Tendens blogg

TRADISJONER FOR FREMTIDEN?

Interiør & designmessen, som går av stabelen 25.-27. oktober, får stadig nye spennende utstillere på lag.

Vi er svært glade for å ønske velkommen håndverker Matthew Coutts. Han vil sammen med flere bransjekollegaer vise frem håndverk i et moderne formspråk. Les mer under bildene.

Håndverker stvg 6.jpeg

Interiør & designmessen har en stadig tilbakevendende visjon om å arbeide med bevisstgjøring rundt verdien av det tradisjonelle håndverksfaget. Søknader til yrkesfaglig utdannelse har gledelig økt, og håndverk har en tydelig oppblomstring. Likevel er det et viktig spørsmål å stille: Er dette en forbigående trend, eller kan vi anse det som gode varige tendenser? Vi er veldig glad for at Matthew kommer for å inspirere besøkende under årets messe i Grieghallen.

Håndverker stvg 2.jpeg

Matthew Coutts kommer fra Sør England. Her studerte han Hand Crafted Furniture og festet røttene i tradisjonelt håndverk. I 2010 ble han overrumplet av kjærligheten og flyttet til Stavanger. Her bor han med kone og en datter.

Håndverker stvg 4.jpeg

“Jeg brenner for å skape utsøkte og unike møbler som preges av tidløs skjønnhet, med bruk av lokalt materiale når mulig” - Matthew -

Følg håndverkeren her: Insta, @matthewjohncoutts / Facebook, Matthew Coutts Funiture

NY AKTØR HOS OSS!

Hjertelig velkommen til Fitjar Islands som ny utstiller hos oss. De gleder seg til å delta på årets Interiør & designmesse i Grieghallen 25.-27. oktober.

FITJAR ISLANDS 1.jpeg

Navnet Fitjar Islands kommer av at all utvikling og produksjon foregår på Fitjar, omgitt av Fitjarøyene.

fITJAR iSLAND 2.jpeg

Fitjar Islands har en egen “duftsmed”. Enhver forandring i været, årstidenes gang, bringer nemlig ny duftinspirasjon til produktutviklingen. Salt sjøluft blandet med trauste nåletrær kan være et av flere viktige elementer i produksjonen.

Fitjar Island 14.jpeg

Fitjar har en natur som inspirerer til produktutvikling!

Produktene står for norsk enkelhet og friskhet.

fITJAR iSLAND 7.jpeg
fITJAR iSLAND 6.jpeg

Drømmen om å samle interiør og designforhandlere under et og samme urbane tak har resultert i Interiør & designmessen i Grieghallen. Vi gleder oss til å ta imot tusenvis av besøkende også i år.

Har du satt av dato 25.-27. oktober? Bra, da sees vi!

NORSK DESIGN I VINDEN

De bergensbaserte designerne, Knudsen Berg Hindenes, jobber hovedsakelig med objekt og møbeldesign for produsenter i Finland, Sverige, Danmark og Norge. De siste 2 årene har de også knyttet tette bånd til spennende produsenter i USA.

Nå er de aktuelle med “Norwegian Presence"  utstillingen i Milano som går av stabelen i april. Her stiller de ut møbelet HIVE.

Portrett KBH.0001.jpg

Designerne er godt kjent for interiørdesignet til Bien på Danmarksplass og den nyåpnede Bien Basar i Kjøttbasaren midt i Bergen sentrum.

kbh 2 HIVE.6121.jpg

HIVE er et oppbevaringsystem som består av løse enheter i 2 størrelser som kan stables / bygges som man vil. Designerne forteller at de har latt seg inspirere av vestlandspanel, bikuber og litt asiatiske pagoder..

KBH 1 HIVE0.6122.jpg

Knudsen Berg Hindenes har takket ja til å stille ut på Interiør & designmessens sone for Norsk Design.

De gleder seg til å vise HIVE i Grieghallen 25.-27. oktober.

Flere designere har takket ja til å delta på den norske design sonen. Disse vil presenteres fortløpende.

TIDLØST KJØKKENHÅNDVERK

Hos Multiform finner du kjøkkendrømmen om du er på jakt etter klassisk håndverk og arkitekttegnede linjer. Form 1 er tidløst, klassisk og elegant.

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Skreddersydd og kompromissløst kjøkkenhåndverk fra Multiform.

Form 1 ble designet i Danmark i 1982 og er resultatet av designer Carsten Michelsens visjon om å skape et klassisk og tidløst kjøkken av kompromissløse materialer. Form 1 er i dag en bestselger hos Multiform, og kjøkkenet fås i et veld af tresorter, laminater, malte overflater - og i utallige nyanser beis.

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Alle kjøkken fra Multiform blir designet og produsert i Kibæk, Danmark.

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Foto: Dag Randen Styling: Heem

Form 1 ble skapt ut fra en visjon om at det - på lik linje med 50 talls ikoniske arkitekttegnede møbler av bl a Wegner, Mogensen og Jacobsen, kunne vare i flere generasjoner.

På jakt etter nytt kjøkken og lyst til å vite mer? Kontakt vår dyktige partner Drømmekjøkkenet i Bergen!

På kunstnerbesøk!

Torsdag 12. mars arrangeres Tendens Social hos billedkunstner Marie Storaas. Les mer om henne under bildet.

Marie storaas 2.jpg

Bergensbaserte Marie Storaas har utdanning fra Kunstskolen, KIB, 2008-2009, og Kunst- og designhøgskolen 2009-2014.

I oppveksten strevde hun med å høre til, og hun visste tidlig at hun ville arbeide med kunst. Det er i det skapende rommet jeg får puste, forteller Marie. Hun går ofte tilbake til egen familiehistorie for å hente inspirasjon til nye motiver og for å forstå seg selv. Kvinner er et gjennomgående tema i Maries kunst. Hun mener at kvinner i dag har mange roller, men at det fremdeles finnes et “glasstak” der de ikke når helt opp. Ikke overraskende var feminisme, likestilling og menneskerettigheter tema i en maleriserie utstilt på Universitetet i Bergen.

I atelieret har hun kontroll over sitt eget liv, og nå ha hun sluttet å ha dårlig samvittighet for å sitte på kafe en uke og vente på å forløse en idè.

“Å male er en livsvei, det er noe jeg er nødt til å gjøre, det er slik jeg puster, selv om det også kjennes som verdens vanskeligste vei å gå”. - Marie -

Vi gleder oss til en kunstnersamtale med Marie under kommende Tendens Social tirsdag 12. mars.

I tillegg vil det være mulig å vandre rundt i hennes atelierfellesskap og titte på mengder kunst, noe i prosess og noe ferdigstilt.

Kilde: Boken Kunstnerliv. Portretter av norske samtidskunstnere / Anne Marit Muri og Bjørn Wad

NYTT KJØKKENDESIGN

Skulpturelt, elegant og lekent. Det er hva kritikere har sagt om Louise Liljencrantz nyeste arbeid, nemlig kjøkkendesignet for Kvänum. Her er siste nytt på kjøkkenfronten:

Kvänum_Liljencrantz_17.jpg

Kvänum har nylig lansert kjøkkendesign signert Louise Liljencrantz. Solid, smakfullt og tidløst.

Kvänum_Liljencrantz_3.jpg
Kvänum_Liljencrantz_7.jpg

Se gjerne mer her: https://www.liljencrantzforkvanum.se/

Vår partner, Kvänum Bergen, kan vise deg alle mulighetene ved det nye kjøkkendesignet. Ta gjerne turen innom dem i Villa Skjoldtun.

FRIERI MED TIKI

Hei dere, en ny utgave av Tendens er i markedet og vi ønsker også å dele noen av de fine bildene fra utgavens hjemme hos sak. I denne reportasjen viser vi Ole Anders og Cathrines tidligere hjem – en bygårdsleilighet på Nordnes – hvor nordiske linjer, klassisk eleganse og moderne design står sentralt.

Heem J.jpeg

Sammen har de utviklet en unik plattform for boligformidling i Bergen. Vi snakker om ekteparet Cathrine Bækken og Ole Anders Teslo fra hhv Heem og Eie.  Et vakkert hjem med varige materialer, møbler og nordiske linjer. Da Ole Anders skulle fri til sin Cathrine byttet han ut ringen med sofaen - Tiki - signert Andreas Engesvik ( du ser den bakerst i bildet)

Heem 8.jpeg

Etter omfattende rehabilitering ble leiligheten moderne, samtidig som den originale estetikken i listverk, dører, god takhøyde og stukkatur ble bevart.

Heem C.jpeg

Brunt lin må vite! Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene.

Heem L.jpeg

Selv om leiligheten nå har fått nye lykkelige eiere drømmer Cathrine og Ole Anders ofte tilbake…

Har du lyst til å lese saken i sin helhet, finner du den i vinterutgaven som kommer med Bergens Tidende lørdag 23. februar (abonnenter i Bergen Kommune + løssalg).

Alle våre flotte annonsører har den også tilgjengelig hos seg.

Takk til Dag Randen for foto!

TENDENS UTVIDER!

Tendens utvider sitt virkeområde og gleder seg over ny satsing knyttet til den bergensbaserte artisten Josefin Winther. Les mer under bildet.

Foto: Francisco Photography

Foto: Francisco Photography

Trude Vaaga i Tendens har inngått samarbeid med Josefin Winther som gir ut sitt femte studioalbum og debuterer på norsk. Trude sin rolle blir å forsterke artistens fortelling gjennom prosjektledelse og strategiutvikling. Hun inngår også som artistens manager.

Josefin Winther har siden sin debut i 2006 høstet stor anerkjennelse for sine liveopptredener. Artisten og låtskriveren har gitt ut fire album, og spilt hundrevis av konserter både i Norge og i utlandet. Som låtskriver har hun hatt stor suksess, blant annet med låten "Silent Storm" som vant den norske MGP-finalen og kom på 8.plass i Eurovision Song Contest. Anmeldere har blant annet kalt Winther for Norges svar på PJ Harvey og Bergens egen Patti Smith. Josefin er nå aktuell med sitt nyeste og første norskspråklige album "Uendelig Lys. Uendelig Mørke".

Josefin Winther har siden sin debut i 2006 høstet stor anerkjennelse for sine liveopptredener. Artisten og låtskriveren har gitt ut fire album, og spilt hundrevis av konserter både i Norge og i utlandet. Som låtskriver har hun hatt stor suksess, blant annet med låten "Silent Storm" som vant den norske MGP-finalen og kom på 8.plass i Eurovision Song Contest. Anmeldere har blant annet kalt Winther for Norges svar på PJ Harvey og Bergens egen Patti Smith. Josefin er nå aktuell med sitt nyeste og første norskspråklige album "Uendelig Lys. Uendelig Mørke".

Det jobbes nå i mange ledd for å etablere den nye musikken til Winther på beste måte i det norske markedet. Min rolle blir å dra i flere tråder og å ha et helhetlig overblikk over artistens behov for å lykkes, forteller Trude, og legger til at det er mange dyktige kompetansemennesker fra musikkbransjen involvert allerede. En stor fordel er det også at artisten selv sitter på nøkkelkompetanse når det kommer til produksjon og mekanismer rundt utgivelser. I disse dager jobbes det med visuelle tolkninger hvor man helt klart ser kontur av en drøyere og ærligere Josefin.

FOR MER INFO: www.josefinwinther.com

FOR HENVENDELSER KONTAKT:

trude@conseptnord.no

Tendens Management

TIL UNGDOMMEN

Redaktør i magasinet «Feelgood» påpeker at livsglede enkelt handler om hvordan du snakker til deg selv og til andre, og at det å glede seg over små og store ting i tilværelsen gir livsmestring.

I vinterutgaven som straks kommer i markedet skriver redaktør Trude Vaaga om ungdommers streben etter å passe inn i en mulig litt for snever samfunnsramme. Les mer under bildet:

Trude nytt A.jpg

Samfunnet vi lever i i dag leder meg til å tenke på ungdommene våre som fortjener å ha trygge rammer og inspirerende ledetråder når de skal ta gode veivalg som passer for seg.

Dessverre slite mange unge med stress og dårlig selvbilde. De kjenner slett ikke på livsmestring og det å bli sett for den de er. Høye krav til mestring er noe de fleste ungdommer må tåle i dag. Og i tillegg blir mestring oftest knyttet til akademiske prestasjoner. Det er et paradoks at vi i dag lever i et samfunn med så mange valgmuligheter, samtidig som mange unge kjenner at de blir presset inn i en akademisk boks som kan være begrensende. 

Hva med praktiskrettede fag? Jeg tror vi trenger en bevisstgjøring rundt verdien av å kunne utøve et håndverk og gleden det er å se et produkt bli til.  Søknader til yrkesfaglig utdannelse har riktig nok økt, og håndverk har en tydelig oppblomstring, men holdningsmessig har vi en vei å gå. Spørsmålet er også om dette er en forbigående trend, eller om vi kan se det som gode varige tendenser.

I vinterutgaven som snart kommer i markedet gir vi deg et portrett av Anti coach grunderen Andreas Gravdal. Han sier at det interessante er at barn er født kreative, men at de gradvis avlæres dette i møtet med skolen og det utålmodige samfunnet. Prøving og feiling ,som er en viktig del av kreativ utvikling, er det kanskje ikke så mye rom eller tid til lenger, understreker han. Foto: Tove Lise Mossestad

I vinterutgaven som snart kommer i markedet gir vi deg et portrett av Anti coach grunderen Andreas Gravdal. Han sier at det interessante er at barn er født kreative, men at de gradvis avlæres dette i møtet med skolen og det utålmodige samfunnet. Prøving og feiling ,som er en viktig del av kreativ utvikling, er det kanskje ikke så mye rom eller tid til lenger, understreker han. Foto: Tove Lise Mossestad

Tendens jobber med å formidle håndverk i et moderne formspråk, slik at vi også kan nå de unge. Vi må kaste lys over ungdommers streben etter å passe inn i et samfunn som fremdeles vektlegger basisfag som det mest gjeldende. Yrkesrettede fag må derfor styrkes på holdningsnivå og vi må aldri stoppe å fortelle ungdommene våre at denne retningen gir verdifull ballast, uavhengig av valg senere i livet.

NYHET:

Vi er ambassadør for det flotte magasinet Megafon og du anbefales herved å kjøpe det. Jeg finner alltid gode artikler i magasinet, og dessuten heier jeg på selgerne som jeg synes gjør en utrolig god jobb.

SecondLove

Vi har tatt et dypdykk i arkivet og fant denne fine saken fra sommerutgaven 2015.

Kos deg med inspirerende glimt!

secondlove must 4.jpg

Litt annerledes livsstil! De fleste barnefamilier forlater byen for et enklere liv i forstedene. Det gjorde ikke Lisa og hennes familie. De bosatte seg midt i Bergen sentrum, et steinkast unna Litteraturhuset og gaten hvor hun driver sin konseptbutikk, SecondLove. Butikken er Lisas hjertebarn. I bruktbutikken selger hun secondhand klær til Bergensere med sans for snitt og kvalitet.

secondlove must 2.jpg

Plaggene er ryddig organisert på stålrørstativer.

secondlove must 5.jpg

Bildet fra stuen brukte vi som cover i utgaven.

secondlove must 1.jpg

Personlig innredning med gammelt og nytt i skjønn forening.

I disse dager produserer vi vinterutgaven 2019. Vi har bl a vært i en elegant bygårdsleilighet på Nordnes hvor nordiske linjer blandet med ny og klassisk design står sentralt.

Alle foto over: Tove Lise Mossestad