergen med ledende merker fra motebransjen. I denne stilfulle butikken i gågaten på Nesttun finner man klær, accessories, sneakers, pumps, solbriller og interiør. En egen avdeling med vintageperler finnes i underetasjen. Her vekkes alle sanser til live!

ane 4.jpeg

I underetasjen hos Ane Blich House får man følelsen av å være i London. Nylig ble vintageavdelingen relansert under navnet «the pink room».

Her er det fylt på med perler fra kjente motehus som Chanel, Missoni, Givenchy og Valentino, og alt ligger alt til rette for kresne og engasjerte vintage kunder.

Ane blich 1 Gry.jpeg

Gry Fenstad, butikksjef. Gry har tidligere jobbet som Visual Merchandiser og region Visual Merchandiser for en stor kjedebutikk. Hun har også vært Visuell leder for oppbygging av nye butikker. Noen av oppgavene har vært styling av vinduer og utstillinger i butikk samt personal shopper for kunder. 

«Jeg er opptatt av å optimalisere det visuelle uttrykket i butikken og kunne veilede kundene våre til å sette sammen det perfekte antrekket for enhver anledning» - Gry -

ane 3.jpeg

Anette Takle, daglig leder. Anette har til tross for sin unge alder rik erfaring fra klesbransjen. Hun har alltid vært lidenskapelig opptatt av mote og trender, og gleder seg stort over å ha hovedansvaret også for den nye nettbutikken som ble lansert tidligere i vår.

«Vi vil fortsette å jobbe for at Ane Blich House skal være det naturlige valget for våre nåværende og fremtidige kunder, enten de vil ha inspirasjon eller om de ser etter antrekk til hverdag, jobb eller fest»  - Anette-

 Les hele den herlige reportasjen i høstutgaven her:

https://issuu.com/hildemork78/docs/tendens_sept_cover

MESSEPROGRAM - NOE FOR ENHVER SMAK!

Årets messeprogram for Interiør & designmessen 21.-23. sept. i Grieghallen er spekket med gode opplevelser. Det er variert og faglig godt, og her er noe for enhver smak. Her får du noen solide hint:

Designer Lars Tornøe har i samarbeid med Arven laget et helt nytt produkt: Pinch. På messens første dag, fredag, sitter han i sofaprat sammen med innehaver Lilli-Anne Alvær for å lansere denne nyheten!

Pinch er et sett med små, personlige beger til salt og pepper som selvsagt også kan brukes til andre tilsetninger. De små skålene er formgitt med tanke på å bruke fingrene til å ta en klype (pinch) salt eller pepper og drysse over maten sin. Det jeg liker best med dette produktet er å holde skålen i hånden og kjenne tyngden av massivt metall, det gir en opplevelse av kvalitet og robusthet, forteller designeren.

Ryddedronninga Synnøve Skarbø gleder seg til å skape ryddemagi i Grieghallen! Hun er kjent fra TV-programmet “Norske rotehjem” TV Norge og driver også den populære podcasten “Synnøve og Vanessas podcast”. Men kan man virkelig rydde seg lykkelig? På messens andre dag, lørdag, er hun klar til å gi deg svaret!

Poesikrusene i samarbeid med Sögne Home har blitt en suksess for visesanger- og poet Trygve Skaug. Med sine 80.000 følgere på instagram er hans poetiske tilværelse også til stor glede for svært mange mennesker der ute. Nå inviterer han deg til lunsjpoesi på messens andre dag, lørdag, og kanskje har han laget noen strofer om Bergen? Husk å kjøpe deg deilig lunsj i en av messekafeene så skal alt ligge til rette for en herlig poesi stund med Skaug.

Ikea + snøhetta 2.jpeg

Sammen har IKEA og Snøhetta skapt STUA, et helt rundt bygg frigjort fra resten av huset, som skal inspirere folk til å innrede stuene sine etter det livet de faktisk lever. Nå er IKEA klar til å inspirere deg hele messehelgen i Grieghallen. Deres fremste interiørdesignere vil stå på standen hele helgen for å inspirere og veilede deg til et personlig godt hjem.

LIVET HJEMME!

Dyktige Karete Kristoffersen og Jørild K Johnsen fra IKEA Norge gleder seg til å holde et foredrag om hvordan du skal jobbe mer med å innrede stua di eller andre deler av hjemmet med et personlig blikk. På messens andre dag, lørdag, står de klar på scenen.

Fotoknudsen er kjent for alle, og nå feirer de sine velposisjonerte år i markedet; nemlig 60 år! På messens andre dag, lørdag, slipper de 200 ballonger til glede for publikum, og 60 av dem inneholder fantastiske premier. Gå ikke glipp!

Blomstershow med Finn Schjøll! Det ble tidlig klart at blomsterkongen Finn kommer på messen. Med sin morsomme og fantastiske personlighet kommer dette til å bli tidenes blomsterinspo!

Møllendal Fetevare gleder seg til å servere deg verdens beste PIZZA på messen. Selvsagt har de med en drøss med andre fristelser også! Kafeen er tilknyttet et fantastisk loungeområde, så her kan du virkelig hvile deg innimellom slaga!

basar 1.jpg

DESIGN + OMSORG!

Mia Åkerlund leder utviklings- og hjelpeorganisasjonen 4P For People. Sammen med messeleder Trude Vaaga satses det på å lage Vestlandets største designbasar. All inntekt går til Åkerlunds hjerteprosjekt Rejoice Village (Manila, Fillipinene). Samtlige utstillere bidrar med fantastiske gevinster. IKEA har lovet møbler til verdi 100 000! Basaren holdes kl 15.30 på messens siste dag, søndag, og det er ingen ringere enn Eli Kari Gjengedal som skal lose oss gjennom denne trivelige og meningsfylte seansen. Hovedsalget av basarårer foregår en time før basar start, men du kan også gjennom hele helgen forhåndskjøpe årer på Rejoice Village sin stand, eller hos messekafeen, Urdihuset.

Kaffemisjonen er en av byens fremste kaffeaktører! De har egen bar i messens 1. etg hele helgen og serverer akkurat den kaffen du ønsker deg.

PRISER OG BILLETTER:

Billetter kjøpes i døra, du kan velge mellom dagspass (125,-)eller helgepass (250,-), barn u 16 år er gratis. Klikker du på et av bildene over kan du se hele programoversikten.

Åpningstider: fre: 14 - 20 / lør: 11 - 18 / søn: 11 - 17