Tendens blogg

Designnytt på messen

Den norske designeren Kristine Five Melvær vil være representert på Interiør & designmessen 25.-27. oktober hos utstiller Glass Thomsen. Designeren har nemlig nylig lansert vasen Juice i samarbeid med produsenten Hay.

Rebar Side Table soft black w marble tabletop_Mags 2,5 seater Flamiber petrol blue J4_Juice Vase wide yellow.jpg

Vasen hører godt hjemme HAYs frodige og lekne univers. Juice er en serie stripete glassvaser som ble lansert som en del av kolleksjonen til HAY under 3 Days of Design i København. Stripede vaser har vært et gjennomgående tema i produksjonen hennes siden hun tegnet de keramiske vasene Obelix i 2012.

Five M 1 Juice High blue.jpg

Five Melvær kom i kontakt med HAY våren 2016, og ble enige om å utvikle Juice-vasen sammen. Vasene er laget med den klassiske filigrana-teknikken, som oppstod i glassmiljøet på Murano-øyene en gang på 1600-tallet. Tynne, fargede glass-staver smeltes rundt en kjerne i en annen farge, og motivet blitt forskjellig fra gang til gang.

Formen er inspirert av planteløk og frukt som vokser og strekker seg oppover mot sola. Formen og de saftige fargene har vært inspirasjonen bak navnet på vasen.

Juice Wide light blue (1).jpg

 Juice-vasen kommer i tre forskjellige versjoner. En høy og smal vase med koboltblå striper på hvit bunn, og en lavere og bredere variant som finnes i to fargekombinasjoner. Den ene med gule striper, og den andre med transparente mellomblå.

Vi gleder oss til å ha denne nyheten på kommende publikumsmesse i Grieghallen.

Kommer du?