Tendens blogg

MILANO SIRKUSET

Vi fikk ikke selv vært på designuken i Milano, men har skaffet oss en fin rapport fra Interiørarkitekt og møbeldesigner Nina Michelsen. Les hva hun skriver under bildet. Enjoy

Milano 2.jpg

Salone del mobili er en mangedagers showoff, tilstedeværelse, investering og konkurranse om oppmerksomhet og kunnskap. Det er en egen verden og vi lar oss bergta! Her finner man  glorete barbiekjøkken, fantastiske kokkeleringsverksted ala Orientekspressen, hightec mobilstyrte hvitevarer, kokeøyer som store IPad’s, grøntdyrkingsskap og ventilatorer med urteplantasje, bare for å nevne noe.

Milano 3.jpg

Når det gjelder møbler og tendenser er naturmaterialer skattet mer enn noen gang - heldigvis!

Japanere og asiatere begynner å vise mer av sine produkter, og produsenter dyrker generelt østen med sin enkelhet og renhet.

Vi så lekenhet i full blomst til en Indisk produsent - vakre møbelklassikere i 50-tallsstil får ny tilpasset drakt og funksjon. Litt elegant glamour er også deilig!

Brasil og Afrika med design gjesteopptredener introduserer sine materialer og håndverk i ny kontekst. 

Store produsenter lager installasjoner med vakre keramiske  og kunstneriske objekt. Planteinnslag er blitt mer ørken;  sand, palmer og mye store strittende kaktuser.

Luksus er også enkelhet, gir plass for ro og rene linjer med fin materialbruk. 

Plastprodusenter som har vært store i møbelindustrien i åresvis, fokuserer selvfølgelig mer rettet mot natur som tre og miljøriktige overflatebehandlinger

Når det gjelder farger og materialer ser vi nye steg fra grønt  og mer mot blått. Svarte beistyper, går nå mer i retning lyst og trestruktur med møbler i matte elegante farger eller brunt. Gjerne mer lekne kombinasjoner. Det vi likte som ensformig trestruktur - er nå mer mot ekte struktur, grovere og mer busy i uttrykk. Lilla og gult eller orange med brente toner er farger som stikker seg ut.

Det var mye bruk av stein, ikke bare marmor , men høytrykkspolert granitt. Vi så en del skinn i detaljer, malte metallhåndtak og den myke fine fløyelen holder stand - med høyder og draperinger.

Milano maximerer utstillingsløsninger og muligheter med investorer, donasjoner og samarbeid for å styrke posisjonen som en møbel og designmetropol - og fange oss besøkende sin oppmerksomhet. Det er mektig kost og vi beundrer!

Milano 4.jpg

Italienerne er definitivt leken, modige og selvsikre - de håner vår innebygde forsiktighet med jantelov i mente. Men - som et godt tegn, hver gang vi sier Norge eller Skandinavia blir de umiddelbart begeistret og beundring gjengjeldt.

Det er noe med den seige, mørke espressoen, maten, vinen og dette estetiske, mangfoldige, og ikke minst produktive folkeslaget - med dette enorme møbelsirkuset!

Nina Michelsen