Tendens blogg

Visuell palett av Siw Haveland

Årets fargepalett for Interiør & designmessen er satt sammen av en rekke farger som fremhever Grieghallens opprinnelige interiørarkitektur. Rå betong, sorte steingulv, hvite linjer, samt store vindusflater gjør Grieghallen til et spennende rom å utforske. Det forteller messens egen designsjef, Siw Haveland, som har hatt hovedregien for hele det visuelle uttrykket vi nå har landet for årets publikumsmesse 21.-23. september. Sammen med fotograf og AD har vi fått et spennende uttrykk som vi er veldig godt fornøyd med. Under bildet kan du lese mer om Siws tanker rundt messens designregi.

Vi ønsker å balansere messens fargepalett med de opprinnelige kvalitetene i Grieghallen, forteller Siw Haveland.

Vi ønsker å balansere messens fargepalett med de opprinnelige kvalitetene i Grieghallen, forteller Siw Haveland.

Dette forteller Siw om hovedfargen som er valgt for messen:

Vi har valgt å bruke en lys, dempet og gyllen farge som en gjennomgående farge. Jotun beskriver denne som en kamelhårfarget tone: Den er ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men en lun gyllen mellomting. Denne fargen har vi satt sammen med disse nyansene: Sort, hvitt og grått. Raw Canwas 10961 er navnet på fargen fra Jotun. På bildene over kan du se hvordan vi har brukt fargen i visuelle tolkninger. Vi bruker i år forskjellige teksturer for å fremheve fargene.

 

Visuell palett: Siw Haveland Foto: Tove Lise Mossestad Stoler: Kodebutikkene

Visuell palett: Siw Haveland Foto: Tove Lise Mossestad Stoler: Kodebutikkene

Dette forteller Siw om årets tema:

På årets messe har vi faktisk valgt å forholde oss nøytralt til tema. Årsaken til dette er at vi ønsker å formidle interiør og design på en mer naturlig og folkelig måte, i stedefor å tvinge messen inn i et valgt tema.

Det er på tide å tenke nytt, understreker Siw. Tendensene i samfunnet skifter raskt og det meste er tilgjengelig. Tidsånden vi lever i gir rom for interaktive tolkninger i utstillingene på messen. Dette er spennende både for besøkende og utstillere. Genuine møter mellom mennesker som utforsker  samspill med noe eller noen er en opplevelse som vi ønsker å legge til rette for på messen. Vi har valgt å kalle det for MINDLESSNESS i praksis. Vil du skape en form, dvele ved puffen mens du teller lyspærer, berøre varm struktur eller bare samspille med noen, er høstens messe riktig sted. Mingleområdene på messen vil bli moderne. Fantasi og stillhet er ord vi leker oss med. Formspråket er i endring og messehallen skal bære preg av et sterkt kunstnerisk formspråk.

Kull er et av flere elementer som definerer årets designpalett

Kull er et av flere elementer som definerer årets designpalett

La oss finne hvile ved en puff mens vi teller lyspærer....Puff signert Morten & Jonas, lånt fra Kodebutikkene.

La oss finne hvile ved en puff mens vi teller lyspærer....Puff signert Morten & Jonas, lånt fra Kodebutikkene.

Kopper fra Kodebutikkene. Små kuler av kompositt fra Laurie Poast,

Kopper fra Kodebutikkene. Små kuler av kompositt fra Laurie Poast,

Kalkpulver har sammen med bl a stein, kull og spon vært inspirasjonskilder i utvikling av visuelle linjer for årets messe.

Kalkpulver har sammen med bl a stein, kull og spon vært inspirasjonskilder i utvikling av visuelle linjer for årets messe.

Ansvarlig visuell palett: Siw Haveland. Foto: Tove Lise Mossestad AD: Hilde Mork  Følg oss fremover på vår hjemmeside, vi legger jevnlig ut siste nytt. Flere inspirasjonssaker i vente!

Ansvarlig visuell palett: Siw Haveland. Foto: Tove Lise Mossestad AD: Hilde Mork

Følg oss fremover på vår hjemmeside, vi legger jevnlig ut siste nytt. Flere inspirasjonssaker i vente!