Tendens blogg

Claus Meyer

Han kaller seg selv en “hjemlig kokk”, og er relativt beskjeden i måten å beskrive sin posisjon på. Han er ikke så veldig opptatt av sosiale medier, og mener folk legger for mye i det å følge andre. Tendens fikk en hyggelig prat med ingen ringere enn Claus Meyer som er en av mennene bak bl a velkjente Noma, før selve mestermøtet mellom han og Chef Advisor på hotellet og Bocuse d’Or-vinner, Ørjan Johannessen, fant sted i restaurant Nova på Hotel Norge By Scandic

Claus Meyer avbildet på Hotel Norge By Scandic: Grunnleggeren av det moderne nordiske kjøkkenet Foto: Dag Randen  Claus Meyer er en av verdens fremste restaurantører og han har for alvor satt nordisk mat på kartet internasjonalt. I tillegg til Noma er han mannen bak bl a Great Northern Food Hall (NYC), Bolivias beste restaurant Gustu, og Michelin-stjernerestaurantene Studio (CPH) og Agern (NYC).

Claus Meyer avbildet på Hotel Norge By Scandic: Grunnleggeren av det moderne nordiske kjøkkenet Foto: Dag Randen

Claus Meyer er en av verdens fremste restaurantører og han har for alvor satt nordisk mat på kartet internasjonalt. I tillegg til Noma er han mannen bak bl a Great Northern Food Hall (NYC), Bolivias beste restaurant Gustu, og Michelin-stjernerestaurantene Studio (CPH) og Agern (NYC).

Hva tenker du om formidling av mat og det å jobbe med nordisk mat?

Å formidle mat handler fremfor alt om smak, og det visuelle posisjonerer seg gjennom ærlighet, forteller Claus. En kokk må stole på smakens egen integritet, og at det finnes skjønnhet i det enkle.

Å jobbe ut fra samlebetegnelsen nordisk mat handler om å ha en felles plattform for kokker og matglade mennesker på tvers av nordiske land og å inspireres av de råvarer og den rike kulturen vi er omgitt.

Beskriv en god dag

En god dag for meg er samvær med andre mennesker, og den starter gjerne med en frokost med gode kollegaer. Dagen må gjerne være helt fri fra e-mails.

Hvilke inspirasjon er det Norge kan skilte med tenker du?

Norge har en storslått natur og Vestlandet har unike råvarer, ikke minst fra havet, som er fantastisk å utforske

Foto: Evan Sung

Foto: Evan Sung

Mestermøte

Første november var det duket for nordisk mestermøte i idylliske restaurant Nova på Hotel Norge By Scandic i Bergen. Bak grytene stod Chef Advisor på hotellet og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen, og på besøk var altså velkjente Claus Meyer. Sammen utformet de en spesialkomponert nordisk meny som kun ble servert denne kvelden.

På menyen stod bl a sprø rugchips med krem på lille aske og syltede beter, samt råmarinerte kamskjell fra Hitra med peppeot perler, eple og agurk salat, toppet med eplesider vinaigrette.

Mer om det hele i vår rykende ferske utgave som kommer i markedet fra lørdag 17. november.

Velbekomme!