Tendens blogg

PUST I BAKKEN.

Snart er det jul og du må huske å ta deg tid til å puste!

Vi har noen koselige anbefalinger på steder du kan ta turen innom.

Hoggorm Pizza er en av våre favorittsteder når det kommer til stemning og gode smaker.

N&V A.jpg

Stemningen på Hoggorm er herlig uformell, og er like mye en bar som et spisested. Her kan du komme for et glass, en kjapp matbit eller en helaften.

Hoggorm er litt punkete i stilen, og det liker vi. Her er grove vegger, røff design, høy musikk og mengder deilig vin på glass. Sink-toppen i baren var f eks en hang-up eierne delte etter fuktige kvelder i sinkbarene i Paris.

Stikk innom og sjekk ut stedet.

Neste sted vi anbefaler er Huset Raa. Les mer under bildet.

Huset raa 2.jpeg

Huset Raa ligger bare et steinkast unna Lagunen Storsenter. Her er siste nytt på trendfronten både når det gjelder klær og interiør.  Her kan du oppdage stativ på stativ med spennende klær. På gulvet langs vegger og ellers står siste nytt av sko. Duften av nybakst og fersk kaffe er aldri langt unna. Her drives nemlig også kafe med de beste smaker. Kanskje juleshopping og den sosiale praten nettopp skal tas her? Vi anbefaler deg turen innom iallefullafall.

Vi ønsker deg en fin uke! Snart er det jul, og du må som nevnt huske å puste:)

 

På ønskelista

Tendens redaktøren har rotet i arkivet og funnet noen favoritter. Noe nytt og noe godt posisjonert på designscenen. Se her:

vera & Kyte apparel 2.jpg

Vera & Kyte utviklet romdeleren Apparel til utstillingen på Salone Satelitte under møbelmessen i Milano våren 2014. Denne er vel verdt å kaste et ekstra blikk på og er like innbydende i dag som da den kom som en nyhet. Den krever liten plass og har høy visuell effekt. Love it. Denne forhandles av vår partner TiT Art & Design.

Laurie jul 3.jpg

Skjørt og nydelig håndverk laget i materialet kompositt, designet av Laurie Poast.

Pigmentet i materialet gir en tiltalende marmoreringseffekt med et unikt uttrykk.

Den kan brukes som en bolle til lys, eller en hylle til nøkler eller den søte juleplanten.

vipp lampe.jpg

Vipp er Vipp! Dette er en tidløs drømmelampe. Lampens uttrykk er stram, industriell og råkul i fargen sort. Bare må ha!

New Home 1.jpeg

Digg oppvasksåpe fra Savon Marseille, fås hos vår fine partner New Home. Duft av sitron. Hvem vil vel ikke ha det slik på kjøkkendisken?

Dette var dagens julegavetips fra redaktøren, ønsker du enda flere tips kan du skaffe deg vårt nyeste magasin som bugner av shoppingtips. Det ligger lett tilgjengelig hos alle våre partnere (byens interiør og møbelbutikker), samt Hoggorm Pizza og Hotel Norge by Scandic.

GODT Å VÆRE!

I vår juleutgave viste vi en reportasje fra det flotte hjemmet til Lasse Moldestad, Marthe Preus Berg, sønnene Oskar og Gustav og hunden Jeppe i Fana. Siden den gang reportasjen ble laget, har de flyttet østover, og huset har fått nye lykkelige eiere.

Marthe 4.jpeg

Kjærlighet for gode kvaliteter varmer godt gjennom hele huset. Interiøret er satt sammen av bruktfunn, danske klassikere og norsk håndverk. Huset fra 80 tallet har fått nytt gulv, ny peis og et romsligere kjøkken.

Lampene heter Sponge up fra spanske POTT, og fås hos Norden og Verden. De samspiller godt med terra cottaen på gulvet.

Marthe 8.jpeg

Hele første etasjen er kranset rundt en kjerne bestående av en stor peis og trappen.

Marthe 3.jpeg

Hygge i fokus. Levende lys gir lun stemning.

Marthe 6.jpeg

“Det kan gjerne være vakkert, men det må kjennes godt! Godt for hjertet, godt i hånden, under føttene eller mot øyet”.

- Marthe Preus Berg -

Marthe 2.jpeg

Julekos med levende lys, bøker og deilig sjokolade. Foto: Tove Lise Mossestad

Les gjerne hele reportasjen i vår lekre papirutgave som kom i markedet tidligere i høst.

Har du ikke magasinet i hende, får du det lett tilgjengelig hos flere av byens interiør- og møbelbutikker, samt Hoggorm Pizza og Hotel Norge by Scandic.

MY KIND OF STYLING

Catrine Svellingen, utdannet visual merchandiser, er vårt nyeste medlem i Tendens Social.

Hun jobber som interiørstylist, visual storyteller, og driver interiørkontoen @mykindofstyling på instagram.

Catrine19.jpgD.jpg

Catrine startet instagramkontoen for å vise oppussingsprosessen da de kjøpte hus på Grünerløkka. Kontoen ble veldig godt tatt imot og hun fikk fort mange følgere.

Catrine09.jpg A.jpg

Til stor glede for Tendens Social og den lokale designbransjen forøvrig har Catrine nå nylig kjøpt et funkishus på Angeltveit utenfor Bergen.

Hele prosessen vil bli dokumentert på medieplattformer: Instagram, facebook og blogg.

Catrine_profil.jpg selv.jpg

Foto: Anne Bråtveit

Hun ble bla 1 av 4 finalister i konkurransen “Norges vakreste hjem 2017”. Vi er utrolig glad for at hun nå er blitt medlem i Tendens Social. Vi skal tidlig neste år presentere henne på en av samlingene.

Vil du bli medlem 2019? Send en mail: trude@conseptnord.no

Tendens skal ha julefest 6. desember kl 19.00. Sjekk ut arrangementet på Facebook og meld deg på. Catrine komme også:)

I MARKEDET

En rykende fersk papirutgave av Tendens er nå i markedet. Vi er ekstra stolt ettersom dette er den første papirutgaven vi relanserer. Tusen takk til partnere som bidrar til 4 årlige utgivelser. Ekstra stas er det at magasinet er gratis og lett tilgjengelig for folk flest. Les under bildet hvor du kan få tak i magasinet.

Cover gjeldende.jpg

Tilgjengelighet:

*Som billag i BT lørdag 17. november ( abonnenter og løssalg i Berge Kommune)

*Hos alle våre partnere ( 27 av byens interiør- og møbelbutikker)

*Hotel Norge by Scandic

*Hoggorm Pizza

God fornøyelse!

Ingri Haraldsen - Awareness

Kamuflasjedrakter, kråkesølv og flytende former

I utstillingen til Ingri Haraldsen, som åpner fredag 16. november i BLOKK visningsrom på Nordnes, møter publikum blant annet kamuflasjedrakter, kråkesølv og sirlig utførte tegninger.

Blokk5.jpg

Utstillingen, som har fått navnet Awareness, spiller på bevissthet, både det å være klar over hva som påvirker oss og hva som foregår rundt oss, men også det å være fanget i sin egen verden, i form av å være for selvsentrert.

ingri-haraldsen-montering-blokk-2018.jpg

Kunstneren viser for første gang arbeider i Bergen. Dette blir derfor også hennes første separatutstilling i byen. Ingri vil vise tegninger som spenner seg fra to meter til ti cm, samt skulptur video og lyd. Lydsporet i utstillingen er komponert av Thomas Strønen f.1972 (Norsk jazzmusiker (slagverk) og komponist, kjent fra mer enn 65 plateinnspillinger, samt internasjonale samarbeid).

Blokk 2.jpg

Ingri Haraldsen (f.1984, Sandnessjøen, Nordland). Utstillingen vil stå til 25. november.

LEDER

Relansering

Tendens vil inspirere deg til god innredning, og i disse dager relanserer vi den lekre papirutgaven vår etter noen år med nettutgivelser. Magasinet er tilgjengelig lørdag 17. november som billag i Bergens Tidende (abonnenter + løssalgsaviser i Bergen Kommune).

Den er også lett tilgjengelig hos alle våre partnere i tiden fremover.

Gjennom 4 årlige utgaver skal vi speile lokale saker knyttet til interiør, design og kunst.

Men hva er god innredning? Les mer under bildet.

Trude alvorlig.jpg

Visuell jakt

Interiørbilder kan med sin flotte glans lede oss inn i jakten på en visuell «strøkenhet», noe som i realiteten selvsagt ikke finnes. Man glemmer av og til at bildene er forenklede utsnitt av en større og mer kompleks virkelighet. En virkelighet som inneholder personlige historier, ønsker og behov. Det finnes heldigvis ingen estetisk rammeverk, men et hav av inspirasjon.

Det er mye fornuftig i utsagnet «Et hjem skal være et hjem og ikke en utstilling». Det sier noe om at hjemmene skal «leve», og at menneskene som bor der skal sette sine avtrykk. Personlig glød gjør hjemmet til et trygt og godt fundament.

Design er i økende grad blitt «allemannseie».  Flere og flere ønsker å kjøpe møbler og designobjekter med kvalitet og varighet. Vi ønsker at møblene skal gå i arv, og å føres videre av våre kjære. Som forbrukere er vi også i større grad interessert i produktets historie, og vi vil gjerne vite hva designeren heter. Vi gjør bevisste valg i måten vi innreder våre hjem på og er i så måte blitt “flinkere” til å innrede personlig.

Men hvordan er det med kunst?

Tendens er inderlig opptatt av at kunst bør sees som en naturlig del i hjemmet. Bergen har et spennende kunstfelt det er verdt å bli bedre kjent med. I tillegg til sin visuelle funksjon kan kunst være det «rommet» som bidrar til å dytte oss inn i nye tankespor. Gjennom kunst kan vi bli flinkere til å reflektere, debattere og nyansere. Det trenger vi. Vi håper derfor å kunne formidle kunst på en måte som folk flest kan ha nytte av, og på den måten senke terskelen for de som ønsker å lære mer om kunst, men som ikke helt vet hvor de skal begynne.

Den “første” utgaven

I utgaven som kommer i markedet fra lørdag 17. november finner du stemningsfulle reportasjer med snert av klassisk og ny design. Vi har vært tett på flere kunstnere og ikke minst er nye konsepter i byen sjekket ut. I magasinet finner du også rause shoppingsider som vi har laget i samarbeid med våre partnere. Her finner du garantert den perfekte julegaven.

Riktig god fornøyelse når du har magasinet i hende!

Trude / Redaktør

Claus Meyer

Han kaller seg selv en “hjemlig kokk”, og er relativt beskjeden i måten å beskrive sin posisjon på. Han er ikke så veldig opptatt av sosiale medier, og mener folk legger for mye i det å følge andre. Tendens fikk en hyggelig prat med ingen ringere enn Claus Meyer som er en av mennene bak bl a velkjente Noma, før selve mestermøtet mellom han og Chef Advisor på hotellet og Bocuse d’Or-vinner, Ørjan Johannessen, fant sted i restaurant Nova på Hotel Norge By Scandic

 Claus Meyer avbildet på Hotel Norge By Scandic: Grunnleggeren av det moderne nordiske kjøkkenet Foto: Dag Randen  Claus Meyer er en av verdens fremste restaurantører og han har for alvor satt nordisk mat på kartet internasjonalt. I tillegg til Noma er han mannen bak bl a Great Northern Food Hall (NYC), Bolivias beste restaurant Gustu, og Michelin-stjernerestaurantene Studio (CPH) og Agern (NYC).

Claus Meyer avbildet på Hotel Norge By Scandic: Grunnleggeren av det moderne nordiske kjøkkenet Foto: Dag Randen

Claus Meyer er en av verdens fremste restaurantører og han har for alvor satt nordisk mat på kartet internasjonalt. I tillegg til Noma er han mannen bak bl a Great Northern Food Hall (NYC), Bolivias beste restaurant Gustu, og Michelin-stjernerestaurantene Studio (CPH) og Agern (NYC).

Hva tenker du om formidling av mat og det å jobbe med nordisk mat?

Å formidle mat handler fremfor alt om smak, og det visuelle posisjonerer seg gjennom ærlighet, forteller Claus. En kokk må stole på smakens egen integritet, og at det finnes skjønnhet i det enkle.

Å jobbe ut fra samlebetegnelsen nordisk mat handler om å ha en felles plattform for kokker og matglade mennesker på tvers av nordiske land og å inspireres av de råvarer og den rike kulturen vi er omgitt.

Beskriv en god dag

En god dag for meg er samvær med andre mennesker, og den starter gjerne med en frokost med gode kollegaer. Dagen må gjerne være helt fri fra e-mails.

Hvilke inspirasjon er det Norge kan skilte med tenker du?

Norge har en storslått natur og Vestlandet har unike råvarer, ikke minst fra havet, som er fantastisk å utforske

 Foto: Evan Sung

Foto: Evan Sung

Mestermøte

Første november var det duket for nordisk mestermøte i idylliske restaurant Nova på Hotel Norge By Scandic i Bergen. Bak grytene stod Chef Advisor på hotellet og Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen, og på besøk var altså velkjente Claus Meyer. Sammen utformet de en spesialkomponert nordisk meny som kun ble servert denne kvelden.

På menyen stod bl a sprø rugchips med krem på lille aske og syltede beter, samt råmarinerte kamskjell fra Hitra med peppeot perler, eple og agurk salat, toppet med eplesider vinaigrette.

Mer om det hele i vår rykende ferske utgave som kommer i markedet fra lørdag 17. november.

Velbekomme!

SNART PÅ PAPIR

Tendens vil inspirere deg til god innredning, og vi ønsker å styrke Bergen som en viktig inspirasjonsarena for interiør, design og kunst. For i tillegg til å lage publikumsmesse i Grieghallen, relanserer vi nå magasinet på papir. Det har lenge vært et tydelig ønske fra bransje og lesere at magasinet må tilbake til sin opprinnelse, nemlig papirutgaven, og det er vi glade for å kunne gjøre noe med. Gled deg til utgivelse lørdag 17. november. Du finner det som billag i Bergens Tidende + løssalgsaviser. Våre partnere vil også ha magasinet lett tilgjengelig i sine butikker.

Marthe stue mot sjø.jpeg

Bildet over er et glimt fra en av sakene som kommer i utgaven. Her er klassisk design, blandet med bruktfunn og nye overraskelser.

Huset Raa6.jpeg

Vi gleder oss til å spre god stemning i utgaven, og håper du får stor glede av å holde det i hendene.

Foto: Tove Lise Mossestad

Design i vinden - hva med kunst?

Tendens Social ble nylig arrangert i Kunstgarasjen hvor en debatt om krysningspunktet design/kunst stod i sentrum. Daglig leder i Kunstgarasjen, Heidi Jaeger, hadde spilt ut følgende i forkant av debatten:

“ Hvorfor er design blitt allemannseie mens kunst fortsatt er litt på utsiden?”

I panelet var interiørpsykolog Tone Solli og tjenestedesigner, Anita Steinstad invitert til å delta sammen med Heidi Jaeger. Tendens redaktør Trude Vaaga ledet debatten. Under bildet finner du noen av refleksjonene.

Debatt 3 kunstgarasjen.jpg

Design er i vinden som aldri før. Nordmenn kjøper i dag møbler og designobjekter som i stor grad har solid kvalitet og som dermed kan gå i arv. Vi er opptatt av varighet og bærekraft, og vi ønsker gjerne å vite om objektets historie og hvem designeren er. Men hvor blir det av kunsten? Mens kjøp av møbler ofte er en naturlig del av budsjettet når man bygger hus eller pusser opp, kommer kunst til kort!

debatt 1 kunstgarasjen.jpg

Til tross for bevissthet rundt design, blir det for lite variasjon i de norske hjem, i følge Anita Steinstad (til venstre). Hun savner det unike som det f eks kunst kan tilføre et rom.

Tone Solli ( til høyre) jobber konsekvent med kunst i sitt arbeid hvor hun veileder kunder til gode personlige valg. Hun undret seg over at konsulenter og interiørarkitekter mulig undervurderer verdien av kunst når de jobber med innredningsprosjekter og mener det bør være en selvfølgelighet å integrere kunst.

Kunstgarasjen 5 henne.jpg

Det var en samlet enighet i panelet om forbrukers frykt for å være annerledes, og at det å måtte “forsvare” et unikt kunstkjøp kan sees som en utfordring for mange. Individuelt sett bør vi altså jobbe med viljekraften og evne å skape et personlig hjem uten at det skal være så “farlig”.

Kunsten har en vei å gå når det kommer til eksponering, forklarte Heidi Jaeger (bildet over), og er klar over at design i mye større grad evner å synliggjøre seg på en tydeligere måte. Trude Vaaga pekte på at interiørstylister i økende grad bruker kunst i sine utstillinger, men at kunsten selv må ta ansvar når det kommer til formidling i et mer lettfattelig språk. Ikke minst tror hun det er viktig at kunsten møter folk på andre arenaer enn i tradisjonelle gallerier. Interiør & designmessen er et godt eksempel på dette.

Debatten er startet og definitivt ikke slutt. Vi fortsetter med spennende debattanter i panelet i 2019.

Vil du bli medlem i Tendens Social? Kontakt: trude@conseptnord.no