Tendens blogg

LEDEREN, HØST 1

Interiør & designmessen

I samspill med bransjevenner er jeg så heldig å ha fått være med å etablere et publikumsrettet messekonsept hvor kvalitet og gode opplevelser har vært gjennomgående verdier fra første stund.

Målet har vært å posisjonere Bergen som en sentral arena for formidling av interiør, design og kunst, og hvorpå publikum kan hente unik inspirasjon til et godt hverdagsliv.

trude collage.jpg

 Den første messen ble utviklet og etablert i 2011 under navnet Interiør & boligmessen - den gang i samarbeid med event-selskapet Possibility.

I dag går den under navnet Interiør & designmessen og arrangeres av Tendens (ConseptNORD AS).

Messen har på kort tid rukket å posisjonere seg som en av Norges fremste publikumsarenaer med tusenvis av besøkende hvert år.

VISUELT LØFT + STERKT FAGPROGRAM

Messen fikk i fjor et skikkelig visuelt løft ved at den ble flyttet fra Dovregubbens hall i Grieghallens kjelleretasje til spissen i 1. og 2. etasje. Arrangementet er derfor enda mer urbant og lett tilgjengelig for folk flest. Den skilter nå med to innbydende haller hvor produkt- og møbeldesign får vist seg fra sin beste side.  Gedigne vindusflater og vakre arkitektoniske linjer gjør det mulig for utstillere å vise og selge produkter på en helt ny måte. Alle kafè- og loungeområder er lyse og trivelige for publikum å besøke.

Messen byr på det beste innen design, sterke personer og viktig fagkunnskap. Programmet lanseres i september, men vi kan allerede nå røpe at flere kjente personer har takket ja til å delta på messen.

Årets kunstkurator er ingen ringere enn Kunstgarasjen, som er Vestlandets største galleri for samtidskunst og representerer over 120 profesjonelle kunstnere med base i Bergen eller Hordaland.

 TEMA

Hvert år skreddersys et messetema hvor målet er å skape rom for ny refleksjon, nyanser og nyttig inspirasjon.

Årets tema er klima med vekt på miljøutfordringer. Å speile samfunnets sårbarhet gjennom visuelle tolkninger i Grieghallen tror vi kan gi en ny dimensjon til debatten, og kanskje kan vi slik sett bidra med vekst og nyttige nyanser på vår måte.

Designere har breddekunnskap om sunne produksjonsprosesser og ærlige materialvalg. Trender, design og klima er absolutt noe vi må ta på alvor og tørre å belyse i enda større grad, tenker jeg. Selv om tematikken er komplisert og dyptgripende….

Vi har tro på en publikumsdebatt i et folkelig språklandskap, og gleder oss til å skape rom for samtaler mellom publikum og bransje.

 BYENS INTERIØRBUTIKKER GIR TIL VELDEDIGHET!

Messen satser også i år på å relansere den gode gamle vestlandske basar-tradisjonen og ønsker å legge til rette for Vestlandets største designbasar. Hvem vi i år inngår et samarbeid med er fremdeles ikke avklart, men hele inntekten skal uavkortet gå til et veldedig formål.

Følg oss på reisen frem mot arrangementet. Jeg lover gode drypp av godt innhold!

Og snart offentliggjøres både utstillerliste og kompetanseteam.